Přehled novinek z Japonska z 50. týdne
Daemon X Machina Novinka Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Dnes to bude Ys IX, něco kolem Yakuzy, Story of Seasons a mnoho dalšího.

Reklama

Opět jsem si tento týden myslel, že vám dnešní přehled nenabídne Kromě Ys IX žádnou velkou značku, ale nakonec se to zvrhlo na celkem pěknou řádku očekávaných věcí. Třeba právě Bravely Default II. Tak pojďte na to a ne že sjedete hned úplně dolů na dnešní bonus.


Bravely Default II

Square Enix zveřejnil nové informace a screenshoty ze hry Bravely Default II. Můžeme na nich vidět země Savalon a Wisland, různé speciální pohyby postav a jejich akci v terénu a třeba dalších osm jobů.

Svět série Bravely je vstřícný, ale miniaturní, vytvořený jako zahrada. Ve hře Bravely Default II je svět zobrazen ještě krásněji a emotivněji. Ne kontinentu Excillant, kde se příběh odehrává, najdete celou řadu různých zemí a království. Třeba Savalon, království sucha. Země se proměnila v poušť díky obří těžbě dřeva a válkami, odehrávající se v době před 200 lety. Ačkoli byly objeveny podzemní vodní zdroje, město se díky nim nezačíná obnovovat, ale naopak zanořovat pod povrch. Prozatím je Savalon známý díky luxusnímu kasínu.

Wiswald je naopak království kouzel, země založená mágy a Emmou Odilií je svým vývojem o téměř 50 let před ostatními. Mágové se věnují studiu v Magic Research Institutu, který funguje také jako vládní orgán, ale nyní je město zarostlé vegetací a nachází se v chaosu a nepořádku.

Mezi hlavní posavy Savalonu určitě patří první princ Castor (dabing Satoshi Hino), vzdělaný v literatuře a vojenském umění, a druhý princ Boor (dabing Shougo Sakata), který je oproti svému staršímu sourozenci laskavý a v současné době studuje v zahraničí.

Další je hlavní archivář Andro (dabing Shozo Sasaki), který zaznamenává všechny důležité události, porovnává je s událostmi z minulosti a vypomáhá králi. Olfa Dragordia (dabing Nobuo Tobita) je básník zaměstnaný Bernardem Alphardem, majitelem kasina, Shaula Clarence (dabing Junko Minagawa), je smyslnou hráčkou, navštěvující denně kasíno, která své peníze využívá pro uplácení, Nihal (dabing Yukiyo Fujii) je zdrženlivá žena, která v kasině předvádí zvířata a bestie, a Bernard Alphard (dabing Takaya Kuroda) je majitelem slavného kasína v Savalonu, muž, který postavil kasíno a je nyní členem rady. Je to také ten člověk, který objevil podzemní vodní zdroje.

Mezi postavami z Wiswaldu najdete Emmu Odilii (dabing Masako Katsuki), která byla ústřední postavou při založení Wiswaldu a je spravedlivým a nestranným mágem. Rody Grenadine (dabing Yasunori Matsumoto) je žákem Emmy, ale od doby, co při jedné nehodě ztratil svou dceru, se zabral na Magic Research Institute do nějakého výzkumu. Lily Grenadine (dabing Miki Narahashi) je manželkou Rodyho a je ženou, která ho v pozadí podporuje. Poté, co ztratila dceru odešla do lesa a tvrdí, že tam žije právě se svou dcerou. Galahad Kelly (dabing Hiroki Yasumoto) je strážce Magic Research Institute a přestože se narodil v Rimedahlu, ujal se ho po smrti rodičů vzdálený příbuzný žijící ve Wiswaldu. Obviňuje se ze smrti dcery Rodyho a Lily.

Kromě silných Special Moves můžeme v Bravely Default II v bitvě za určitých podmínek aktivovat další speciální pohyby, které doprovází speciální hudba na pozadí. Po aktivaci zůstane buff, který je funkční po celou dobu, kdy hraje hudba.

Beastmasterův pohyb se jmenuje Let’s Do Our Best Together! a vyvolá velké množství příšer útočících na všechny nepřátele a zvyšuje fyzický a magický útok celé skupiny. Bílý mág má speciální pohyb Sacred Light, který obnoví velkou část HP všech ve skupině a vyléčí všechny stavová onemocnění a zvyšuje u celé skupiny fyzickou a magickou obranu.

Mezi podpůrnými schopnostmi najdete u Monka Empty Handed. Ta se vyplatí v době, kdy máte obě ruce bez vybavení, protože zvyšuje fyzickou síla útoku a přesnost. Černý mág zase používá Aspir Attack obnovující MP na základě poškození způsobeného příkazem Attack.

Teď se podíváme na slíbené nové povolání/jobs. Prvním je Troubadour, podporující spojence prostřednictvím síly poezie, chrání status skupiny a díky řadě dovedností v komplexními efekty je Troubadour spolehlivým spojencem proti silným nepřátelům. Beastmaster dokáže ovládat různé příšery a podle situace dokáže posílit obranu nebo útok, může tak pružně reagovat na situaci. Gambler se nebojí riskovat a pokud má štěstí na své straně, dokáže hodně pomoci. Berserker je silnou postavou a díky své věrné sekeře dokáže silou rozdrtit všechny nepřátele. Red Mage je vyloženě univerzální mág, středně silný v útoku i obraně. Hunter analyzuje nepřítele na dálku a hledá jeho slabé místo. Je to mistr v lukostřelbě. Shield Master je job specializovaný na obranu, kdy odvádí útoky a chrání své spojence. Poslední je Pictomancer, umělec překreslující bitvu, a jeho úlohou je debuffovat nepřítele pomocí různých barev.

Do Bravely Default II se vrací známý prvek série Bravely, je to "RPG pro jednoho hráče, který si můžete zahrát s každým". Ve hře můžete využít dobu, po kterou je hra v režimu spánku na posílení své postavy. V režimu Search si můžete pronajat loď a prozkoumat moře. Je to užitečná funkce, která vám umožní získat různé odměny podle doby, po kterou je vaše hra v režimu spánku. Search je spuštěn když nemůžete hrát, ale můžete přitom získat předměty, které pomáhají vašemu levelování, včetně zkušenostních a job bodů. I když můžete tuto funkci používat offline, tak pokud jste připojeni k internetu, mohou vám hráči z jiných světů pomoci zvýšit množství odměn.

Bravely Default II má vyjít celosvětově pro Switch 26. února 2021.


Ys IX: Monstrum Nox

Vydavatel NIS America a vývojáři z Falcomu vydali nový příběhový trailer ke hře Ys IX s podtitulem Monstrum Nox. Nevím kolik z vás se na tento nový díl parádní série Ys těší, ale já mezi ně rozhodně patřím. Adol The Red Christin v něm dorazí se svým společníkem Dogim do Balduqu, do města připojeného k Romunské říši.

Jenže ještě než Adol vstoupí do města je zadržen a je uvězněn. Až tam se potkává s tajemnou ženou jménem Aprilis, která ho přemění v Monstrum, bytost s nadpřirozenými Gifty. Díky tomu umí Adol likvidovat příšery, ale nejprve se musí spojit s ostatními Monstry a odrazit hrozbu vynořující se z temné dimenze zvané Grimwald Nox. Zároveň se mu podaří rozluštit tajemství kletby, která mění lidi v Monstra a také odhalit pravdivé informace o nepokojích v Balduqu.

Adolovi se toho ve hře Ys IX stane opravdu hodně. Ocitá se v úplně novém městě. dostane schopnosti Monstra a má za spojence podivné bytosti a taky se na několika screenshotech objevuje s černými vlasy místo klasických zrzavých (nebo spíše červených). Je toho prostě hodně a proto je nový příběhový trailer k Ys IX napsán tak, aby všem pomohl pochopit, co se vlastně děje.

Pojďme si to tady shrnout. Adol a Dogi přichází do Balduqu, ale úřady Romunské říše ho okamžitě stáhnou stranou a obviní jej, že je špión. Ve vězení z něj neznámá žena jménem Aprilis udělá Monstrum s jedinečnými schopnostmi, silou a vlastnostmi. Nové schopnosti jsou sice fajn, ale Adol se musí naučit svou novou identitu skrývat, volí tedy převlek a při pohybu městem se snaží zjistit, co se ve městě vlastně děje. Jako spojence má ale ostatní Monstra.

Ys IX: Monstrum Nox vychází v Evropě pro PlayStation 4 5. února 2021 (v Severní Americe 2. února 2021 a v Austrálii 12. února 2021). V létě 2021 pak dorazí také na Switch a PC.


Yakuza: Like a Dragon

Sega a vývojáři ze studia Ryu Ga Gotoku již oznámili termín vydání PlaySation 5 verze hry Yakuza: Like a Dragon pro japonský trh. Dojde k němu stejně jako na západě 2. března 2021.

V Japonsku je PlayStation 5 verze RPG Yakuza: Like a Dragon pojmenovaná Ryu ga Gotoku 7: Hikari to Yami no Yukue International (Yakuza: Like a Dragon International) a stejně jako západní verze bude obsahovat anglický i japonský dabing. Mezi dalšími výhodami vůči původní PlayStation 4 verzi patří kratší doby načítání, obnovovací frekvence 60 snímků za sekundu, grafika v rozlišením 4K, část placeného stahovatelného obsahu již bude obsažena přímo ve hře (edice Premium New Game a Super Final Millennium Tower). PS5 verze hry bude mít i několik úprav trofejí.

Co je ale lehce zvláštní je to, že na rozdíl od západních hráčů, kteří vlastní Yakuza: Like a Dragon pro PlayStation 4, nepůjde v Japonsku upgradovat hru na PlayStation 5 verzi zdarma. Dokonce nebude kompatibilní stahovatelný obsah a uložená data z PlayStation 4 verze pro PlayStation 5 verzi.

Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

Yakuza: Like a Dragon vyšla vůbec poprvé v Japonsku pro PlayStation 4 v prosinci roku 2019. Na západě je hra prodávána pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam a Microsoft Store pro PC od 10. listopadu.


Yakuza: Dead Souls

Během obřího 151 hodinového live streamu k 15. výročí série Yakuza, se objevil také tvůrce série Toshihiro Nagoshi, který zavzpomínal na počátky vývoje spin-offu Yakuza: Dead Souls. I když můžete tuto hru znát jako survival akci se zombiemi, původně jste se měli postavit mimozemšťanům.

Yakuza: Dead Souls je neočíslovaný spin-off, který se nakonec objevil na konzoli PS3 po celém světě, i když hra původně vyšla v Japonsku v červnu 2011 jako Ryu ga Gotoku of the End. Odehrává se v paralelním světě někdy po událostech Yakuzy 4. Kazuma Kiryu, Goro Majima, Shun Akiyama a Ryuji Goda, všichni jako hratelné postavy, nebojují ale proti kriminálníkům a různé verbeži, ale postaví se zombiím, které se znenadání objeví v Kamurochu. Každá postava má svou sadu střelných zbraní. Jde tedy o střílečku s prvky survival hororu viděnou z pohledu třetí osoby, zasazenou do univerza Yakuzy.

Během live stramu k 15. výročí Yakuzy pak Nagoshi řekl, že původní myšlenkou nebylo vytvoření survival zombie apokalypsy, ale odrazení mimozemské invaze. Důvodem, proč chtěl Nagoshi mimozemšťany je víceméně jasná, chtěl pro Kirya naplánovat jasnou příběhovou linii v duchu: "Jak se opovažujete vstoupit se svými úmysly na planetu lidí."

Zaměstnanci studia se tímto nápadem sice pobavili, ale nakonec se tým rozhodl použít místo mimozemšťanů zombie. V každém případě si ale myslím, že by si fanoušci Yakuzy něco podobného rádi střihli, něco jako Saint Row Yakuza, protože už jsme si mohli zahrát Yakuza RPG a spin-off zasazený do období Bakumatsu anebo Ryu ga Gotoku: Ishin.


Romance of the Three Kingdoms XIV: Diplomacy and Strategy Expansion Pack

Koei Tecmo spolu s vývojáři z Kou Shibusawa vydali nové informace ke hře Romance of the Three Kingdoms XIV: Diplomacy and Strategy Expansion Pack Bundle ohledně nových scénářů, editoru událostí a nových důstojníků.

Některé z nejnezapomenutelnějších momentů The Three Kingdoms jsou do hry přidány díky Diplomacy and Strategy Expansion Pack. Jde o čtyři historické simulace v podobě novým scénářů, které umožní hráčům zahrát si za další jedinečné válečníky, kteří byli během několika různých časových úseků velmi aktivní. V závislosti na vybraných silách mohou hráči ve svých pokusech o sjednocení Číny zkusit zcela odlišné způsoby. Čtyři nové scénáře nabídnou The Intentions of Two Yuans (říjen 191) je příběh, který popisuje, střed ambicí různých válečníků po zhroucení koalice Anti-Dong Zhuo. Další je The Battle of Chibi (říjen 208) což byl největší bod zlomu v Romance of the Three Kingdoms. Anti-Guan Yu Coalition (červenec 219) je období, kdy Wei a Wu spojili své síly aby zabránili Guan Yu v postupu na sever a nakonec je tady The Conquest of Liaodong (leden 238) což je vlastně podrobení Gongsun Yuan od krále Yana Simem Yi. To vše byly skutečné historické události, ale v editoru událostí si pak hráči budou moci vytvořit vlastní nezapomenutelné momenty. Můžete kombinovat pozadí, hlas, hudbu na pozadí, zprávy a obrázky důstojníků.

Kromě toho obsahuje Romance of the Three Kingdoms XIV: Diplomacy and Strategy Expansion Pack zcela nové důstojnické vlastnosti, díky nimž bude každý důstojník ještě odlišnější. Mezi nimi je třeba Plunderer, který umožňuje důstojníkovi získat zlato a zásoby v době, kdy jsou poraženy nepřátelské jednotky, vlastnost Adamant výrazně snižuje poškození budov útoky, Guard zase zajistí, že vězni na základně, kde je umístěn Guard neuniknou a důstojníci se schopností Ministrant se pravděpodobněji přidají ke koordinovanému útoku bez ohledu na vztah.

Romance of the Three Kingdoms XIV: Diplomacy and Strategy Expansion Pack vyšel v týdnu nejprve 10. prosince v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC a 11. února 2021 má vyjít na západě.


Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo ohlásilo krásnou zprávu ohledně nové postavy pro Super Smash Bros. Ultimate. Ke stažení totiž bude od prosince jako součást Fighters Passu Vol. 2 Sephiroth z Final Fantasy VII.

Více informací o Sephirothovi bude odhaleno ve speciálním videu 17. prosince ve 14:00 PT.

Japonská verze traileru zde.

Super Smash Bros. Ultimate je nyní k dispozici pro Switch.


One Piece: Pirate Warriors 4

Bandai Namco vydal trailer k novému stahovatelnémi přídavku do hry One Piece: Pirate Warriors 4 v podobě postavy Okiku. Ta má být dostupná ještě letos v zimě po boku Kin'emona a Kozuki Odena jako součást Wano Country Packu.

Poslední devátou postavu z Wano Country Packu jsme prozatím neznali, ale díky aktuálnímu číslo Weekly Jumpu víme, že jde o Kozuki Odena. Časopis také odhalil, že se prodej hry One Piece: Pirate Warriors 4 vyšplhal přes magickou hranici milionu kopií a stala se tak nejrychleji prodávanou hrou série One Piece: Pirate Warriors.

One Piece: Pirate Warriors 4 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


NieR Re[in]carnation

Square Enix bohužel oznámil odložení vydání hry NieR Re[in]carnation v Japonsku z dříve plánovaného roku 2020 na první polovinu roku 2021. Bude k dispozici pro iOS a Android.

V aktualizaci stavu uvedla společnost Square Enix skutečnost, že je vývoj verze 1.0.0) prakticky dokončen a teď se zaměřují na přípravu obsahu po spuštění. A na vylepšení stability a optimalizaci.

Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

Nemusíte se bát, vydání hry NieR Re[in]carnation je v plánu i na západě.


Daemon X Machina

Naprosto dokonalá mecha akce Daemon X Machina dostala update v podobě cross-save functionality, která umožňuje bezproblémový přenos uložených dat mezi Switch a PC verzemi. Hráči mohou data sdílet pomocí služby Steam Cloud mezi platformami.

Aktualizace s funkcí cross-save navazuje na vydání první aktualizace 4. listopadu, kdy byly do hry přidány nové Arsenal designy, nálepky Arsenal, nové pozadí náhledové obrazovky, kooperativní Order "Destroy Eclipse RT: Omega Destruction" a další.

Daemon X Machina je nyní k dispozici pro Switch a přes Steam pr PC, ale pouze Switch verzi publikovala společnost Nintendo, nový update a má na svědomí XSEED Games.

Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

Phantom Breaker: Omnia

Vydavatel Rocket Panda Games vypustil do světa společně s vývojáři z Mages. a GameLoopu nové gameplay video ze hry Phantom Breaker: Omnia, ve kterém si můžete užít celé jedno kolo souboje mezi Wakou a Sophií.

Na konci listopadu pak vyšel první vývojářský deník od Masakiho Sakariho, který můžete najít zde.

Phantom Breaker: Omnia má celosvětově vyjít pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC v příštím roce.


Earth Defense Force: World Brothers

Ano, kostičkový EDF na nás útočí i v tomto týdnu. Skoro se mi chce říct: "Bohužel." D3 Publisher a vývojáři ze Sandlotu totiž pokračují ve vydávání pravidelných gameplay videí ke hře Earth Defense Force: World Brothers.

Earth Defense Force: World Brothers vychází v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. prosince a počátkem příštího roku na západě.


Capcom Arcade Stadium

Společnost Capcom oznámila během The Game Awards 2020 kolekci her Capcom Arcade Stadium pro konzoli Switch. Vyjde v únoru 2021 jako balíček se hrou 1943: The Battle of Midway v podobě dalších 31 arkádovými klasikami, ale k dispozici budou hry jako samostatné balíčky.

Po stažení Capcom Arcade Stadium získají hráči zdarma nejprve hru 1943: The Battle of Midaway a mohou si pak koupit samostatně doplněk Ghosts'n Goblins. Fanoušci retra si pak mohou vybrat až ze tří dalších balíčků, každý s 10 arkádovými klasikami Capcomu. Každý balíček je zaměřený na jiné období od klasik z 80. let jako je Bionic Commando nebo Strider, až po ikonické hry z 90. let jako je Super Street Fighter II Turbo a další. Fanoušci si také mohou koupit all-in balíček, který obsahuje všechny tři balíčky, celkem 10 her a samostatný doplněk Ghosts'n Goblins.

Oznámení

Pack 1 se jmenuje Dawn of the Arcade (hry z roku 1984 až do roku 1988): Vulgus, Pirate Ship Higemaru, 1942, Tatakai no Banka, Legendary Wings, Bionic Commando, Forgotten Worlds a doplňek Ghouls'n Ghosts.

Pack 2 se jmenuje Arcade Revolution (hry z let 1989 až 1992): Strider, Dynasty Wars, Final Fight, 1941: Counter Attack, Senjo no Okami II, Mega Twins, Carrier Air Wing, Street Fighter II: The World Warrior, Captain Commando a Varth: Operation Thunderstorm.

Pack 3 je Arcade Evolution (hry z let 1992 až do roku 2001): Warriors of Fate, Street Fighter II’: Hyper Fighting, Super Street Fighter II Turbo, Powered Gera: Strategic Variant Armor Equipment, Cyberbots: Fullmetal Madness, 19XX: The War Against Destiny, Battle Circuit, Giga Wing, 1944: The Loop Master a Progea.

Nové funkce


Double Dragon Neon

Side-scrolling beat'em up akce Double Dragon Neon vyjde prostřednictvím eShopu Nintenda pro Switch 21. prosince. Vydavatel Majesco Entertainment a vývojáři z WayForwardu tak na obrazovky vrací legendární umělce bojovníky Billyho a Jimmyho Lee.

Double Dragon Neon vyšla poprvé pro PlayStation 3 a Xbox 360 v září 2012, poté následovala v únoru roku 2014 verze pro PC.


Puyo Puyo Tetris 2

Společnost Sega vypustila launch trailer k logiské hříčce Puyo Puyo Tetris 2, která tento týden vyšla ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch. Verze pro PC má vyjít začátkem příštího roku přes Steam.

Tato hodně barevná adventura spojuje dvě hry Puyo Puyo, jednu z nejuznávanějších japonských logických her, a Tetris, který se stal celosvětovým fenoménem mezi logickými hrami již před několika desetiletími. A Puyo Puyo Tetris již v prvním dílu ukázali, že tento crossover je určen pro všechny fanoušky jakéhokoli věku.

Puyo Puyo Tetris 2 teď nabízí úplně nový režim Skill Battle inspirovaný klasickými RPG a dále režim Adventure s různorodým příběhem a postavami. Přibylo také hodně online funkcí, kterými se Puyo Puyo Tetris 2 snaží navázat na úspěšný odkaz svého předchůdce.


Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy

Jestli jste si mysleli, že se dnes vyhneme druhé Ryze, tak jste rozhodně na omylu. Nejde sice o žádné záběry z hraní a trailery, ale rozhodně jde o příjemnou zprávu. Celkově se totiž doposud v Japonsku vyskladnilo a digitálních verzí hry Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy prodalo od svého uvedení 3. prosince 150 000 kopií. Podle vydavatele, společnosti Koei Tecmo, již teď toto číslo předstihlo první hru. Studio Gust tedy rozhodně nešláplo vedle.

Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

Prodej RPG Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy byl v Japonsku zahájen pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 3. prosince a v Evropě vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 29. ledna 2021. Pokud si koupíte digitální PlayStation 4 verzi, bude pro vás upgrade na PlayStation 5 verzi zdarma.


Ai Kiss 2

Společnost Entergram vydá v Japonsku 25. března 2021 romantický vizuální román Ai Kiss 2. Vyjde pro PlayStation 4 a Switch fyzicky i digitálně a k dispozici bude také limitovaná edice. Poprvé vyšel Ai Kiss 2 pro PC 27. listopadu.

Oficiální stránky hry najdete zde.


Onion Games

Společnost Onion Games oznámila výrobu nového sandboxového RPG. Vývoj tohoto sandboxového RPG vede zakladatel Onion Games Yoshiro Kimura, tvůrce her jako jsou Moon, Million Onion Hotel, Black Bird a Dandy Dungeon. Bude to prý jeho poslední RPG.

Celou zpráva od Kimury ohledně nové hry najdete na tomto odkazu.

Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

First Studio (Marvelous)

First Studio od společnosti Marvelous hledá nové zaměstnance, kteří by bylo schopni podpořit plánování a vývoj nových "špičkových her nové generace" pro platformy, jako jsou PlayStation 5 a Xbox Series. Toto oznámení vyvěsila na svých stránkách právě společnost Marvelous.

Přehled novinek z Japonska z 50. týdne

Pokud vám název First Studio nic neříká, tak patrně znáte některé z jejich her. Dosud toho mají za sebou dost a některé z jejich her rozhodně zaslouží naši pozornost (já osobně strávil u jejich prvotiny mnoho hodin):

  • Daemon X Machina (2019
  • Fate/EXTELLA Link (2018)
  • God Eater 3 (2018) pro Bandai Namco Entertainment
  • Fate/EXTELLA (2016)
  • Soul Sacrifice Delta (2014) pro Sony Interactive Entertainment
  • Soul Sacrifice (2013) pro Sony Interactive Entertainment

Studio má v současné době připraveno několik nových projektů, mezi kterými najdete hlavně akční hry a RPG a jednou z nich má být také "zcela nové, velkolepé RPG".

Pokud vás nabídka zajímá, můžete se více o nabídce zaměstnání dovědět na webu společnosti Marvelous (japonština samozřejmě nutností).


Ao Oni

Společnost UUUM ohlásila novou hru ze série hororových únikovek Ao Oni. Pro iOS a Android vyjde v Japonsku jako free-to-play titul s nákupy v aplikaci ještě v prosinci.

Nová hra, která dosud nedostala jméno, nabídne několik funkcí propojující ji s aktuálně dostupným titulem Ao Oni Onlne (pro iOS a Android). Dokončením příběhu v novém Ao Oni můžete třeba získat speciální skiny do Ao Oni Online. A dokončením časově omezených misí v Ao Oni Online zase můžete v novém Ao Oni odemknout alternativní příběhy.


Recenze Famitsu 1671

Children of Morta (PS4, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]

Immortals Fenyx Rising (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/9/8/9 [34/40]

Jump King (PS4, Switch) – 5/8/6/5 [24/40]

Lost Wing (PS4, Switch) – 6/7/8/6 [27/40]

Maneater (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 9/8/9/8 [34/40]

One Dog Story (PS4, Xbox One, Switch) – 7/7/8/6 [28/40]

Saurus Family (Switch) – 7/8/8/6 [29/40]

Tennis World Tour 2 (PS4, Switch) – 8/6/6/7 [27/40]

Witch Spring 3 Re:Fine – The Story of Eirudy (Switch) – 7/7/7/7 [28/40]


Prodeje

Podle Famitsu za období od 30. listopadu do 6. prosince 2020

Software

  1. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Nintendo Switch) – 115 884 ks (celkem 588 310 ks)
  2. Derby Stallion (Nintendo Switch, novinka) – 74 244 ks
  3. Animal Crossing: New Horizons (Nintendo Switch) – 57 104 ks (celkem 6 103 801 ks)
  4. Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (PlayStation 4, novinka) – 43 987 ks
  5. Ring Fit Adventure (Nintendo Switch) – 40 176 ks (celkem 1 919 987 ks)
  6. Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (Nintendo Switch, novinka) – 30 643 ks
  7. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition (PlayStation 4, novinka) – 28 612 ks
  8. Hyrule Warriors: Age of Calamity (Nintendo Switch) – 23 276 ks (celkem 237 158 ks)
  9. Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo Switch) – 23 180 ks (celkem 3 312 638 ks)
  10. Densha de GO!! Hashirou Yamanote Sen (PlayStation 4, novinka) – 21 592 ks

Hardware

  1. Switch – 167 088 ks (celkem 13 651 827 ks)
  2. Switch Lite – 37 534 ks (celkem 2 917 372 ks)
  3. PlayStation 5 – 7 514 ks (celkem 171 952 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 4 379 ks (celkem 41 376 ks)
  5. PlayStation 4 – 2 986 ks (celkem 7 683 367 ks)
  6. Xbox Series X – 1 388 ks (celkem 23 245 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 463 ks (celkem 1 747 964 ks)
  8. Xbox Series S – 234 ks (celkem 6 188 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 69 ks (celkem 1 575 308 ks)
  10. New 3DS LL – 27 ks (celkem 5 888 873 ks)
  11. Xbox One X – 17 ks (celkem 21 032 ks)
  12. Xbox One S – 11 ks (celkem 93 699 ks)

Maid Café

Dnešní bonus nemá od toho minulého zase tak daleko. Dnes se totiž zaměříme na Maid Café. Už z názvu asi víte, o co se jedná. Ale ve zkratce, jsou restaurace, ve kterých vás obsluhují cosplayerky. Tyto japonské servírky jsou oblečené jako francouzské služky, ale i když vás hned napadnou kdovíjaké myšlenky, je to ve své podstatě mnohem nevinnější, než jak to zní.

V podniku vás uvítají roztomilé hostesky s velkým úsměvem na tváři (a obvykle vám vnutí pár kočičích nebo zajíčkovských uší na hlavu) a posadíte se a v klidu si můžete vychutnat svou kávu nebo nějaké trendové jídlo. Přitom tyto servírky předvádí šíleně energické a rychlé pohyby a tance z J-popových písniček nebo aktuálně oblíbených idolů.

Je jen na vás, jestli se připojíte a budete zpívat s nimi. Prostě přijmete toto šílenství za své a budete se skvěle bavit. I jídlo je často prezentováno v šílených a roztomilých designech, vyloženě připravených pro Instagram. A ty nejlepší Maid Café samozřejmě najdete v Akihabaře v Tokyu.

Zdroj: Ryokutya2089., Rocket Panda Games, Sega, Ryu Ga Gotoku, Games Talk, Marvelous, Famitsu, Square Enix, XSEED Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama