Před E3 2015: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku
Speciály Článek Před E3 2015: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Před E3 2015: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Redakce

Redakce

78

Příští týden vypukne největší herní svátek. Redakce Zingu vám přibližuje svá očekávání a touhy.

Reklama

Michal "Miky" Burian

Já nezačnu tak pozitivně, jako kolegové pode mnou. Popravdě se bojím, aby se prezentace her na E3 nezvrhly v lákavé upravené trailery, z kterých nám zůstane otevřena pusa jako loni. Bohužel realita v podobě hratelných a především hotových verzích už byla úplně jiná a dostavilo se zklamání u spousty očekávaných titulů. Pro letošek si přeji, aby prezentace her odpovídaly skutečné podobě her, protože jen takto se vydavatelé a vývojáři vyhnou tomu, že hráči budou po vydání zklamáni. Ale moc nevěřím tomu, že k něčemu takovému dojde.

Abych ale pouze neprskal, tak můj zrak se bude upínat hlavně na restart závodní arkádové série Need for Speed. Dřív jsem byl velký fanoušek tohoto fenoménu a někde hluboko v sobě doufám, že EA to tentokrát nezvorají a na podzim uvedou na trh pořádné NFS, které nás bude bavit. Jako další jsem zvědav na onu závodní hru od Criterionu. Tvůrci Burnoutu závody umí a tenhle titul by mohl být po čertech zábavný. No kdo by nechtěl závodit na čtyřkolkách, lodích, skútrech, s vrtulníky nebo se proletět s padákem :-)

Ten kdo mě zná, toho nepřekvapí, že očekávám nové informace o American Truck Simulatoru od českého studia SCS Software a velmi rád bych konečně věděl, na čem vlastně dělají autoři Killzone. Má jít o nějaké open-world fantasy akční RPG s robotickými dinosaury. Nová generace konzolí potřebuje nové tituly jako sůl, tak snad E3 v tomto směru překvapí a Sony s Microsoftem se pochlapí a oznámí něco fakt zajímavého co nevyjde za X let.

Malinko jsem zvědav také na nové sportovní tituly, zejména potom na rivalitu mezi FIFA 16 a PES 2016.

Přehled tiskový konferencí na E3.

Martin "Cvrnda" Cvrček

Letos si slibuji mnohé především od konferencí Bethesdy a Square Enix. Bethesda je téměř jistota, Fallout 4 je velké lákadlo a jsem zvědavý na to, jak se blýskne Doom po všech těch letech ticha. V případě Square Enix se zase těším na to, až uvidím v pohybu Just Cause 3 a Deus Ex: Mankind Divided, který vystřídal Zaklínače 3 na pozici mé nejočekávanější hry. Nutno říct, že návštěva futuristické Prahy je jen jedna z mnoha věcí, které mě na novém Deus Ex zajímají. Jako fanouška Star Wars mě přirozeně láká také konference EA a ukázka Star Wars: Battlefront, ale pokud se zde objeví nový Mass Effect nebo Star Wars titul od Visceralu, budu jen rád.

Nemalá očekávání mám ale i od PC Gaming Show. Ať už tahle akce dopadne jakkoliv, je skvělé vidět, že PC dostává na E3 pořádný prostor a už se nemůžu dočkat, až uvidím více detailů z mapy, kterou se pochlubí datadisk Army 3. Chystanou mapu jsem chtěl vidět přímo v kancelářích tvůrců, to ale nešlo, takže budu bohužel muset čekat jako ostatní smrtelníci. Také by bylo skvělé, kdyby se kdekoliv na E3 objevilo pokračování westernové série Red Dead a neméně skvělé by bylo zjištění, že Rockstar přihlédnul k prodejním úspěchům PC verze GTA V a rozhodl se rozšířit působnost svého westernu právě do vod PC. To je ale spíš takové marné přání. Na závěr mám nutkání napsat něco o Mafii 3, ale myslím, že pokud se na ní opravdu stále pracuje, uvidíme jí spíš na srpnovém Gamescomu.

Jan "Honzas4400" Kalný

Co si od letošní E3 slibuji? Je toho hodně. V podstatě by se dalo říct, že si od toho slibuji všechno a cokoliv se na E3 ukáže, to mě zajímá. Pokud tedy neberu v potaz Nintendo. To šlo vždycky mimo mě. Pokud bych měl ale vypíchnout něco, na co se obzvlášť těším, asi bych zmínil Mirror's Edge, které by mělo vyjít už v první polovině příštího roku, Prince of Persia, který by se mohl na E3 objevit, Metal Gear Solid: The Phantom Pain (Konami si určitě nenechá ujít tuhle šanci) a určitě bych nepohrdnul ani Call of Duty: Black Ops 3, u kterého se těším na to, jak bude vypadat.

Mimo jiné se také hodně těším na to, co předvede Square Enix se svým Deus Ex a na hry jako Just Cause 3, Mad Max, Homefront 2, The Walking Dead od tvůrců PayDay, No Man's Sky a XCOM 2. Nesmím zapomenout na Rise of the Tomb Raider, ale ani tím můj seznam her nekončí. Je toho opravdu hodně. Samozřejmě jsem také zvědavý na PC Gaming Show. Tím se nic nemůže zkazit.

Ondřej "ThainDegu" Zeman

Abych řekl pravdu, tento rok mě lákají asi jen dvě konference. Na nejvyšší příčce mám rozhodně poutavou prezentaci Squere Enix. Deux Ex hraji již od prvního dílu, kterým jsem byl fascinován a osobně jej považuji za jednu z nejvýraznějších her, které se za posledních 15 až 20 let podívaly na naše obrazovky. Jelikož se Deus Ex: Mankind Divided odehrává po Human Revolution, budu mít možná konečně možnost setkat se s hlavním hrdinou původní hry, takže se na prezentace a nové informace ohledně této hry rozhodně těším.

Další zásadní konferencí je Betheseda s jejím Falloutem 4, který mou mysl zaujal i přesto, že již není izometrický a že ho má pod taktovkou někdo jiný než první dva díly, na které si člověk vždy rád i po letech vzpomene. Zbytek účastníků E3 má minimálně v mých očích hodně pošramocenou pověst. EA spolu s Ubisoftem totiž pokaždé prezentují krásně, ale znáte to, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Filip "Filca" Němec

Letos asi nikoho nepřekvapím, nejvíce se těším na největší mainstreamové pecky, zejména pak exkluzivity. I přes tradičně špatný čas pro nás ze srdce Evropy se těším na prezentaci Sony, kde jistojistě uvidím něco nového z mnou milovaného Uncharted a samozřejmě se klepu na nové IP, které by mělo mýt Sony pro tuto výstavu v rukávu. A kdo ví, možná přijde řeč i na The Last Guardian. Od Microsoftu bych si přál hlavně in-game prezentaci HoloLens, prostě chci konečně důvod, proč zapnout Xbox One. Hltat budu ale i ostatní výrobce. Rozhodně toužím po dalších informacích o Deus Ex: Mankind Divided od Square Enix, od EA naopak chci gameplay z rebootu Mirror’s Edge, o kterém sním už roky. Zmiňovat se o těšení se na nový Battlefront je pak házení hrachu o zeď. Slibný lineup má i Bethesda (může vůbec Fallout zklamat?) a hodně si od E3 slibuje i Nintendo, které se na něj chystá s velkou pompou.

Mám trošku strach, aby letošní výstava nebyla pouze ve znamení jistoty a vypočítavosti. Doufám, že jak velké tak i malé firmy představí nové značky a nebudeme svědky pouze nejrůznějších pokračování nebo rebootů. Moc bych si přál, aby letošní E3 představila finální verze brýlí pro virtuální či augmentovanou realitu. Trojlístek HoloLens, Project Morpheus a samozřejmě Oculus Rift už chtějí mít hráči doma. Velký otazník se vznáší nad pompézní akcí PC Gaming Show, kde se dá také čekat hned několik nových her, je dobře, že E3 bude opět také daleko více určena PC hráčům. Trendem posledních let je také čím dál větší prostor pro menší firmy a nezávislé vývojáře a právě od nich se těším na dávku nových a originálních titulů, ostatně i my Češi zde máme své želízko v ohni v podobě Blackhole, kterému držím palce.

Daniel "corfer" Mazura

Letos nebudu troškařit a kromě obligátního výčtu áčkových titulů bych na těch někollika málo následujících řádcích moc rád uvedl jedno troufalé přání – ať jenom, prosím pěkně, E3 2015 neselže stejně jako předchozí ročník. V mých očích se loňská E3 příliš nezdařila a nabídla jen zástupy nicneříkajích rádoby stylizovaných funky titulů, které si před rokem v LA odbyli svoji premiéru a od té doby jakoby přes všechnu svou jiskřivost zešedly jedna vedle druhé. Kromě slabého portfolia jsme také mohli vidět, jak to vypadá, když sebou kolosální herní vydavatel tak nějak zapomene přivést hry. Ano, mluvím o EA.

Letos tedy čekám návrat velkých ryb herního byznysu zpátky do vod trochu sofistikovanější tvorby. Doufám, že se konečně dočkáme té pravé reakce na hvězdný odbyt PS4 a XOne. A pravou reakcí nemyslím nové, konečně hratelné, Assassin's Creed nebo další generický Far Cry, ale nové vysokorozpočtové značky pokud možno s důrazem na vyprávění příběhu a osobitý styl. Samozřejmě nového Assassina nebudu ignorovat. Naopak jsem velmi zvědavý, jak moc poživatelná bude tahle sedmkrát převařená polévka.

Jednoznačně bych letos uvítal více blockbusterů a méně menších titulů, byť dobrou hru samozřejmě nedělá astronomický rozpočet. Velké projekce ovšem patří velkým titulům, mezi které se letos zařadí i Mirror’s Edge: Catalyst. Beru sice s nelibostí, že EA značku restartují, vývojářům z DICE ale věřím naplno a to i přesto, že sérii Battlefield mi se třetím dílem zřejmě navždy odcizili.

S očekáváním něčeho velkého budu určitě vzhlížet k české stopě na E3. Jsem přesvědčen, že Warhorse nezklamou a pokud nás nepoctí přímo novým trailerem, jistě nás alespoň zavalí novinkami o Kingdom Come: Deliverance.

Do spekulací se nechci pouštět, E3 je za dveřmi, každoroční tradice ale velí vycucat si z prstu nějaké vysněné pokračování. Kdo ví, třeba se letos dočkám Beyond Good and Evil 2.

Vojtěch „Riley“ Zikán

Na letošní E3 se neskutečně těším. I přesto, že mám v plánu sledovat všechny konference, můj zrak se bude hlavně upírat ke konferencím Bethesdy, Square Enix, EA a Sony. Bethesda si moji pozornost získala hlavně díky nedávno oznámenému Fallout 4. Nejsem sice fanouškem této série, ale Fallout 4 mě oslovil. Samozřejmě mě od Bethesdy zajímají i jiné tituly: klepy a povídačky o novém Dishonored mě nenechaly klidným a doufám, že se něco nového o pokračování dozvíme. Square Enix, tak to je asi jasné co od nich mě může zajímat. Správně, Deus Ex: Mankind Divided. Na prezentaci hry se neskutečně těším, a když bych měl zůstat ještě u těch kyborgů a nadlidí, i Black Ops 3 si získalo mojí pozornost. Activision a Treyarch při světovém odhalení vychrstli na hráče velké množství informací, které působí dosti chaoticky. Uvidíme, jak zvládnou svoji prezentaci na E3 a zda si napraví svoji reputaci u namíchnutých hráčů. I když jsem PC hráč, nemůžu si nechat konferenci od Sony ujít. Kdo ví, třeba se mi na ní něco zalíbí.

Na řadu se dostává EA, u kterých mě asi nejvíce zajímá právě nejočekávanější Star Wars: Battlefront. Očekávám i něco nového o Titanfallu, ale zase nic velkého. Modlitebně doufám i v to, zda se na E3 předvede BioWare a zmíní se o novém Mass Effectu. Jestli ano a dočkáme se nějakého infa, popřípadě i videa, budu v sedmém nebi! Tohle jsou asi moje nejočekávanější části celého E3. Na zbytek konferencí se také rád podívám, ale moji favorité jsou již jasní.

Marek Tvrdý

Jako každý rok se těším na nálož novinek na E3, kterou pak mohu detailně probírat s návštěvníky mých přednášek na Festivalu Fantazie pořádaném na začátku července v Chotěboři. A také se moc těším, jaký nový trailer od Kazuyuki Ikumoriho nám Square Enix přinese. Jeho trailery pro sérii Final Fantasy, Hitman či Deus Ex Human Revolution mi při svém uvedení vypálily díry do hlavy.

Honza Hanuš, GameExpres.cz

Poslední E3 a myslím, že i ta letošní nebude výjimkou a většina velkých oznámení se vystřílí před samotnou výstavou. Už teď jsem spokojený s oznámeným XCOM 2 a mám pocit, že nic pro mě lepšího už z úst vývojářů neuslyším.

Bohužel mám pocit, že hlavně na E3 podléhají distributorské firmy tlaku a upravují svoje trailery tak aby byly dokonalé a výsledek je pak většinou horší než jak byl na E3 prezentován. I proto beru konference jen jako parádní show, kde jde o to udržet hráče v napětí až do konce a slíbit mu přitom několik revolučních her.

Ba ne, tak strašné to určitě nebude a vždy se najde někdo, kdo opravdu vybočí z řady a ukáže něco parádního.

Moje tajné přání by bylo aby Nintendo neoznamovali novou konzoli, ale oznámili nějakou exkluzivní strategii, RPG nebo rubačku a aby pokračovali v úspěchu hry Splatoon.

Jsem zvědavý, jestli Microsoft ukáže Illumiroom v už finální podobě a Sony představí nějakou hru na jejich kamerku nebo dokonce Project Morpheus.

A co od největšího herního svátku očekáváte vy? Řekněte nám to v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama