Nejzajímavější události týdne: Dead Space 3, GRID 2, Rome 2, XCOM, Black Ops 2, Black Mesa (39. týden)
Novinka Nejzajímavější události týdne: Dead Space 3, GRID 2, Rome 2, XCOM, Black Ops 2, Black Mesa (39. týden)

Nejzajímavější události týdne: Dead Space 3, GRID 2, Rome 2, XCOM, Black Ops 2, Black Mesa (39. týden)

Michal Burian

Michal Burian

11

Poslední týden v měsíci září se za sebe nemusí stydět. Na Zingu jste si mohli přečíst např. recenze Black Mesa nebo Carrier Command a samozřejmě také spoustu novinek a podívat se na zajímavá videa.

Reklama

Pokud jste v týdnu neměli čas pravidelně sledovat a číst novinky na Zingu, tak pro vás máme rychlé řešení, náš článek Nejzajímavější události týdne vás provede nejzajímavějšími událostmi jednotlivých dnů a zaručí vám, že o nic zajímavého nepřijdete.

Když se podíváme na nejzajímavější novinky tohoto týdne, bez větších problémů vede očekávané dobrodružství s Connorem v Assassin’s Creed 3. V pondělí odpoledne jste se mohli podívat na nové screenshoty, které posléze rozšířila další obří galerie. Následovalo tvrzení, že budoucnost série záleží na přijetí Connora a největším překvapením pravděpodobně byly minimální hardwarové nároky.

Minimální systémové požadavky Assassin’s Creed II potvrdily, že hra nebude podporovat Windows XP. Nechybí ani seznam podporovaných grafických karet.

Opomenout nesmíme ani pět videí ze šesté sekvence a trailer líčící protest amerických kolonistů proti britskému impériu, při kterém bylo v bostonském přístavu zničeno mnoho beden lisovaného čaje. Šlo o jeden z mnoha konfliktů směřujících k americké revoluci.

Fanoušek fantasy RPG série Elder Scrolls se pokouší o vylepšení Morrowindu. Ten by rád rozběhl na enginu Skyrim. Jak se mu přepracování krajiny daří, se můžete přesvědčit v galerii.

Nintendo se rozhodlo pro regionální zámek u připravované konzole Wii U, aby zabránilo lidem kupovat si software na jiném trhu. Regionální zámel měla konzole Wii i 3DS, stejně tak některé modely DS.

Disk Mass Effectu 3 nejspíš skrývá detaily o chystaném DLC Omega.

Každé studio v dnešní době zkoumá nejrůznější možnost jak přilákat další hráče, aby si vyzkoušeli jejich hru a přemýšleli o možné koupi. Jednou takovou je free-to-play model, což vědí také u Blizzardu, jak potvrdil hlavní designer StarCraftu 2 Dustin Browder na diskuzním panelu konference Valencia eSports Congress. Ten totiž řekl, že zvažují free-to-play model u multiplayeru StarCraft 2. Největší otazník se však vznáší nad tím, jakým způsobem by Blizzard vydělával.

Hororové Dead Space 3, které se již nebude odehrávat pouze ve stísněných prostorech, se předvedlo v sedmnáctiminutovém videu, kde vám tvůrci ukážou úroveň Eudora na lodi, jež brzy exploduje.

Nenechala se zahanbit ani akce Far Cry3. Ta představila hardwarové požadavky, Vaasa a Bucka v novém traileru a nové záběry z prezentace z Londýna.

Gearbox Software plánuje další menší balíčky, které rozšíří komiksovou střílečku Borderlands 2. Nebudou ale součástí Season Passu.

"Dokončili jsme hru a můžeme začít pracovat na některých našich nápadech, které můžete očekávat v DLC. Půjde o nové typy vozidel a pravděpodobně i další postavy."

Phil Eisler, ředitel cloudové divize společnosti Nvidia, prozradil, že vedení firmy tak nějak počítá s tím, že se více jak jedné nové konzole od hlavního trojlístku nedočkáme.

„Říká se, že připravované přístroje budou poslední generací a já tomu věřím. Ta aktuální má, co se použitých technologií týče, téměř deset let a to se nedá přehlédnout.“

„Jak bude spět vývoj kupředu, bude se každým rokem cloudové hraní výrazně zlepšovat. To je ostatně důvod, proč jsme se do něj rozhodli významně investovat.“

„Rychlost připojení vzrůstá, cena serveroven jde dolů, stejně tak se daří snižovat odezvu. Zkušenosti z „online“ hraní budou každým rokem lepší a lepší.“

S prvními gameplay záběry se představila strategie Total War: Rome 2 od studia Creative Assembly, které opět slibuje velmi realistické boje.

PC hráči si od pondělí mohou stáhnout demoverzi taktické strategie XCOM: Enemy Unknown od autorů série Civilization. Demo nabízí dvě úvodní mise ze singleplayerové kampaně pro jednoho hráče, které slouží jako tutoriál.

Vedení společnosti Sony oznámilo, že má v plánu podporovat třetí PlayStation přinejmenším do roku 2015.

„Pro Playstation 3 se chystá spousta lákavých věcí,“ nechal se slyšet John Koller, vice president hardwarového marketingu. „Line-up pro následující 2-3 roky je nesmírně silný.“

Ve své skutečné podobě se předvedly i závody GRID 2 od Codemasters. Podívat jste se mohli na gameplay záběry v Chicagu, kde si to rozdávají vozy v čele s Camarem SS a Mustangem v pouličních závodech. Druhý závod je duel na pobřeží Kalifornie, kterého se zúčastní Boss Mustang a Mustang Mach 1.

Tvůrčí celek ze studia 3D Relams chystá post-apokalyptickou first-person střílečku pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 s názvem Earth No More.

„Nekonečné decimování planety lidmi vyvolalo biologickou odezvu z nitra Země, která hrozí apokalypsou na úrovni životního prostředí,“ dočteme se v oficiálním popisku.

Spoluzakladatel studia Mojang, Markus „Notch“ Persson, se ve svém nejnovějším tweetu rozpovídal o připravovaném systému Microsoftu a jeho omezeních.

Persson prý nedávno dostal email od Microsoftu, který nabídl pomoc při certifikaci Minecraftu do systému Windows 8. Marcus naopak odpověděl, aby přestali ničit PC jakožto otevřenou platformu. Persson také prohlásil, že raději nebude portovat Minecraft vůbec, než aby přihrál Microsoftu. Tím chce také popudit více vývojářů a lidí, aby se přidali na jeho stranu za svobodu PC.

Unikátní přívěšek na klíče ve tvaru pneumatiky k NFS: Most Wanted.

Pakliže se řadíte mezi fanoušky Call of Duty, pak byste si neměli nechat ujít představení zombie módu v Black Ops 2. Těšit se můžete celkem na tři různé módy s krvelačnými bestiemi. Nejambicióznějším je mód nazvaný Tranzit. Ten nabídne velký otevřený svět až pro čtyři hráče v kooperativním režimu (případně se do něj můžete pustit i sólo). Hráči se mohou libovolně pohybovat po světě buď pěšky či v autobuse. Ve světě jsou samozřejmě určitá území zamořená infekcí, hráči tedy musí přizpůsobovat svou strategii pro přežití. Úkolem je nejen přežít, ale také najít a sesbírat cenné předměty a rozličné perky, které poté může tým používat. Některé předměty se dají přetvořit do nových zbraní, nářadí a vylepšení.

V nových závodech od Criterion Games - Need for Speed: Most Wanted - vám bude bránit v nasednutí za volant jakéhokoliv žihadla pouze fakt, že na něj musíte ve městě narazit, připomíná nejnovější gameplay trailer.

13. listopadu si majitelé konzole PlayStation 3 budou moci zakoupit Assassin’s Creed: Ezio’s Trilogy, tedy sbírku tří dílů série, které pojednávají o životě a osudu oblíbeného hrdiny Ezia Auditore da Firenze. Ve sbírce najdete tituly Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed: Brotherhood a Assassin’s Creed: Revelations.

Příznivce agenta 47 zase potěší nové obrázky z Hitman: Absolution a detaily o asynchronním módu Contracts. Ten vám umožní vytvářet a sdílet výzvy se svými přáteli. Vyberete si úroveň, cíle, zbraně a nastavíte pravidla pro provedení nájemné vraždy - čas, styl provedení a přítomnost svědků.

V pátek dopoledne fanoušky středověké bojové akce Mount & Blade překvapilo oznámení plnohodnotného pokračování prvního dílu. Prozatím jsme se dočkali pouze krátkého teaser traileru a slibu, že Mount & Blade 2: Bannerlord nabídne středověké boje v obrovském měřítku hezky zblízka s ještě více krví a na mnoho vzrušujících a žádných nových featur.

Realistický Brigade 2 Engine - to musíte vidět!

Vynesli jsme verdikt nad Black Messa, Carrier Command

V týdnu jsme si pro vás připravili hned tři recenze. V pondělí jste si mohli přečíst recenzi Black Mesa: Source, ve středu LittleBigPlanet Vita a v pátek Carrier Command: Gaea Mission.

"Té devítky si nevšímejte. V případě Black Mesa je nějaké číselné hodnocení naprosto irelevantní, neexistuje totiž moc argumentů, proč byste měli tak fantastickou předělávku minout. Takže neváhejte a stahujte. Skvěle předělaný komplex Black Mesa čeká na váš návrat," verdikt Black Mesa: Source.

"Hry se nebojte ani v případě, že jste předchozí díly nehráli. Příběh vás navnadí, že bude chtít víc a víc. U této hry to není problém, protože komunita vám nabízí víc a ještě víc. LittleBigPlannet se právoplatně stává jednou z nejlepších her na Vitu," verdikt LittleBigPlanet Vita.

"Carrier Command je přeneseně vzato růže mezi plevelem. Až tak je originální a jedinečné, v současné době prostě nenajdete podobně laděný titul. Škoda jen několika zbytečných chyb. I tak ale nevidím důvod, proč bych měl šetřit nadšením. Naopak. Tohle válečné tažení si užívám ještě teď," verdikt Carrier Command: Gaea Mission.

Navíc jste si mohli přečíst preview kooperativní střílečky Fuse od autorů Resistance.

Těšíme se na další týden

I první říjnový týden bude stát za pozornost. V pondělí v 17:00 padne embargo recenze Resident Evil 6 a my samozřejmě s naší recenzí nebudeme nikterak otálet. Dále pro vás máme připravenou textovou recenzi Torchlight 2 nebo NHL 13. Samozřejmě toho bude mnohem víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama