O vývoji nového Zingu: Vylepšení homepage, profily a fórum
Speciály Článek O vývoji nového Zingu: Vylepšení homepage, profily a fórum

O vývoji nového Zingu: Vylepšení homepage, profily a fórum

Michal Burian

Michal Burian

44

Bílá barva zatěžující oči je minulostí. Pojďte se seznámit s vývojem zbrusu nového Zingu.

Reklama

Zdravím čtenáře a čtenářky Zingu. Včera to byl týden, co jsme úspěšně v betě spustili zbrusu nový Zing. Od té doby na něm pracujeme a základy vylepšujeme, abychom postupně vytvořili nový, moderní herní magazín, který si spoustu skvělých funkcí vezme z toho starého. Našim cílem je vytvořit pro vás nové místo, které budete každý den navštěvovat, číst na něm články, novinky ze světa her, diskutovat o nich a samozřejmě soutěžit o zajímavé ceny.

Hlavní stránka

Vaše názory a zpětná vazba je pro nás hodně důležitá, ale pochopitelně se nemůžeme zavděčit všem. To bychom novou verzi webu nikdy nedodělali. Každopádně, za týden jsme stihli předělat úvodní stránku. Ta se nově více podobá starému Zingu a hlavně jsme jako pozadí pro text zvolili mírně šedou barvu, místo bílé, která je nepříjemná na oči (bílé v pozadí si nevšímejte). V horní části stránky vás budeme upozorňovat na čtyři články, které byste rozhodně neměli přehlédnout. Pod nimi bude klasická mezera pro reklamu na pozadí. Následují nejnovější články. U nich ještě chybí označení pro kategorii (novinka, recenze, preview, speciál) a rovněž platformy, kterých se týká.

V pravém menu si všimněte prvního boxu nabízející vám čtyři populární články, čtyři články s největším počtem komentářů a čtyři nejnovější články. V současné době nemáme tento systém ještě nastaven, ale po spuštění hotové verze vám bude v záložkách populární a komentáře nabízet články za posledních 7 dnů.

Pod tímto boxem jsme vytvořili další. V něm naleznete rovněž čtyři články, tentokrát ale ty, které vám doporučujeme my i ostatní čtenáři. Na novém Zingu je algoritmus, jenž na základě počtu zobrazení, komentářů a palců vyhodnocuje články, které čtenáře Zingu za poslední dobu nejvíce zaujaly. Pokud chcete zobrazit více takových článků, tak k tomu slouží šipky.

V budoucnu bude mít pravá část ještě trošku jinou podobu. Úplně nahoře vám chceme nabídnout krátké zprávičky ze světa her (moderní verzi dřívějších Jednohubek k snídani) a pochopitelně tam bude mít své místo i reklama. Na příjmu z reklam je provoz magazínu závislý. Bez reklamy to bohužel nejde, ale snažíme se ji omezit, a hlavně jdeme cestou, aby vás reklama neotravovala - žádné otravné zvuky!

Nový Zing je kompatibilní se všemi zařízeními. Prohlížet a využívat jeho možností můžete na počítači, mobilech i tabletech, včetně profilů a diskuzního fóra.

Profily

Všichni čtenáři, kteří mají delší dobu vytvořený profil na starém Zingu, se mohou v betě již přihlásit, podívat se do svých profilů a upravit si je. Abyste se úspěšně přihlásili pod svou přezdívkou nebo e-mailem, tak si musíte nechat vygenerovat nové heslo. Je to z důvodu toho, že každá verze Zingu má svou databázi a z bezpečnostních důvodů jsme vaše hesla nepřenášeli - v databázi jsou zašifrovaná. Klidněte tedy nahoře v menu na „Přihlásit se“ a vyberte „Zapomněli jste heslo?“ Napište svou přezdívku nebo e-mail a na e-mail, s kterým jste se na Zing zaregistrovali, vám přijde potvrzení se speciální URL pro změnu hesla. Pokud vás po přihlášení systém přesměruje do redakčního systému, tak se nelekněte. Po úspěšném přihlášení se vám místo odkazů na přihlášení a registraci objeví váš profil. Stačí na něj najet myší a zvolit „Váš profil“.

Vezměte prosím na vědomí, že profily na betě jsou v rozpracované podobě. Postupem času je budeme vylepšovat, přidávat nové možnosti atd. Již nyní si ale můžete přidat krátký popisek, vaše sociální profily nebo dlouhý popisek a okořenit ho o pět obrázků. Videa z YouTube bohužel přidávat nelze. Možná někdy později, pokud nám to systém umožní. Rovněž zvažujeme umístit do každého profilu chat, stejně jako tomu je na starém Zingu.

Diskuzní fórum

V betě jsme spustili diskuzní fórum. To má oddělené profily, ale zároveň to není tak, že byste se k nám museli dvakrát zaregistrovat. Pouze si můžete profil na webu a na fóru přizpůsobit tak, aby reprezentoval vaši osobnost, vaše názory apod.

Na fóru jsou i nové soukromé zprávy, které nově fungují jako chat, kdy si můžete psát s více lidmi zároveň.

Na závěr ještě upozornění. Na fóru je v současné době pouze ukázka z původního fóra. Klidně na nové fórum něco napište, ale počítejte s tím, že před přesunem na nový Zing bude vše smazáno a nahrazeno příspěvky, které jsou na starém fóru.

Co dál?

V následujících dnech máme v plánu několik dalších menších úprav, a ještě pár větších, včetně těch, které nebudou na první pohled patrné.

Doufám, že se vám nový Zing líbí. A pokud ne, tak že si na něj postupně zvyknete. Z vývoje se přihlásím zanedlouho, abych vám představil další novinky, úpravy a vylepšení. Pokud máte nějaké otázky, nebojte se napsat do komentářů. Na všechny mile rád odpovím. Jen prosím slušně a pokud možnost napište, co vám konkrétně vadí, co vám schází apod. Zároveň ocením, když nás budete informovat o problémech/chybách, pokud na nějaké v betě narazíte.

Michal Burian

šéfredaktor Zing.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama