Novinka Ratchet & Clank: Rift Apart má datum vydání

Ratchet & Clank: Rift Apart má datum vydání

Jan Urbančík

Jan Urbančík

18
Platformy PlayStation PlayStation 5

Vývojáři lákají na nové zbraně, postavy a také plné využití všech výhod konzole PlayStation 5.

Reklama

Čekali jsme dlouho, ale oznámení data vydání hry Ratchet & Clank: Rift Apart je konečně tady. Titul byl prvně oznámen loni na červnové PlayStation akci, přičemž se pak hra objevila ještě na srpnové Opening Night Live, kde jsme viděli nesestříhanou ukázku hratelnosti. Dnes se však s námi vývojáři podělili o to podstatné, hra vyjde 11. června 2021 a připomínám, že exkluzivně na PlayStation 5.

Hlavním záporákem je Dr. Nefarious, který používá speciální zařízení pro vstup do alternativních dimenzí. Neustálé cestování mezi nimi nakonec Ratcheta a Clanka rozdělí. Na cestě za znovushledáním pak narází na nového Lombaxe, respektive lombaxí samičku. Ta se podle náznaku na konci tiskové zprávy zřejmě bude jmenovat Rose nebo Rosie. Těšit se pak můžeme na staré známé postavy, ale i některé nové. A samozřejmě také na spoustu nových zbraní.

Už z dřívějška víme, že hra bude využívat adaptivní triggery a haptickou odezvu. Důležitý je také SSD disk, který zajistí velmi rychlé načítaní při cestování mezi jednotlivými dimenzemi. To je ostatně důvod, proč hra míří pouze na PlayStation 5. Konzole PlayStation 4 by se svým klasickým pevným diskem nic takového neumožňovala.

Vývojáři ze studia Insomniac Games říkají, že příběh stojí sám o sobě, a hra je tedy vhodná i pro úplné nováčky v této sérii. I dlouholetí fanoušci si však mají přijít na své, protože nový díl přece jen nějaké spojitosti s předchozími tituly bude mít. Připomenu, že dosud nejnovějším přírůstkem do této série byla hra s jednoduchým názvem Ratchet & Clank z roku 2016, která v upravené verzi vypráví příběh prvního dílu a šla na trh společně se stejnojmenným animovaným filmem.

Pokud máte o Ratchet & Clank: Rift Apart zájem, tak si už nyní můžete hru předobjednat i v digitální verzi. Pokud sáhnete po standardní edici, zaplatíte 2 119 Kč. Dostanete pak jako bonus speciální brnění pro obě hlavní postavy a také zbraň Pixelizer, kterou můžete znát z předchozího dílu. Deluxe edice nabízí hned několik bonusů, ty nejzajímavější jsou asi soundtrack a digitální artbook. Cena je pak pochopitelně o něco vyšší, konkrétně 2 379 Kč.

Fyzickou kopii můžete zakoupit v Xzone. Cena je stanovena na 1 999 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama