O vývoji nového Zingu: Úprava úvodní stránky a nové komentáře
Speciály Článek O vývoji nového Zingu: Úprava úvodní stránky a nové komentáře

O vývoji nového Zingu: Úprava úvodní stránky a nové komentáře

Michal Burian

Michal Burian

62

Představujeme a popisujeme změny, které se za poslední týden udály v betě nového Zingu.

Reklama

Dnes je to týden, co jsme spustili veřejnou betu zbrusu nového Zingu. Sedm dnů uteklo jako voda a vy jste nám za tu dobu poskytli spoustu cenné zpětné vazby, kterou jsme v předchozích dnech využili, abychom nový Zing vylepšili a upravili. Rozhodl jsem se, že vás pravidelně budu o vývoji nového Zingu informovat, abyste věděli, co jsme přidali, vylepšili a úpravili. A v neposlední řadě, co dalšího chystáme.

Úprava úvodní stránky

Dnes se budeme věnovat především dvojici novinek. Tou první je úprava úvodní stránky nového Zingu. Na první pohled si všimnete pozměněné horní části. Odstranili jsme zbytečně velké poutáky na pět zajímavých článků a místo nich jsme dali jeden větší a pod něj čtyři menší obrázky. Tím jsme ušetřili dost místa a podle mého takto vypadá úvodní stránka mnohem lépe. Zároveň jsme jednohubky přesunuli na pravou část hned vedle TOP 5.

Jako další jsme zvětšili nadpisy a perexy ve výpisu nejnovějších příspěvků a v jednotlivých sekcích, stejně tak v hlavním menu vedle loga. Vylepšili jsme styl stránkování (ještě na něm budeme pracovat) a ze spodní části odstranili zbytečný výpis recenzí, preview, speciálů a videí.

V dalších dnech máme v plánu upravit styl, kterým se prezentují nejnovější příspěvky. Jsme si vědomi toho, že obrázky jsou zbytečně velké a vy kvůli tomu nevidíte v okně tolik novinek jako na starém Zingu. Proto budeme v úpravě pokračovat a pokusíme se dosáhnout přijatelného komp

romisu – aby byly nové příspěvky dobře vidět, ale zároveň nezabíraly tolik místa.

O vývoji nového Zingu: Úprava úvodní stránky a nové komentáře

Nové komentáře

Dostáváme se k tomu nejdůležitějšímu, co jsme za posledních sedm dnů v betě vylepšili. Úspěšně se nám podařilo spustit zbrusu nové komentáře pod každým článkem a novinkou. Nejde ale o obyčejné komentáře, kromě nového stylu, k němu se dostanu za okamžik, jsem velmi pyšný na možnosti, které nové komentáře s sebou přinesly. Troufám si tvrdit, že podobný komfort v komentářích nenabízí své komunitě žádný jiný web o hrách v České republice nebo na Slovensku.

Nové komentáře umožňují řadit příspěvky podle třech filtrů: nejnovější, nejstarší nebo s největším počtem palců. Dále vidíte, zda je dotyčný právě online, můžete u příslušných komentářů hledat příspěvek podle autora nebo obsahu a hlavně se dozvědět více informací o členech komunity.

Stačí najet myší na avatar uživatele v komentářích, případně vpravo nahoře u komentáře kliknout na ikonku „i“, a zobrazí se vám stručný výpis daného uživatele: poslední aktivita, počet komentářů, počet napsaných článků a počet obdržených kladných a záporných palců. Pokud se chcete o uživateli dozvědět více informací, stačí kliknout na ikonku „Všechny informace“ a rozbalí se vám jeho kompletní profil, kde jsou statistiky komentářů, aktivita (s výpisem všech komentářů), všechny palce, které udělil, a odběry, k nimž se přihlásil.

O vývoji nového Zingu: Úprava úvodní stránky a nové komentáře

Do nových komentářů jsme zahrnuli i systém pro nahlášení nevhodných komentářů. Formulář naleznete u každého komentáře v horní pravé části, skrývá se za ikonkou vlajky. Díky formuláři nás můžete snadno a velmi rychle upozornit na komentář, který porušuje pravidla, kupříkladu je to spam nebo je komentář nevhodný.

Většinu z vás by mohlo potěšit, že vám dovolíme nejen svůj komentář editovat, ale rovněž smazat. U obou případů nastavíme pravděpodobně nějaký rozumný limit, řekněme, že komentář budete moci editovat/smazat do půl hodiny až hodiny od jeho zveřejnění.

Poslední novinkou v komentářích je možnost označit diskutujícího, stejně tak komentář, na který chcete odpovídat. K druhé možnosti slouží číslo vpravo u každého komentáře. Text označených lidí nebo příspěvku má specifickou barvu a po najetí myši se zobrazí informace o uživateli nebo komentáři, který jste takto označili.

V betě jsme se rozhodli otestovat nové rozvržení komentářů, kdy se vám nejprve zobrazí hlavní komentáře a až po kliknutí se dostane k odpovědím ke každému komentáři. Tento styl není definitivní, chceme znát váš názor a poté se nad komentáři zamyslíme, abychom šli cestou, kterou chce většina komunity Zingu.

O vývoji nového Zingu: Úprava úvodní stránky a nové komentáře

Druhá etapa vývoje nového Zingu

V pozadí vývoje nového Zingu se toho děje mnohem více. V následujících dnech se zaměříme na diskuzní fórum, kde jsme již testovali soukromé zprávy, které budou nově fungovat jako takový soukromý chat, do něhož budete moci pozvat více svých přátel ze Zingu. Ukázka níže.

To ale není náš jediný úkol. Další souvisí s úpravou a vylepšováním webu. Chceme vylepšit kolonku s hodnocením her v recenzích a podívat se ještě na jednotlivé prvky webu. Poté se zaměříme na hodnocení uživatelů prostřednictvím vaší aktivity na webu - body za psaní komentářů, body za napsaní příspěvku na fóru apod. Víme, že je tento systém u vás hodně oblíbený a chcete ho i v nové verzi. Proto chystáme jeho vylepšenou podobu, o které vám více řeknu někdy příště.

V následujících týdnech si rovněž řekneme detaily o vašich profilech. V současné verzi nového Zingu jsou hodně ořezány z důvodu přechodu na nový systém, ale už spřádáme plány na to, jak udělat profily ještě zajímavější a s většími možnostmi pro přizpůsobení, než máte na starém Zingu. Jen nám prosím dopřejte čas. Jakmile budeme mít něco na ukázku, opět se vám přihlásím.

Dnešní povídání o vývoji nového Zingu zakončím u mobilní verze. Ze statistik víme, že z mobilů a tabletů navštěvujete Zing stále častěji, což je pro nás impulz, abychom mobilní verzi měli plnohodnotnou a přehlednou. Víme, že v současné době tomu neodpovídá lite verze původního Zingu ani mobilní verze nového Zingu. V budoucnu tomu ale bude jinak, o to se postaráme.

Děkuji vám za vás čas a za zpětnou vazbu, kterou nám poskytujete a v dalších dnech poskytnete. Mohu vám slíbit, že všechny vaše komentáře čteme a jsme rádi, že svůj názor na nový Zing neskrýváte. Jenom s vámi můžeme vykročit vstříc budoucnosti zbrusu nového Zingu.

O vývoji nového Zingu: Úprava úvodní stránky a nové komentáře
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama