Série Zaklínač prodala 33 milionů kopií
Zaklínač Novinka Série Zaklínač prodala 33 milionů kopií

Série Zaklínač prodala 33 milionů kopií

Yurris CZ

Yurris CZ

23

CD Projekt Red se pochlubil prodeji série a zvěřejnil i souboj platforem.

Reklama

Polské studio CD Projekt Red dnes zveřejnilo prostřednictvím své livestream konference celkové prodeje své nejúspěšnější značky. Každoročnímu zasedání firmy, kde se hodnotí úspěchy a statistiky, vévodila dvě témata.

Tím prvním bylo překročení úctyhodného milníku, celá série Zaklínač totiž překročila krásných 33 milionů prodaných kopií. Při pohledu na graf níže je evidentní, že největší podíl na prodejích má Zaklínač 3: Divoký hon. Tržby Zaklínače 2 vzrostly oproti prvnímu dílu čtyřnásobně. Poslední díl s Geraltem z Rivie se zase prodával jedenáctkrát lépe než dvojka. Přičteme-li k tomu i DLC O víně a krvi společně se Srdcem z kamene, dostaneme se na prodeje dokonce patnáctkrát vyšší.

Druhé téma bylo věnováno souboji platforem u třetího dílu této epické RPG série. V roce vydání, tedy 2015, jasně vedl PlayStation 4. Další rok konzoli od Sony o procento přeskočila PC verze. V roce 2017 se náskok počítačové verze prohloubil na polovinu z celkových prodejů za daný rok. Xbox One se nepřehoupl přes 20 procent, a tak drží bronzovou pozici.

Pokud jste se k této cenami ověnčené RPG fantasy sérii ještě nestihli dostat, kdykoliv to můžete napravit. Bílý Vlk na vás čeká v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama