Rodiče, kteří nechávají své děti hrát hry pro dospělé, by mohli být nahlášeni policii
Novinka Rodiče, kteří nechávají své děti hrát hry pro dospělé, by mohli být nahlášeni policii

Rodiče, kteří nechávají své děti hrát hry pro dospělé, by mohli být nahlášeni policii

Michal Burian

Michal Burian

98

Ředitelé škol v Anglii upozorňují, že v takovém případě mohou kontaktovat policii a příslušné úřady.

Reklama

V současné době se na věkové doporučení u her tolik nedívá a dětem se do rukou dostávají i hry, které pro ně nejsou určené. Přispívá k tomu také skutečnost, že dnešní svět je uspěchaný, rodiče pořád pracují a na své ratolesti nemají tolik času jako dříve. Nejen kvůli tomu se stává, že děti hrají hry, které by neměly.

Skupina základních škol v anglickém Cheshire (Nantwich Education Partnership) poslala rodičům dopis s varováním, že by mohli být nahlášeni policii a příslušným úřadům, když nechají své děti hrát hry určené pro dospělé.

„Několik dětí uvádí, že hrají hry nebo sledují dospělé při hraní her, které jsou v jejich věku nevhodné. Děti nám popsaly úroveň násilí a sexuálního obsahu, kterého byly svědky,“ píše se v dopise pro rodiče. Podle serveru Telegraph následně ředitelé škol vyjmenovali jednotlivé hry, zejména Call of Duty a Grand Theft Auto.

Ředitelé škol tvrdí, že přístup k násilným hrám nebo přístup k některé ze sociálních sítí (Facebook či What's App) zvyšuje sexuální chování a u těchto dětí může docházet k sexuálnímu vykořisťování nebo extrémnímu násilí.

Nantwich Education Partnership reprezentuje 16 škol, včetně 15 základních škol a jedné sekundární akademie.

U nás, stejně jako ve zbytku Evropy jsou hry označovány hodnocením PEGI - 3, 7, 12, 16 a 18. Často nechybí ani doplňkové informace v podobě ikonek označující, proč daná hra získala příslušné hodnocení.

Více informací o hodnocení her a rady, jak zabránit tomu, aby vaše dítě hrálo nevhodnou hru, naleznete na stránkách Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama