Nine Parchments od tvůrců Trine vypadá jako Magicka
Novinka Nine Parchments od tvůrců Trine vypadá jako Magicka

Nine Parchments od tvůrců Trine vypadá jako Magicka

Jan Kalný

Jan Kalný

5

Čtyři mágové v kouzelném, barevném, ale také nebezpečném světě.

Reklama

Někdo by si řekl, že si finské studio Frozenbyte dá po docela neúspěšném třetím dílu Trine krátký oddych. A vlastně se tak i do určité míry stalo a po roce představuje svůj nový projekt s názvem Nine Parchments.

Tahle kooperativní hra až pro čtyři hráče (s možností hrát o samotě) z izometrického pohledu až nápadně připomíná neméně známou Magicku od Paradox Interactive. V obou hrách totiž ovládáte mágy, učně, kteří jdou vstříc nebezpečí v relativně příjemně vypadajícím světě, i když se svou značnou dávkou nebezpečí.

Samotný příběh sleduje zmíněné mágy, kteří se rozhodli přeskočit svůj trénink na astrální akademii, aby rychle získali cestu k devíti pergamenům - velmi silným kouzlům, která se trénují roky. Pomalu tak odhalují mocná kouzla a protože neví, jak s nimi správně nakládat, znamená to jenom jedno: chaos. Hodně, hodně chaosu. Fanoušky série Trine by přitom mohla „Astral Academy” zarazit, je možné, že se Nine Parchments odehrává se stejném universu jako Trine.

Mezi náplň hry pak patří i rogue-like elementy s náhodně generovanými monstry a odemykatelnými předměty a postavami. Bojovat budeme moci s pomocí ohně, ledu, života, smrti a elektřiny. Stejně tak se budeme moci naučit řadu konkrétních kouzel, které jsou rozdělné do projektilů, paprsků, sprejů (de facto brokovnice), fyzických kouzel, AoE (Area of Effect) a DoT (Damage over Time).

Více toho o hře ale nevíme, jen to, že by měla vyjít příští rok na PC, PS4 a Xbox One. Hru navíc bude možnost zkusit na letošním Gamescomu, takže je možné, že se na něm dozvíme další informace. Na závěr se ještě můžete podívat na oznamovací trailer, stejně jako na několik dalších screenshotů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama