Studio People Can Fly si bude svoje hry vydávat samo
Outriders Novinka Studio People Can Fly si bude svoje hry vydávat samo

Studio People Can Fly si bude svoje hry vydávat samo

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Slibuje si větší kontrolu nad značkami i finanční výhodnost.

Reklama

Polské studio People Can Fly, které stojí za hrami jako Painkiller, Bulletstorm nebo Outriders oznámilo, že se chce do budoucna přeorientovat na vlastní vydávání her. Rozhodnutí činí po neúspěšné spolupráci se Square Enix na posledním jmenovaném titulu a konci partnerství s Take-Two Interactive.

Vladamir Makarychev, který má v týmu na starosti právě vydávání, si od změny strategie slibuje větší kontrolu nad značkami, ale také věří, že se osamostatnění promítne ve finančních výsledcích. Pro roky 2023 až 2027 si studio slibuje zisky v hodnotě 670 milionů dolarů. Makarychev si uvědomuje i rizika takového kroku a limitovat se je polští vývojáři chystají diverzifikací portfolia a paralelním vývojem několika projektů.

Zatím posledním titulem od People Can Fly jsou Outriders, kteří si sice od kritiky vysloužili velmi slušná hodnocení, ale finančně propadli. V roce vydání (2021) byli dokonce ztrátoví, studio tak nezískalo přes vydavatele ani korunu. Loni na podzim ukončil spolupráci s People Can Fly vydavatel Take Two Interactive. V tomto případě si studio alespoň odneslo rozpracovaný Project Dagger.

Podle vlastních slov pracují v současnosti vývojáři na sedmi různých projektech v oddělených týmech a v rozličných fázích vývoje. Jedním je VR záležitost Project Thunder, která dorazí ještě letos. Stejný tým letos vydá Green Hell VR na zařízení od PlayStationu a HTC (už loni vyšlo na Oculus Quest 2, Oculus Rift a Pico).

Tři projekty včetně zmiňovaného Project Dagger vydá studio samo v letech 2025 a 2026. Na dalším titulu spolupracuje tým se Square Enix. Poslední počin s kódovým označením Red je ve fázi předprodukce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama