THQ je ve ztrátě 30,1 milionů dolarů
Red Faction Novinka THQ je ve ztrátě 30,1 milionů dolarů

THQ je ve ztrátě 30,1 milionů dolarů

Michal Burian

Michal Burian

14

Bez kvalitního akčního titulu se vydavatelské společnosti nedaří a malé hry velkou firmu zdá se neutáhnou.

Reklama

Vydavatelství THQ nepotěšilo své investory, šéf společnosti jim musel sdělit, že investované peníze letos asi neuvidí. THQ je totiž ve ztrátě 30,1 milionů amerických dolarů, oproti stejnému období loňského roku, kdy byl zisk 6,4 milionů dolarů.

Propad je to obrovský a podle vysvětlení za to může absence kvalitního akčního titulu, v minulém roce vše táhl Red Faction: Guerrilla. Propad mohl být však ještě větší, naštěstí se opět chytla bojová hra UFC Undisputed 2010, které se prodalo 2,7 milionů kusů, což je stejně o dvě stě tisíc kusů méně než staršího dílu.

Navzdory tomu vykázali v THQ čistou tržbu 160,3 milionů dolarů, ve srovnání s loňským rokem je to však bída - 233,9 milionů dolarů.

Brian Farrell, šéf THQ, ujistil investory a zaměstnance, že je v současné době ve vývoji několik velkých titulů, které by měly přinést společnosti nemalé peníze, a dodal: "Budeme uvažovat, jak dále naložit s vývoje UFC Undisputed série." Je tedy dost pravděpodobné, že se přejde na jiný vývojový cyklus, další ročník však vyjde, a to v příštím fiskálním roce, což znamená do března 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama