Přežili byste na ostrově? Vyzkoušet si to můžete ve hře Stranded Deep
Novinka Přežili byste na ostrově? Vyzkoušet si to můžete ve hře Stranded Deep

Přežili byste na ostrově? Vyzkoušet si to můžete ve hře Stranded Deep

Michal Burian

Michal Burian

59

Na ostrově kdesi v Tichém oceánu není snadné přežít.

Reklama

AAA tituly přestávají bavit, nenabízejí moc nového, a tak tu jsou nezávislé tvůrčí celky, které často přijdou s velmi zajímavým nápadem. Jedním takovým může být Stranded Deep. Pracuje na něm australské studio Beam Team Games a budete v něm přežívat na ostrově kdesi v Tichém oceánu, kam se zřítilo vaše letadlo.

Nejlepším na tom celém je, že každá nová hra bude jiná. Postarat se o to má procedurálně generovaný svět, který budete moci bez zábran prozkoumat a dokonce bude později možnost sdílet svůj svět s ostatními hráči v kooperaci a multiplayeru. Pokud vás tedy přestane bavit přežívání o samotě, budete moci později do své hry pozvat další přeživší a společně si zpestřit survival.

Na ostrově bude panovat dynamické počasí s denním a nočním cyklem. Nezabije vás žádná obluda. Místo toho si budete muset dávat pozor na životní funkce, zdraví, stejně tak na hlad a žízeň. Čas od času se budete muset napít vody nebo kokosového mléka, zatímco hlad skvěle zažene ulovená ryba oštěpem na mělčině nebo větší ryby na volném moři – žraloci apod.

V přežívání vám bude pomáhat propracovaný systém craftingu založený na fyzice, kdy si budete moci vytvořit různé nástroje a postavit přístřešek. Pokud si postavíte vor, tak na vás na moři čeká nové dobrodružství. Najít můžete staré potopené vraky s "pokladem" a na ostrově vzácné nástroje.

Později mají vývojáři v plánu přidat další funkce, včetně podpory Occulus Rift.

Stranded Deep je od včerejšího dne v předběžném přístupu na Steamu za necelých 15 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama