Sony kupuje Firewalk Studios založené veterány Bungie
Novinka Sony kupuje Firewalk Studios založené veterány Bungie

Sony kupuje Firewalk Studios založené veterány Bungie

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Pracují na multiplayerové AAA hře.

Reklama

Sony oznámila nákup Firewalk Studios. Přibližně stopadesátihlavý tým se tak stává dvacátým v rámci PlayStation Studios. Vývojáři už dříve uzavřeli se Sony strategické partnerství pro vydání AAA multiplayerového titulu pro PS5 a PC.

Studio založili v roce 2018 Tony Hsu a Ryan Ellis, kteří oba pracovali v Bungie převážně na prvním Destiny. Další členové týmu mají zkušenosti třeba z Respawn Entertainment nebo Raven Software. Sony Firewalk odkoupilo přímo od indie vydavatele ProbablyMonsters.

„Od oznámení partnerství v roce 2021 na nás stále dělají dojem ambice týmu vytvořit moderní multiplayerovou hru, která spojuje hráče novými a inovativními způsoby. (...) Jsme nadšeni, že studio Firewalk přinese do PlayStation Studios své technické a tvůrčí zkušenosti, které nám pomohou rozvíjet live-service oblast a přinést hráčům něco skutečně výjimečného,“ píše v prohlášení šéf PS Studios Hermen Hulst.

PlayStation rozšiřuje skupinu interně vyvíjených live-service multiplayerových her. Patří mezi ně mimo jiné online varianta The Last of Us, titul od Haven Studios a projekty Deviation Games a Bungie. Část z nich by podle Hulsta mohla vedle PS5 dorazit rovnou na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama