Právoplatným vlastníkem značky Duke Nukem je Gearbox
Novinka Právoplatným vlastníkem značky Duke Nukem je Gearbox

Právoplatným vlastníkem značky Duke Nukem je Gearbox

Michal Burian

Michal Burian

18

Skončil dlouho trvající spor mezi Gearbox Software, 3D Realms a Interceptor Entertainment. Jaká je budoucnost legendárního hrdiny s doutníkem?

Reklama

Dnešním dnem skončil dlouhotrvající a značně medializovaný soudní spor mezi společnostmi Gearbox Software, 3D Realms a Interceptor Entertainment o práva na značku Duke Nukem. Právoplatným vlastníkem legendární značky se svérázným hrdinou s doutníkem se stal Gearbox Software. Jednotlivé strany se na tom dohodly, ukončily spor a zveřejnily společné prohlášení.

Spor vznikl poté, co dánská firma Interceptor (tvůrci Rise if The Triad) koupili 3D Realms s tím, že vlastní práva i na značku Duke Nukem. Začal tak vznikat Duke Nukem: Mass Destruction, což se nelíbilo Gearbox Software. Autoři Borderlands totiž práva na Duke Nukem koupili od 3D Realms již před několika lety a dokončili dlouho očekávaný Duke Nukem Forever. Bez nich bychom se legendy nedočkali. Duke Nukem: Mass Destruction byl nakonec přejmenován na Bombshell a ikonický protagonista byl nahrazen podobně střelenou dívkou, která bude na čtyřech planetách bojovat proti mimozemské hrozbě, aby zachránila prezidenta USA.

Dle dostupného prohlášení jsou spory společností urovnány a soud již nebude pokračovat. Vlastníci Gearbox Software, 3D Realms a Interceptor Entertainment se dohodli, že právoplatným a jediným držitelem práv Duke Nukem bude již zmíněný Gearbox. To má být nejlepší volbou pro budoucnost značky. Jak to ale s Duke Nukem bude, na to si ještě musíme počkat. Gearbox sice pracují na prototypu, ale nejraději by vývoj svěřili jinému studiu a na vše by vedení pouze dohlíželo.

„Nikdy jsme neměli v úmyslu poškodit Gearbox a Duka. Proto jsme hned ukončili vývoj Duke Nukem: Mass Destruction,“ řekl Mike Nielsen, šéf 3D Realms.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama