Razer skáče do rozjetého vlaku, představil vlastní VR headset a mikrokonzoli
Novinka Razer skáče do rozjetého vlaku, představil vlastní VR headset a mikrokonzoli

Razer skáče do rozjetého vlaku, představil vlastní VR headset a mikrokonzoli

Michal Burian

Michal Burian

21

Headset pro virtuální realitu a spousta novinek pro hráče od společnosti Razer.

Reklama

Na probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas společnost Razer oznámila, že skáče do rozjetého vlaku pojmenovaného virtuální realita, ale jak byste mohli od této firmy očekávat, udělá to svým vlastním způsobem.

Společnost Razer se specializuje zejména na výrobu myší, klávesnic a sluchátek pro profesionální hráče. S novými produkty se ale vydá do nových sfér: virtuální reality a mikrokonzolí.

Nejprve si představíme jejich virtuální realitu. Jmenuje se OSVR a jde o headset pro virtuální realitu za 200 dolarů, který se bude prodávat od června letošního roku. Krom toho vyjde software s nástroji, který bude zdarma pro všechny majitele a je založený na typu licence jako u Androidu. V současné době podporuje jejich open source Windows, Linux a Android. Zajímavé je, že vše bude přístupné a modifikované.

Druhou novinkou je Razer Forge TV. S touhle mikrokonzolí si Razer klade za cíl přenést hraní na PC do obýváku. Jde o malou krabičku s operačním systémem Android, který připojíte k vaší televizi, a ona dokáže streamovat jakékoliv hry, co vyšly pro PC. Právě tím se má odlišovat od ostatních malých černých krabiček podobného rázu.

Pokud se ptáte, jak toho chce Razer dosáhnout, tak Forge TV má umět streamovat všechny vaše PC hry díky Steam softwaru Razer Cortex, který se bude letos v létě testovat v betě. Razer při představení tohoto softwaru slíbil, že umožní streamovat přes kabel i bezdrátově.

Razer Cortex: Stream software bude zdarma pro každého majitele Forge TV s ovladačem, samostatného Servalu nebo jen Forge TV.

Pro ty z vás, kteří raději hrají s klávesnicí a myší, nabízí Razer myš a klávesnici určené do vašeho obýváku, prodávat se bude v setu Razer Turret za 130 dolarů v průběhu druhého čtvrtletí roku 2015. Myš i klávesnice jsou bezdrátové a klávesnice navíc obsahuje i podložku pod myš. Budete si ji moci položit na klín a bez problému hrát. Podložka je navíc magnetická, takže myš z podložky nepadá a můžete si ji dokonce zamknout, aby se nepohybovala - nehrozí, že by z podložky myš spadla atd.

Razer Forge TV by měl dorazit již v průběhu prvního čtvrtletí roku 2015 ve dvou edicích. Za 99 dolarů koupíte samostatně konzoli, zatímco konzole s gamepadem bude stát 150 dolarů. Jde o ovladač Serval, který navrhoval stejný tým jako Razer Sabertooth Xbox controller. Serval si rozumí s jakýmkoliv zařízením s Androidem. Když tedy Serval připojíte k Forge TV, vznikne vám herní konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama