Souhrn novinek z Gamescomu 2016
Speciály Článek Souhrn novinek z Gamescomu 2016

Souhrn novinek z Gamescomu 2016

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22

I když se zdálo, že je letošní Gamescom skromnější než v minulých letech, přesto jsme se dočkali řady zajímavých oznámení a novinek.

Reklama

Letošní Gamescom je de facto za námi. Možná máte pocit, že to letos nebylo úplně to pravé ořechové, že v minulých letech šlo o výraznější a bohatší akci. Do jisté míry máte asi pravdu. Letos byla výstava v Kolíně nad Rýnem vážně poněkud skromnější, zvlášť z pohledu těch, kteří nebyli přímo na místě. Nehledě na tento fakt jsme se ale dočkali řady zajímavých novinek a sem tam došlo i na nějaké odhalení zcela nového titulu.

Pokud jste tedy během týdne Zing nesledovali tak často nebo máte pocit, že vám něco mohlo uniknout, tento souhrn šeho důležitého, nabízející obsah od šesti redaktorů, by vám měl přijít vhod.

2K Games

Aktivita 2K na Gamescomu se nesla především v duchu Mafie 3, a tak jsme se dočkali traileru, přiblížení rodiny Marcanů a vyprávění o osudech Vita Scaletty, hlavního (anti)hrdiny Mafie 2. Došlo ale i na materiály týkající se kolekce všech dílů Bioshocku a šesté Civilizace.

- Bankovní loupež tématem nového traileru Mafie 3

- Scénáristé Mafie 3 přibližují pád a vzestup Vita Scaletty

- Další video z Mafie 3 se zaměřuje na rodinu Marcanů

- Podívejte se na srovnání původního a remasterovaného Bioshocku

- Nové video z Civilization 6 prezentuje Německo

Activision Blizzard

Fanoušci Destiny se dočkali slušného nášupu novinek a hráči Overwatche mohou vyhlížet novou mapu a obdivovat animovaný filmeček zaměřený na Bastiona. Příznivci i odpůrci Call of Duty se zase mohou podívat na screenshoty z Infinite Warfare a remasteru Call of Duty 4 a také se mohou začít hádat, jestli jsou ti zombíci v Infinite Warfare geniální nápad nebo nevkusná šílenost.

- Masakr zombíků v zábavním parku v Call of Duty: Infinite Warfare

- Další screenshoty z Call of Duty: Infinite Warfare a Modern Warfare Remastered

- Nová mapa pro Overwatch nás zavede do hradu a přilehlého městečka v Německu

- Nový animovaný filmeček pro Overwatch se zaměřuje na Bastiona

- Kooperativní režim ve StarCraftu 2 dostane novou posilu

- Rozšíření Rise of Iron pro Destiny zasněží Cosmodron a nabídne nový crucible režim Supermacy

Bethesda

Přesně jak se dalo čekat, od Bethesdy jsme se tentokrát nedočkali žádných vyloženě zásadních novinek. Vše důležité bylo zkrátka řečeno na QuakeConu, ale i tak se můžete podívat alespoň na nové screenshoty z Dishonored 2 a Quake Champions a na gameplay záběry z nového Prey i Dishonored 2. Což vlastně není zas tak chudá nadílka.

- Takhle vypadá Prey v akci

- Dvě minuty ryzích gameplay záběrů z Dishonored 2

- Další várka obrázků z druhého Dishonored a Quake Champions

Electronic Arts

Každý, koho nezajímá Fifa 17, musel při úterním streamu doslova trpět. Vedení EA v rámci Gamescomu radikálně změnilo přístup k představení novinek o svých hrách a většina hráčů i novinářů z toho nebyla vůbec nadšená. Vše ale vynahradil půvab Battlefieldu 1 a Titanfallu 2. Obě hry se předvedly ve výborném světle a obě hry si budeme moci vyzkoušet před vydáním, ačkoliv v případě Titanfallu dorazil tech test jen na konzole. Něčeho nového se dočkali i příznivci Star Wars univerza, hlavně nového Battlefrontu, a přirozeně nechybí ani zástupci EA Sports, konkrétně již zmíněná Fifa 17 a NHL 17.

- Trailer Battlefieldu 1 ukazuje boje v poušti

- Veřejná beta Battlefieldu 1 odstartuje 31. srpna

- Obrněné vlaky, koně, poušť a písečné bouře v Battlefieldu 1

- Multiplayerový tech test Titanfallu 2 začne 19. srpna

- Spousta gameplay záběrů z Titanfallu 2

- V Death Star DLC pro Star Wars: Battlefront můžete odpálit Hvězdu smrti

- Death Star DLC pro Star Wars: Battlefront pozmění letecké souboje

- X-Wing VR Mission pro PS4 verzi Battlefrontu bude provázaná s filmem Rogue One

- Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire obohatí bonusová epizoda

- Gameplay trailer z FIFA 17 a změny s Frosbite enginem

- Světový pohár v NHL 17

Focus Home Interactive

Focus není takový velikán, ale i tak se pochlubil zajímavými materiály pro fanoušky Warhammeru 40,000. Vyznavači RPG žánru zase mohou omrknout zajímavě vypadající projekt The Surge od tvůrců Lords of the Fallen.

- Kooperace Space Hulk: Deathwing v novém traileru

- The Surge ve čtrnáctiminutovém gameplay videu

Konami

Mnohými nenáviděná společnost Konami se na Gamescomu postarala o jedno z mála odhalení zcela nového titulu - nového Metal Gearu. Jak už naznačuje celý název, Metal Gear Survive je spíše survival hrou zaměřenou na kooperaci, která v porovnání s hrami od Hidea Kojimy vypadá dost odlišně. Nicméně stealth prvky mají být stále přítomné. Menší nálože novinek se dočkali také příznivci fotbalu od Konami.

- Kooperativní survival hra? To je Metal Gear Survive

- Metal Gear Survive bude pořád stealth hrou

- Demo PES 2017 bude ke stažení 24. srpna

Microsoft

Microsoft se pochlubil materiály snad ze všech her, které připravuje a vydává. Vypadá to, že majitelé Xboxu One a uživatelé operačního systému Windows 10 se mají vážně na co těšit. Pokud ale patříte do té druhé skupiny a vyhlížíte Gears of War 4, doporučuji zaměřit zvláštní pozornost na HW nároky s jedním velmi neobvyklým požadavkem. Příznivce obřích létajících tvorů bych zase odkázal na informace a obrázky týkající se hry Scalebound.

- Mediální nálož z Gamescomu od Microsoftu (ReCore, Halo Wars 2, Gears of War 4, Sea of Thieves, Dead Rising 4)

- Windows 10 verze Gears of War 4 žádá 80 GB volného místa na disku

- Scalebound na screenshotech z Gamescomu

- Spousta záběrů z hraní Forzy Horizon 3

- Galerie: Watch Dogs 2, For Honor, Halo Wars 2 (ReCore, Dead Rising 4, Halo Wars 2, Sea of Thieves)

- Game Preview program bude k dispozici i pro Windows 10

Namco Bandai

V případě her pod Namco Bandai zaujme především nová podoba Get Even. Nyní je ze hry spíše psychologický horor. Za pozornost ale určitě stojí také o poznání skromnější projekt Little Nightmares, dříve známý pod názvem Hunger.

- Z nadějného Get Even je spíše psychologický horor

- Bandai Namco oznamují hru Little Nightmares

- Little Nightmares startují pro PS4, Xbox One a PC na jaře 2017

- Dragon Ball Xenoverse 2 na letošním Gamescomu

Nintendo

Nintendo se pochlubilo novým Pokémonem, s nímž se setkáte v titulech Pokémon Sun a Pokémon Moon, a přirozeně nesmí chybět ani nová Zelda. Její tvůrci ukázali několik možností a činností, které nás v novém Linkově dobrodružství čekají.

- Využití Magnesis Rune v The Legend of Zelda: Breath of the Wild

- Pokémon Sun a Moon odhaluje nového Pokémona Turtonator

Sony

Sony si očividně vše důležité šetří na září, a tak jsme se dočkali spíše drobků. Především obrazových drobků pro závodní nadšence. Fanoušci Gran Turisma se mohou podívat na rovných 70 screenshotů z Gran Turisma Sport a pro příznivce virtuální reality jsou tu podrobnosti, obrázky a gameplay záběry z DriveClub VR.

- 70 obrázků z Gran Turisma Sport

- Podrobnosti o DriveClub VR

Square Enix

Square Enix na Gamescomu rovná se Final Fantasy XV a kvantum obrázků a gameplay záběrů. Na své si ale přijdou i fanoušci Lary Croft, hlavně ti, kteří hodlají koupit 20 Year Celebration edici nebo přemýšlí nad jejím pořízením. PC hráče by navíc mohlo potěšit nové oznámení související se hrou NieR: Automata.

- Skoro hodina z hraní Final Fantasy XV

- Final Fantasy XV na obrázcích z Gamescomu 2016

- Několik nových obrázků z připravovaných DLC pro Rise of the Tomb Raider

- NieR: Automata vyjde na začátku roku 2017 také na PC

- Chtěli byste demo akce NieR: Automata?

TaleWorlds Entertainment

Asi jste už stihli pochopit, že tenhle souhrn je řazen podle vydavatelů, ne vývojářů. Tvůrci Mount & Blade 2: Bannerlord z tureckého studia TaleWorlds Entertainment toho ale ukázali tolik, že zkrátka potřebují vlastní sekci. Minimálně pro řadu PC hráčů a pro příznivce předešlých dílů je Bannerlord nepochybně jedním z nejzajímavějších projektů, jaké byly na Gamescomu ukázány. Zvlášť když se hra prostřednictvím záběrů na obléhání prezentuje tak dobře.

- Gameplay záběry z Mount & Blade 2: Bannerlord nabízí pohled na obranu města

- Další gameplay záběry z hraní Mount & Blade 2: Bannerlord

- Mount & Blade 2: Bannerlord na nových screenshotech z obléhání

Ubisoft

Podobně jako Microsoft, i Ubisoft vyrukoval na Gamescomu solidní náloží obrazových materiálů, které jistě potěší fanoušky South Parku i ty, kteří vyhlíží Steep nebo Ghost Recon Wildlands. Watch Dogs 2 zase předvádí online funkce, The Crew obohatí druhá expanze zaměřená na hraní za policisty, a pokud čekáte na akci For Honor, zaměřte svou pozornost na informace o chystaném testování alfa verze. A jestli patříte mezi příznivce virtuální reality, nyní už byste měli mít dobrou představu o tom, kdy jaký VR titul od Ubisoftu očekávat. Jen škoda, že nikdo z nás na Gamescomu nebyl, aby mohl otestovat zařízení Nosulus Rift. Ne že by nás tahle šílenost vyloženě lákala, ale dojmy by byly určitě zajímavé.

- Mediální nálož z Gamescomu, tentokrát od Ubisoftu (South Park: The Fractured But Whole, Ghost Recon Wildlands, Steep, For Honor, Just Dance 2017, Champions of Anteria)

- Trailer Watch Dogs 2 ukazuje možnosti online hraní

- Alfa For Honor odstartuje 15. září a potrvá tři dny

- V The Crew: Calling All Units se dostanete do role policisty

- Galerie: Watch Dogs 2, For Honor, Halo Wars 2 (The Crew: Calling All Units, For Honor, Watch Dogs 2)

- Kdy vyjdou VR tituly od Ubisoftu?

Jednotlivci

Trailer a screenshoty Resident Evil 7, ukázka stealth mechanik v Kingdom Come: Deliverance, otevřená beta Paragonu, nové video ze Sniper: Ghost Warrior 3, datum vydání Football Manageru 2017 nebo nová hra od tvůrců Trine, která dost připomíná Magicku. Nechybí ani další zástupci východní produkce. Z téhle změti, která se nedala přiřadit k ničemu výše zmíněnému, si snad vyberete.

- Krátký trailer Gwent: The Witcher Card Game láká do bety

- Resident Evil 7 v traileru pro Gamescom a nové screenshoty

- Nové záběry z Kingdom Come: Deliverance ukazují stealth mechaniky

- Autoři Star Citizen demonstrují přistávání na planetách (přidáno 22. 8. 2016)

- Tři základní pilíře Sniper: Ghost Warrior 3 v novém videu

- Paragon je nyní v otevřené betě

- Další hrdina dorazí do Paragonu už v úterý

- Zábavní park Planet Coaster v listopadu

- Nine Parchments od tvůrců Trine vypadá jako Magicka

- Football Manager 2017 dorazí 4. listopadu

- RPG Elex v devítiminutovém gameplay videu

- Singleplayer Crossfire 2 nebude jen příběhem obyčejného vojáka

- Yooka-Laylee v traileru pro Gamescom 2016

- Renoir ožívá s řadou změn a s jinými tvůrci

- V Crazy Machines 3 můžete popustit uzdu fantazii od 18. října

- Netradiční drama Blackwood Crossing v traileru z Gamescomu

- Raiders of the Broken Planet - Gamescom trailer

- Detaily druhého dema NiOh a nový trailer a screenshoty

- Monster Boy v traileru pro Gamescom 2016

- Hatsune Miku: VR Future Live dorazí na západ 14. října

Relevantní jednohubky

Konami pro potřeby PES 2017 navázalo spolupráci s fotbalovým týmem Liverpool. Z této spolupráce vzejde zejména fakt, že vše spojené s tímto klubem bude ve hře zpracováno co nejvěrněji. Chybět nebude ani stadion Anfield, který bude přidán formou bezplatné aktualizace.

Co je tím tajemným projektem od Telltale Games spojeným se seriálem Mr. Robot? Mobilní hra s názvem Mr. Robot:1.51exfiltratiOn, vytvořená studiem Night School. Telltale je jen vydavatel a na hře spolupracoval i tým z Universal Cable Productions. Hru najdete na Google Play a App Store za 2,99 dolarů.

Krátce po oznámení Metal Gear Survive jsme se mohli dozvědět, že hra nebude za plnou cenu 60 dolarů. Konkrétní cenu neznáme, snad ale můžeme očekávat 40 nebo méně dolarů. Stejně tak se v éteru mihla informace, že bychom se mohli dočkat singleplayeru a že Metal Gear Survive funguje jako (samostatný) přídavek k mnohem většímu The Phantom Pain, podobně jako Ground Zeroes.

Respawn se v případě konzolových verzí Titanfallu 2 snaží o dosažení stabilních 60 snímků za sekundu, a to jak v případě multiplayeru, tak singleplayeru, který má být navíc delší, než lidé čekají. Otázka rozlišení však ještě vyřešena není.

Ve filmu Sebevražedný oddíl (Suicide Squad) sice Harley Quinn a Deadshot spolupracují, ale to neznamená, že musí nutně spolupracovat v bojovce Injustice 2. To dokazuje nový trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama