Ratchet & Clank: Rift Apart přinese na PC nové možnosti
Novinka Ratchet & Clank: Rift Apart přinese na PC nové možnosti

Ratchet & Clank: Rift Apart přinese na PC nové možnosti

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5

Rozsáhlejší implementace ray tracingu či využití DirectStorage.

Reklama

Před pár dny jsme psali o uniklých HW nárocích pro PC port Ratchet & Clank: Rift Apart, původní exkluzivity pro PlayStation 5, a ty se nyní potvrdily. I včetně toho, že by hra měla alespoň na nízké nastavení fungovat i na HDD, každopádně pro plynulý zážitek vývojáři doporučují SSD. Jediná změna nastala u presetů s ray tracingem, kde zmizely grafické karty od AMD, což je poněkud zvláštní. Na konci nového článku na PS Blogu se píše, že podrobnosti o podpoře RT na grafikách od AMD se dozvíme později.

Článek se dále věnuje novým funkcím, které PC verze přináší. Jako vůbec první hra podporuje Ratchet technologii DirectStorage 1.2 s dekompresí přes GPU (obvykle se pro tento úkon používá procesor), díky čemuž by hra měla zvládat rychlé načítání a plynulý přechod mezi světy. Tvůrci navíc implementovali nástroj, jenž by měl sám určit, jestli je pro váš hardware výhodnější dekomprese přes GPU, nebo CPU.

Zdroj: PlayStation Blog
Zdroj: PlayStation Blog

Zatímco na PS5 hra používala ray tracing pouze pro odlesky, v PC verzi se můžeme těšit také na RT stíny a ambientní okluzi (nepřímé nasvícení v užších prostorech, kde jsou objekty blízko sebe), díky čemuž by měl titul vypadat líp než kdy dřív. V případě, že nemáte dostatečně výkonný hardware pro zapnutí RTAO, a zároveň se nechcete spokojit s klasickou metodou SSAO, má být k dispozici také technologie XeGTAO od Intelu, která nebere tolik výkonu jako RTAO, ale stále nabízí velmi solidní ambientní okluzi.

Ratchet & Clank: Rift Apart vychází na PC už 26. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama