Nejzajímavější události týdne: Dead Island: Riptide, MGS: Ground Zeroes, Far Cry 3, Dishonored (35. týden)
Novinka Nejzajímavější události týdne: Dead Island: Riptide, MGS: Ground Zeroes, Far Cry 3, Dishonored (35. týden)

Nejzajímavější události týdne: Dead Island: Riptide, MGS: Ground Zeroes, Far Cry 3, Dishonored (35. týden)

Michal Burian

Michal Burian

7

Pojďte se společně s námi podívat na nejzajímavější události 35. týdne letošního roku.

Reklama

Pokud jste v týdnu neměli čas pravidelně sledovat a číst novinky na Zingu, tak pro vás máme rychlé řešení, náš článek Nejzajímavější události týdne vás provede nejzajímavějšími událostmi jednotlivých dnů a zaručí vám, že o nic zajímavého nepřijdete.

Nejzajímavější událostí tohoto týdne bylo oznámení Metal Gear Solid: Ground Zeroes, tedy prologu Metal Gear Solid 5 s otevřeným světem a zbrusu novým příběhem na Fox engine. Hra by měla vyjít minimálně na konzole PlayStation 3 a Xbox 360, ukázka však běžela na PC, je tedy dost možné, že časem Konami oznámí i PC verzi.

Koncem minulého týdne jsme vám slibovali, že vydavatelství Deep Silver tento týden odhalí spin-off povedené akční zombie akce Dead Island od polského studia Techland. Tak se také stalo, dočkali jsme se prvních detailů, obrázků a nic neříkajícího teaser traileru. Nicméně, v Dead Island: Riptide opět zažijete boj zblízka proti krvelačným zombíkům, a to na souostroví Palanai, kde se to bude jen hemžit novými zombíky. Navíc se hra pochlubí novým systémem počasí a rovněž vylepšeným enginem z prvního Dead Island. Nový systém počasí umožní záplavy. Jednou za čas tak budeme muset nasednout do malé loďky a probojovat se skrz zamořenou řeku.

Kromě nového Dead Island odhalil Deep Silver i návrat oblíbeného RPG Sacred. Třetí díl se zaměří na kooperaci a volnější styl rozvoje postavy prostřednictvím perků a skillů. V novince naleznete první obrázky.

Tvůrci sci-fi střílečky Crysis odhalili zrušený projekt pojmenovaný Redemption. Podle dostupných informací mělo jít o akci z pohledu třetí osoby pro PlayStation 3 a Xbox 360. Zveřejněné artworky naznačují, že se hra měla odehrávat v Rusku v podobném stylu jako S.T.A.L.K.E.R.

Warner Bros překvapil, v únoru vyšla multiplayerová akce Gotham City Impostors a od tohoto pátka si ji na Steamu můžete zahrát kompletně zdarma, přešla totiž na free-to-play model. Pokud si hru ze Steamu stáhnete, získáte přístup k původní hře, stejně tak ke všem dodatečným balíčkům, které zahrnují nové mapy, zbraně apod.

Odhaleny zbývající dárky k PC verzím Assassin's Creed 3.

Co vše nabídne Borderlands 2? To vám ukáže Sir Hammerlock v zajímavém šestiminutovém videu. A když už jsme u těch videí, tak byste si neměli nechat ujít ani první ze tří trailerů, který představuje svět ve Far Cry 3.

Pokračování oblíbeného RPG Torchlight odhalilo datum vydání a nabídlo startovní trailer. Hra vyjde 20. září letošního roku pro PC a slibuje zbrusu nový příběh, postavy i herní mechanizmy. Stejně jako v jedničce bude Torchlight 2 nabízet náhodně generované dungeony k prozkoumávání, různé třídy postav i bohaté možnosti přizpůsobení.

Před příchodem free-to-play verze strategické série Command & Conquer se společnost Electronic Arts rozhodla uzavřít historii tohoto univerza a letos na podzim vydá ultimátní edici, která nabídne všech 17 dílů C&C s kompatibilitou pro Windows 7 a Vita. Majitelé edice navíc získají přístup do bety nového Command & Conquer (free-to-play titul na technologii Frostbite 2), stejně tak soundtrack a mnoho dalšího.

Vývojáři z Team Bondi, autoři povedené detektivky LA Noire, představili projekt pro budoucí platformy s názvem Whore of the Orient. Příběh titulu hráče zavede do Šanghaje v roce 1936, kde si užijí veškerou prohnilost a špínu tehdejšího východního světa, což s sebou nese i vliv západních mocností a komunismu, jenž se bije se snahou o čínské vlastenectví. To zní jako dost slibné zasazení, minimálně do začátku.

V týdnu Ubisoft nezapomněl ani na fanoušky Assassin’s Creed III, vydal totiž druhý deníček vývojářů, který se zaměřil na systém soubojů a zbraně.

Square Enix všechny překvapilo spuštěním nové herní služby. Ta byla pojmenovaná CoreOnline a umožní vám si přímo v prohlížeči zahrát hry od tohoto vydavatelského domu. Služba je prozatím ve verzi beta a nabízí aktuálně Mini Ninjas a Hitman: Blood Money. Za hry platíte buď formou mikrotransakcí, nebo povolením reklam.

Rozhovory z Gamescomu - Hitman, AC3 a Firefall.

První Mafia se dočkala kulatého výročí, konkrétně deseti let od svého vydání. Je těžké tomu uvěřit, ale je to tak. 28. srpna 2012 tomu bylo rovných 10 let od vydání jedné z nejoblíbenějších a podle mnohých také nejlepších her vůbec, Mafia.

Malý tým, který je součástí studia Techland, odhalil Project Hell, hack and slash akci zasazenou do temného fantasy světa. Projekt začal nenápadně jako mód pro Dead Island. Ten umožnil hráčům pomocí kouzel zmrazit zombie a následně je zabít obouručním mečem. Z módu byli hráči nadšeni (brutalita je zábavná a návyková, tvrdí tvůrci), a tak se Techland rozhodl z módu vytvořit plnohodnotnou hru.

Zbrusu nová značka od Arkane Studios a Bethesdy - Dishonored - bude mít tři různé konce. Dokonce nemusíte ani nikoho zabít, záleží pouze na vás a na vašem stylu hraní, zda se zaměříte na stealth možnosti hry nebo více na agresivitu.

Vita si rozumí s klasiky z PlayStation 1.

Pokémoni běžící na Unreal Engine 3 by vypadali působivě. Že si to nedokážete představit? Tak v tom případě se podívejte na obrázky od Christiana Davise, grafika prostředí v Junction Point Studios.

Přehlednou byste rozhodně neměli ani datum vydání dodatečného balíčku Battlefield 3: Armored Kill, který bude vycházet v průběhu tohoto měsíce na PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Star Wars: Battlefront sice nejspíš zrušili, ale to nebrání LucasArts pracovat na další hře. Společnost si totiž nedávno zaregistrovala nejen webovou doménu pro Star Wars: First Assault, ale rovněž trademark a to v kategorii interaktivní zábavy.

Vynesli jsme verdikt nad Darksiders 2 a Tony Hawk’s Pro Skater HD

Pro tento týden jsme si pro vás připravili dvě recenze. V pondělí jste si na Zingu mohli přečíst recenzi povedené akční rubačky s RPG prvky nesoucí název Darksiders 2 a ve středu sportovní titul Tony Hawk’s Pro Skater HD alá podruhé ve stejné řece.

"Bravurně zvládnuté akční RPG, které kombinuje mnohé prvky do jednoho chutného pokrmu. Na jednu stranu si zákazník může být jistý kvalitou titulu, na stranu druhou by vývojáři mohli trochu více riskovat a přinést něco revolučního. Takto dostává hra nálepku „zaručená kvalita“, označení „epický, očirvoucí či neuvěřitelný“ si však zatím necháme v rezervě," verdikt Darksiders II.

"Jednohubka, která potěší spíš starší generaci. Té mladší by až na výjimky mohla zhořknout v ústech," verdikt Tony Hawk’s Pro Skater HD.

Aby toho nebylo málo, tak si Mendys navíc zahrál preview verzi F1 2012 a sepsal pro vás preview s dojmy z hraní.

Posledními zajímavostmi tohoto týdne je datum vydání očekávaného Black Mesa: Source a předčasně vydaný Resident Evil 6 se na Ebay prodává za 12 tisíc korun.

Závěrem byste si rozhodně neměli nechat ujít představení tří děsivých dam z God of War: Ascension, okruh Spa na videu z F1 2012, PAX trailer free-to-play střílečky Warface od Cryteku a útěk z Buckinghamského paláce ve videu ze ZombiU.

Těšíme se na další týden

Poslední prázdninový týden je úspěšně za námi. Školáci se pomalu, ale jistě chystají do školy a mě nezbývá nic jiného než vás pozvat na nadcházející týden. V tom se můžete těšit na další novinky, které přinesla akce PAX Prime 2012 a mj. také na recenzi Transformers: Fall of Cybertron.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama