Projekt 1666 Amsterdam měl být konkurencí pro Assassin's Creed
Novinka Projekt 1666 Amsterdam měl být konkurencí pro Assassin's Creed

Projekt 1666 Amsterdam měl být konkurencí pro Assassin's Creed

Michal Burian

Michal Burian

11

Podívejte se na vůbec první gameplay záběry z vývojové verze.

Reklama

Patrice Désilets byl vedoucím vývoje prvního a druhého Assassin's Creed. Poté se ale nedohodl s Ubisoftem a rozhodl se pro THQ vytvořit konkurenční titul v podobě projektu 1666 Amsterdam. K jeho smůle společnost THQ zbankrotovala a práva na 1666 koupil v aukci Ubisoft. Désilets se po několika letech vrátil zpět ke svému bývalému zaměstnavateli, kde opět došlo k neshodám. Ty vyvrcholily k odchodu designéra a následovala soudní tahanice.

Před několika dny se obě strany dohodly, Ubisoft se vzdal práv na 1666 Amsterdam. Désilets se tak může opět pustit do vývoje svého díla. Než se dozvíme něco nového, můžete se podívat na první záběry z hraní. Ty pocházejí z tajné prezentace, která se uskutečnila před dvěma lety. Vidět můžete prototyp určen pro PS3 a Xbox 360. Novinář Brandon Sheffield uvedl, že titul 1666 Amsterdam byl prezentován jako "nový Assassin's Creed". Hlavní hrdina uměl ovládat zvířata pomocí černé magie. Hra se měla točit i kolem Rembrandta (zemřel až v roce 1669) a jistou roli měl sehrát jeho slavný obraz Filosof (obrázek níže).

Uvidíme, zda se Désilets k projektu 1666 Amsterdam vrátí. V současné době ve studiu Panache Digital Games připravuje hru o lidské historii s názvem Ancestors: The Humankind Odysse.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama