Prodejní řetězec GAME je v konkurzu, neztrácí však optimismus
Novinka Prodejní řetězec GAME je v konkurzu, neztrácí však optimismus

Prodejní řetězec GAME je v konkurzu, neztrácí však optimismus

5

Navzdory současný prekériím distributor prý nebude mít problém nalézt zákazníky.

Reklama

Navzdory jasným problémům z posledních týdnů (jako skutečnost, že GAME neprodávala jarní hit Mass Effect 3) a dnes zahájené konkurzní správě, si společnost uchovává zdravý optimismus.

"Věříme, že stále existuje prostor pro speciálního prodejce her v oblastech, v nichž pracujeme, a to včetně Anglie." sdělil v dnešním prohlášení správce konkurzu Mike Jervis. Jak se říká, dobrá mysl je půl zdraví. Snad to platí i pro GAME.

Společnost totiž optimismus bude potřebovat - momentálně má dluhy v hodnotě 180 miliónů liber, přitom také zaměstnává více jak pět tisíc lidí jen ve Velké Británii. Její domácí pobočky jsou uzavřeny v reakci na zahájení konkurzního jednání. Společnost také očekává narušení online prodejů, nebude schopná přijímat reklamace a dochází také k neschopnosti vést předobjevnávky. Mimo slibů ohledně budoucí rentability prodejů a spekulací kolem zájemců je řešení v nedohlednu.

K čemu to všechno je českému hráči? Pomineme-li naší pobočku GAME, pak to zároveň ukazuje na problematický status prodeje videoher v kamenných obchodech. V globalizovaném herním trhu je každá podobná lapálie nepříjemnou zprávou pro ekonomickou stránku mainstreamových videoher.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama