Někteří vývojáři už prý mají v rukou Switch Pro, Nintendo ale zprávu obratem vyvrátilo
Novinka Někteří vývojáři už prý mají v rukou Switch Pro, Nintendo ale zprávu obratem vyvrátilo

Někteří vývojáři už prý mají v rukou Switch Pro, Nintendo ale zprávu obratem vyvrátilo

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Říká společnost pravdu, nebo konzole s podporou 4K přece jenom vzniká?

Reklama

Zatímco na trh pomalu míří nový model Switche s OLED displejem, začíná se opět mluvit o další vylepšené verzi konzole od Nintenda, která má prý zvládnout i 4K. Nové informace o "Switchi Pro" tentokrát přinesl magazín Bloomberg, který se mu v letošním roce věnoval už několikrát.

Podle informací redaktorů už má devkit této konzole k dispozici 11 herních studií, mimo jiné i společnost Zynga, jež se dosud zaměřovala na mobilní hry. Bloomberg navíc tvrdí, že těmto third-party vývojářům byly konzole zaslány už v červenci, kdy Nintendo oznámilo zmiňovaný OLED model. Nový Switch by měl prý vyjít nejdřív na konci příštího roku.

Nestává se to moc často, ale na zprávu zareagovala i samotná společnost Nintendo, která se proti článku ohradila a vydala krátké prohlášení na sociálních sítích:

"Článek z 30. srpna 2021 (JST) nesprávně tvrdí, že Nintendo dodává nástroje pro vývoj her na Nintendo Switch s podporou 4K. Abychom se ujistili, že ivestoři a zákazníci vše chápou správně, chceme ujasnit, že tato zpráva není pravdivá. Chceme zoopakovat, že, jak jsme už oznámili v červenci, nemáme žádné plány na jakýkoli jiný model než Nintendo Switch – OLED Model, který bude vydán 8. října 2021."

Bloomberg, jenž původně čerpal mimo jiné od zaměstnanců Zyngy, kteří nechtěli sdělit své jméno, následně svůj článek aktualizoval a zahrnul v něm také vyjádření mluvčího Zyngy, který uvedl následující: "Abychom vše ujasnili, Zynga od Nintenda nemá 4K devkit."

Jestli Nintendo říká pravdu, o tom si už musíte udělat obrázek sami. Nicméně nebylo by to ani zdaleka poprvé, co by tato japonská společnost vydala dva modely v poměrně rychlém sledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama