Problémy autorů Immortals of Aveum se vrší
Immortals of Aveum Novinka Problémy autorů Immortals of Aveum se vrší

Problémy autorů Immortals of Aveum se vrší

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Zaměstnanci Ascendant Studios mají nucenou dovolenou.

Reklama

Většina vývojářů Immortals of Aveum z kalifornského studia Ascendant měla dostat nucenou dovolenou. S informací přišel bývalý člen týmu Kris Morness a potvrdila ji novinářka Nicole Carpenter z magazínu Polygon. Morness odhaduje, že situace se týká asi 30 lidí ze zhruba 50, kteří zbyli po významném propouštění loni v září. Carpenter zmiňuje pouze „velký počet“.

„Nedokážu si představit, jaké to je, protože to je ještě horší než dostat výpověď,“ píše Morness a poukazuje zřejmě na skutečnost, že zaměstnanci na nucené dovolené neobdrží plat. Náhrady se dočkají až po konci „nouzového stavu“.

Studio se trápí po nepovedeném uvedení hry Immortals of Aveum loni v srpnu. Titul zaštítěný labelem EA Originals sbíral smíšená hodnocení, především ale propadl v prodejích, které nedokázaly kompenzovat rozpočet ve výši 125 milionů dolarů. To je pro srovnání o něco víc, než měli k dispozici vývojáři z Larianu na Baldur's Gate 3, a s podobným rozpočtem pracovali autoři The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

„Příběh Immortals ještě není dopsán. Byl jsem kreativním ředitelem Dead Space a lidé ho odhalovali roky a roky. Myslím, že Immortals na tom budou stejně,“ říkal v březnu šéf studia Bret Robbins. V tuto chvíli je ale budoucnost ambiciózního týmu přinejmenším ohrožená.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama