Před E3 2017: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku
Speciály Článek Před E3 2017: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Před E3 2017: Na co se těšíme a co očekáváme od herního svátku

Redakce

Redakce

14

Už o víkendu vypukne největší herní svátek. Redakce Zingu vám přibližuje svá očekávání a touhy.

Reklama

Pomalu se stává na Zingu tradicí, že si v redakci mezi sebou položíme otázku, na co se nejvíce těšíme a co očekáváme od největšího herního svátku. E3 už je za rohem, tiskové konference odstartují již o víkendu, tak je správný čas se s vámi podělit o to, na co se každý těšíme a co bychom rádi viděli v Los Angeles.

Michal "Miky" Burian

Letos je to již moje sedmá E3 z pozice šéfredaktora magazínu Zing.cz. Za těch sedm let jsem zažil všelijaké wow momenty, ale i velká zklamání. Když se od historie oprostím, tak s napětím očekávám tiskovou konferenci Microsoftu, kde má být plnohodnotně představena nová konzole. Takzvaný Project Scorpio by se měl ukázat v plné kráse a hlavně odhalit datum vydání a cenu, za kterou se bude koncem letoška prodávat. Při prezentaci očekávám spoustu ukázek ve 4K, a to nejen z her ze stáje Microsoftu, ale také od dalších výrobců. Microsoft musí demonstrovat sílu Scorpia v plné parádě.

Zároveň doufám, že odhalí nějaké pořádně hry. S těmi dosavadními (Crackdown 3, Sea of Thieves a State of Decay 2) bude jen těžko přesvědčovat hráče, aby koncem letoška investovali do nové konzole. Sice na pulty obchodů přijede nová Forza Motorsport, ale to je jen jedna hra. Chce to nějaké další, nejlépe příběhové pecky, které nás při hraní chytí a jen stěží pustí.

Potom je tu konkurenční Sony. Ta v loňském roce překvapila, z velké části pánové a dámy z PlayStationu vynechali klasické PR řečičky a vrhli se přímo na hry. To se mi líbilo, doufám, že to tak bude i letos. Jsem si jist, že uvidíme nové gameplay záběry z Uncharted: The Lost Legacy, God of War, Gran Turisma Sport a Knacka 2. Otázkou zůstává Detroit: Become Human, The Last of Us Part 2 a také WiLD. Mám trochu obavu, že minimálně tyhle tituly jsou ještě daleko. Možná ale Sony překvapí nějakou novou značkou nebo restartem jiné oblíbené série.

Abych ale nezmiňoval hry jen na konzolích, mohlo by se zdá, že hraji jen na nich, ale to není tak úplně pravda. Na počítači si užívám hlavně různé simulátory a bedlivě sleduji vývoj Cattle and Crops. Na něm dělají fanoušci, kteří v minulosti vytvářeli propracované modifikace do Farming Simulatoru. Od hráčů vybrali téměř půl milionu euro a stále odkládají vydání předběžné verze. Snad by se mohly konečně ledy pohnout a Early Access Cattle and Crops bude na světě, nebo alespoň nové video.

Opomenout nemohu ani Need for Speed: Payback. Dříve jsem byl velkým fanouškem této závodní série, v posledních letech mě ale každý díl spíše zklamal a já pomalu, ale jistě přestávám v pořádný návrat NFS věřit. Bohužel nevěřím ani letošnímu Paybacku. Od NFS očekávám pořádné, propracované arkádové závody s tuningem, ne nějakou hollywoodskou akci. Tu ať si EA nechají do jiné hry.

Poslední hry jen krátce, Far Cry 4 a Far Cry Primal jsem si oblíbil, tak doufám, že Far Cry 5 přinese nějaké zajímavé novinky. No a nový Assassin's Creed by nás mohl zavést do toho vytouženého Egypta. To bych si moc přál.

Martin "Cvrnda" Cvrček

V rámci E3 vyhlížím hlavně dvě hry - Star Wars: Battlefront 2 a nového Wolfensteina, který by měl nést podtitul The New Colossus. Battlefront 2 byl sice oznámen už před několika měsíci, ale na první záběry z hraní se stále čeká a jako fanoušek Star Wars univerza i veterán předešlého dílu, který v něm strávil více času, než by bylo zdrávo, se nemůžu dočkat, až uvidím pořádnou bitvu z období Klonových válek. Wolfenstein možná zatím není taková jistota, ale náznaky viděné na loňské E3 i po ní byly dost jasné, a tak o existenci dalšího dobrodružství BJ Blazkowicze nehodlám pochybovat. Šikulové z MachineGames díky The New Order a The Old Blood dokázali, že příběhové a zároveň relativně tradiční střílečky jim jdou jako málokomu, takže se těším na cokoliv, co zrovna ve Švédsku kutí.

Konference EA a Bethesdy, na nichž snad obě hry uvidíme, ale vyhlížím i z dalších důvodů. Doufám, že dojde na plnohodnotné odhalení Star Wars titulu od Visceralu a snad se zastaví i Respawn s novou aktualizací Titanfallu 2. Právě tohle studio může být vzorem pro ostatní v oblasti dodatečné podpory multiplayerových titulů a je mi vážně líto, jak málo uznání za svou dlouhodobě úžasnou (a pro hráče bezplatnou) práci dostává. Ve stáji Bethesdy by se zase mohli rozhoupat k rozšíření Dishonored 2 a k novému Falloutu od Obsidianu, i když to je spíše jen mé zbožné přání.

Jinak doufám v řádný pohled na Call of Duty: WWII a jakékoliv informace o Mount & Blade 2: Bannerlordu, ideálně doplněné o dlouho očekávané datum vydání. Začíná mě lákat i Far Cry 5, i když si od Ubisoftu slibuji hlavně další vtipné přiblížení nového South Parku. Také bych se nezlobil, kdyby konečně došlo na odhalení nového Metra od 4A Games, protože mám pocit, že na VR scéně jim radioaktivní pšenka nepokvete. A nejen jim. Obecně bych také rád viděl odhalení pořádné nové značky od pořádných tvůrců, protože by byla škoda žít jen ze samých sequelů a pokračování nekonečných sérií.

Ondřej "ThainDegu" Zeman

Abych řekl pravdu, nejsem zrovna velký fanoušek těchto velkolepých akcí. Většinou jsou nám na nich totiž prezentovány dosti nereálné záběry, které dokáží slušně nabudit, ale rozhodně nemají nic společného s tím, co ve finále dostaneme. I přes tento fakt jsem se nakonec rozhodl letošní E3 zhlédnout kvůli řadě nových odhalení a ukázkám z mnou očekávaných titulů.

Nejvíce se zřejmě těším na nálož novinek od vývojářů z TaleWorlds Entertainment, kteří dlouhodobě pracují na svém díle Mount & Blade 2: Bannerlord, jehož datum vydání prozatím nebylo oznámeno. Snad se ho dočkám v následujících dnech. Vedle tohoto projektu jsem mírně natěšen také na čerstvé záběry z Total War: Warhammeru 2, které by nám měly ukázat v akci neokoukané rasy, jednotky a lokace. Jako správný fanoušek Středozemě samozřejmě nemohu opomenout ani Middle-earth: Shadow of War, který nebyl doposud prezentován zrovna nejlépe. Pokud vývojáři z Monolith Productions vytáhnou Taliona na projížďku mimo rozsáhlý systém pevností, rozhodně se na ně nebudu zlobit.

Filip "Filca" Němec

Jakožto konzolový nadšenec a fanoušek se nejvíce těším na tradiční řevnivost mezi Microsoftem a Sony, přičemž jako posledních několik let více věřím právě Sony. Z hlediska kvality konferencí se však vyznamenaly obě společnosti. Microsoft se nečekaně vytáhl - moderátoři a jejich hosté se oprostili od dlouhých proslovů a dokonce nás ani příliš nenudili s čísly, šlo totiž především o hry. Pak ale jako vždy s odchodem noci přispěchala Sony a vytasila se s gejzírem hratelných ukázek a nových oznámení, ze kterých museli slzet i fanoušci ostatních platforem. Právě v tom vidím drobné nebezpečí - spousta her, které Sony loni ukázala, mají ještě do vydání daleko a trochu se obávám, že si právě na loňské konferenci vystřílela příliš mnoho nábojů. Nechme se ale překvapit.

Ve hře je toho ale poměrně hodně, především co se Sony týče. Nejvíce se samozřejmě třesu na jakékoli střípky o Uncharted: The Lost Legacy, s čím naopak bohužel moc nepočítám je cokoli o pokračování The Last of Us, ale i zde nás může teoreticky čekat příjemné překvapení. Jen o chlup méně se těším na cokoli nového o God of War, které podle mě zcela jistě nebude chybět. Řecká mytologie je mi sice o něco bližší, ale severský Kratos vypadá naprosto fantasticky. Hodně také sázím na přítomnost nového Spider-mana a modlím se za cokoli o Days Gone, které mě hodně učarovalo. Netěšit se samozřejmě nedá ani na Detroit: Become Human, ale právě zde mám trošku obavy z toho, že do vydání je ještě daleko a dost možná nebude co ukázat.

Naopak Microsoft mi v posledních letech svou nabídkou nehraje příliš do karet, a tak mě většina exkluzivních titulů nechává chladným. Snad jen Crackdown 3, v jehož přítomnost na letošní E3 skálopevně věřím. U Microsoftu se však těším především na hardware. Scorpio by mohl na letošní výstavě být hodně skloňovaným pojmem a nejen ve spojení s ním ve skrytu herní duše doufám v cokoli nového, co se týká HoloLens. Od EA mě láká snad jen pokračování znovuzrozeného Battlefrontu a trochu jsem zvědavý i na nový obsah do vynikajícího druhého Titanfallu. Ubisoftu budou nejspíše kralovat gameplay ukázky Far Cry 5 a nového Assassin's Creed, pevně doufám ale i v nějakou novinku.

Ivan "killjezor" Jeziorek

Letošní E3 je pro mne trochu malým svátkem, který přišel v úplně nevhodnou dobu. Rozhodl jsem se totiž změnit zaměstnání, a tak jsem přišel o dost podstatnou část volného času. Nicméně si jej trochu ušetřím a E3 si úplně ujít nenechám. A to hned z několika důvodů. Na letošní E3 totiž vystoupí několik vydavatelů, které obvykle na západních výstavách nevídáme. I když se to v posledních letech dost mění, jde stále spíše o okrajové záležitosti.

Jedním z nich je XSEED Games, který hodlá představit RPG Zwei: The Ilvard Insurrection, ve kterém hrají dost podstatnou roli speciální systém založený na jídle a náladami ovlivněný příběh. Jde sice už o druhý díl série, ale na západě půjde o úplnou novinku, ve které se poprvé seznámíme s upíří princeznou Alwen du Moonbria. Další zajímavou hrou bude side-scrolling shoot-’em-up Astebreed, Sakuna: Of Rice and Ruin, inspirovaný japonskou mytologií a zapomenout nesmíme ani na Senran Kaguru: Peach Beach Splash.

Dalšího favorita má připraveného Atlus. Na E3 se totiž rozhodl představit novou hru od studia VanillaWare, čímž mi udělal obrovskou radost. Toto studio je už samo o sobě zárukou kvality, ale po Odin Sphere, Muramase a Dragon’s Crown opouští vývojáři fantasy scénu a nabídnou nám mech akci 13 Sentinels: Aegis Rim. Uvidíme, jak si s novými reáliemi VanillaWare poradí, ale osobně si myslím, že nezklamou.

Štěpán "Vakomlok" Lenk

E3 je pro milovníky videoher bezesporu obrovská událost, kterou každý rok doprovází nemenší očekávání. Snažím se sice držet při zemi a nenechat se až příliš navnadit bombastickými trailery a gameplay ukázkami, ale znáte to. Někdy to prostě nejde. Letos bych byl nejraději překvapen nějakou dosud neoznámenou hrou, která není pokračováním nebo remasterem známé série a přinese inovativní herní mechanismy a svérázný vizuální styl. Jsem zvědav, jestli se moje přání vyplní.

Jakožto milovníka komiksů mě ale stejně nejvíce zajímá hra se Spider-Manem v hlavní roli od Insomniac Games, o které lze zatím s určitostí říci snad jen to, že se jedná o PS4 exkluzivitu. Rád bych se také konečně dozvěděl nějaké bližší informace o připravované hře The Avengers, na které spolupracuje komiksový gigant Marvel se společností Square Enix. Abych se ale nepohyboval jen v rovinách komiksu, ocenil bych také nějaké ukázky reálných gameplayů The Last Of Us: Part 2 a Red Dead Redemption 2.

Na závěr tu mám ještě pár věcí, které bych si strašlivě přál, ale bohužel se jich nejspíš nedočkám. Obě se týkají mého milovaného japonského studia FromSoftware, přesněji řečeno jejich legendární „souls“ série. V první řadě se jedná o pokračování vynikajícího hororového RPG Bloodborne, které pro mě bylo zásadním impulzem si konečně pořídit PS4. Dále bych si přál spatřit remasterovanou verzi prvního dílu Dark Souls na poslední generaci konzolí, ideálně s možností importu trofejí a savů z původní verze. Ano, je to možná troufalý sen, ale proč omezovat své vlastní touhy?

Jan "Honzas4400" Kalný

Stejně jako každý rok, i letos mě samozřejmě napadá spousta her a titulů, co by přilákaly mou pozornost. Některé už zmínili ostatní - třeba nový Wolfenstein by mi vážně udělal radost - ale jsou tu samozřejmě i další hry.

Asi nejvíce se těším na případně pokračování série Splinter Cell, která nás naposledy navštívila už v roce 2013 s podtitulem Blacklist. Kdybych dostal další dobrodružství Sama Fishera, vůbec bych se jako fanoušek stealth her nezlobil.

Samozřejmě velmi aktivně vyhlížím i nový díl Assassin's Creed, o němž se říká, že by se měl odehrávat v Egyptě. Unity ani Syndicate mě moc nebavily, takže doufám, že delší pauza pomůže kvalitě hry i sérii jako takové. Už jen proto, že se mi začíná po pořádném pokračování po vzoru druhého a (v mém případě velmi oblíbeného) třetího dílu stýskat.

Samozřejmě jsem zvědavý, co se ukáže na letošní PC Gaming Show. Ale samozřejmě se těším i na zbytek všemožných her. Jen škoda, že Kojima oznámil, že se na letošní E3 nedočkáme něčeho nového z Death Stranding. Prapodivných trailerů máme dostatek, informací nanejvýš jen hrstku... Cokoliv nového by přišlo vhod, ale teď se toho nedočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama