Poslechněte si soundtrack ze hry Ratchet & Clank: Rift Apart
Novinka Poslechněte si soundtrack ze hry Ratchet & Clank: Rift Apart

Poslechněte si soundtrack ze hry Ratchet & Clank: Rift Apart

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

Platformy PlayStation PlayStation 5

Orchestrální, elektronický, nečekaný a především skvělý.

Reklama

Naši recenzi na novou PlayStation 5 exkluzivitu, Ratchet & Clank: Rift Apart, jste si mohli přečíst už v úterý. V ní si tato akční adventura od studia Insomniac Games od nás vysloužila skvělou devítku, a to včetně pochvaly za vizuál, příběh a hratelnost. Důležitým aspektem každé hry je ovšem také její hudební doprovod, a ani zde Ratchet & Clank: Rift Apart nezahálel. Koneckonců, o průběhu tvorby celého soundtracku se na oficiálním PlayStation blogu rozepsal i kreativní ředitel z Insomniac Games, Marcus Smith.

Za soundtrackem k novému Ratchetovi stojí Mark Mothersbaugh (filmy LEGO příběh či Thor: Ragnarok) a Wataru Hokoyama (hry Resident Evil 5 nebo Halo Wars 2), přičemž role hudebního producenta se ujal Scott Hanau. Pro všechny bylo důležité vytyčit si hlavní hudební pilíře. Hudba musela obsahovat skladby vzbuzující epičnost tak, aby dokázaly povznést děj. Nesmělo se jednat ovšem o vážné skladby, ale ani příliš humorné, jinak by hudba mohla velmi rychle sklouznout ke karikatuře. A nakonec bylo potřeba vytvořit hudbu překvapivou a tématickou. "Hra Ratchet & Clank nikdy neměla žádné téma, hudební motiv, který by si hráči mohli broukat a říkat si: 'V hlavě mi utkvěla hudba z Ratcheta!'," popisuje Smith.

První návrhy brzy vystřídaly stále novější a novější skladby, vytvořené pouze na základě concept artů hry. "Zatímco Ratchet & Clank: Rift Apart je založen především na orchestrálních a elektronických prvcích, nečekané nástroje, jako je koncertina, pirátský zpěv, sbor, kytara, lastury, theremin a další, často vytvářejí jedinečnou zvukovou kulisu každé lokace," uvádí Smith.

Poslechněte si soundtrack ze hry Ratchet & Clank: Rift Apart

Nahrávat se začalo poprvé v únoru roku 2020, a to ve studiu Ocean Way Studios ve městě Nashville v USA. Brzy se orchestr a producenti museli potýkat s problémy ohledně koronavirové krize. Přesto se podařilo celý soundtrack dokončit a následně ho poslat hudebnímu týmu v PlayStation Studios, který nahrávky upravuje do finálních mixů a stopek.

"Bylo neuvěřitelné mít k dispozici technologii, která umožňovala poslouchat nahrávání probíhající několik tisíc kilometrů daleko a slyšet ho ve vysoké věrnosti v reálném čase. Upřímně doufáme, že se vám hra a brilantní hudební doprovod, který vytvořili Mark a Wataru, budou líbit," píše Smith. Inu posuďte sami, jestli na vás soundtrack ze hry Ratchet & Clank: Rift Apart zapůsobil. Soundtrack je k poslechu dostupný na Spotify a Linkfire.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama