Skupina Lokalizace.net podává komunitním překladatelům pomocnou ruku
Novinka Skupina Lokalizace.net podává komunitním překladatelům pomocnou ruku

Skupina Lokalizace.net podává komunitním překladatelům pomocnou ruku

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

14
Platformy Windows PC

Reaguje tím na oznámený konec webu Prekladyher.eu.

Reklama

Včera jsme přinesli zprávu o ukončení činnosti komunitního fóra s názvem Prekladyher.eu, které již několik let sdružuje překladatele a příznivce fanouškovských češtin do her. Na oznámený konec populárního webu dnes zareagovala překladatelská skupina Lokalizace.net, která nezávislým překladatelům nabídla pomoc a prostor pro jejich češtiny.

„Po včerejším oznámení na portále prekladyher.eu jsme se rozhodli že jako překladatelský tým lokalizace.net nabídneme pro překladatele, kteří nemají svoje místo, prostor u nás na webu. Co vám můžeme nabídnout? Můžete si k nám dát váš překlad pouze formou linku, tak jak jste doposud zvyklý na portálu prekladyher, ale můžeme se domluvit na propagaci formou našeho manažeru. Je to na každém z vás a nebudeme vás k ničemu nutit. Pokud budete mít zájem, můžeme vám nabídnout i diskuzní fórum k vašemu překladu, ale také to není nutností. Situace kolem prekladyher nás netěší, ale z obecného hlediska ji chápeme a tímto bychom chtěli nabídnout pomoc všem kdo nemají jinou možnost, či prostředky na publikování lokalizací.“

Další alternativu může do budoucna pro komunitní tvůrce češtin představovat chystaný web s názvem Herní překlady, který připravuje čtveřice známých překladatelů ve složení Luc2as, Mayki, Jetro a Andrewek. Aktuální dění tedy nasvědčuje tomu, že bude moci bohatá knihovna současných i budoucích češtin najít po definitivním konci webu Prekladyher.eu nový domov.

Skupina Lokalizace.net podává komunitním překladatelům pomocnou ruku
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama