Druhá šance pro vývojáře Immortals of Aveum. Stojí na nich nový tým studia Absurd Ventures
i Zdroj: Ascendant Studios
Immortals of Aveum Novinka Druhá šance pro vývojáře Immortals of Aveum. Stojí na nich nový tým studia Absurd Ventures

Druhá šance pro vývojáře Immortals of Aveum. Stojí na nich nový tým studia Absurd Ventures

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Čítá 20 lidí včetně šéfa Ascendant Studios.

Reklama

Studio Absurd Ventures zakladatele Rockstaru Dana Housera zakládá nový tým. Nese název Absurd Marin a skládá se ze zaměstnanců Ascendant Studios, které postihly po vydání debutového titulu Immortals of Aveum významné finanční potíže.

Absurd Marin začíná s 20 zaměstnanci. Důležitým jménem je Bret Robbins – tým vede a vedl také Ascendant. Vývojáři budou dělat na příběhové adventuře podle nového IP. Projekt nebude propojený s open-world titulem ze světa A Better Paradise, na kterém pracuje mateřské studio. Postupem času by se měl tým rozrůstat.

Nejnovější zprávy o Ascendant Studios jsou z letošního dubna. Většina zaměstnanců dostala nucenou dovolenou a studio se ocitlo v jakémsi limbu. Příčinou stavu je finanční neúspěch hry Immortals of Aveum, která nebyla – i přes zaštítění labelem EA Originals – schopná odpovědět na svůj masivní rozpočet ve výši 125 milionů dolarů. Informace o konci studia nemáme, ale pravděpodobně ho vzhledem ke vzniku Absurd Marin stihne právě takový osud.

Absurd Ventures je stále relativně čerstvé studio založené bývalým šéfem Rockstar Games Danem Houserem. Prezentovalo se nejprve dvojicí neherních projektů, teď už ale vyvíjí zmiňovaný open-world titul.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama