Tokyo Xanadu v 8 minutách
Novinka Tokyo Xanadu v 8 minutách

Tokyo Xanadu v 8 minutách

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Akční PS Vita RPG vyšla v Japonsku 30. září.

Reklama

Studio Falcom, které můžou hráči znát díky sériím The Legend of Heroes a Ys, oznámilo koncem minulého roku vývoj zbrusu nového akčního RPG, čerpající svou inspiraci z městských legend. Titul se jmenuje Tokyo Xanadu a odehrává se v Morimiya City, který se nachází na okraji Tokia. Příběh se točí kolem osudu dvou středoškoláků Koua a Asuky, kteří se snaží pokořit nadpozemský labyrint Xanadu.

Hlavním hrdinou je 17 letý Kou Tokisaka. Je to obyčejný středoškolský student, který žije v Morimiya (smyšlené město v okrese Tama) na předměstí Tokia. Jako každý jeho věku pracuje, a když se jednou vrací z práce příliš pozdě, se ve starší části města připlete k jistému "incidentu".

V té době se ze zámoří vrací do školy i Asuka Hiiragi. Je to atraktivní dívka přátelské povahy, která je dokonce pro svou popularitu zvolena za prezidentku třídy. Nicméně se oné noci potká se skupinou mladých delikventů, kteří se ji snaží někam odvléci.

Právě to zahlédne Kou a sleduje skupinu do jedné ze zadních uliček. Zde ale spatří krásné, ale velmi děsivé místo Xanadu a mladíky, které začne pojídat monstrum známé jako Greed. Dívka náhle vytáhne modře zářící nůž a....

Greed jsou tvorové, kteří se toulají v labyrintu, nacházejícím se v Other Worldu. Bohužel sami neznají svou pravou identitu a tak přichází do našeho světa v různých podobách, tvarech a velikostech. Nemůžou žít a množit se jako normální živí tvorové a tak věří, že jsou něco jako duchové nebo že jsou výtvorem někoho úplně jiného. Normální zbraně z našeho světa na ně navíc nepůsobí a ublížit jim může pouze zařízení zvané Soul Devices.

Do našeho světa se dostávají díky jevu jménem Eclipse. Tehdy se reálný svět a Other World překryjí prostřednictvím speciálních bran. Other World se zde objeví v podobě labyrintů, obývajících Greedy. Obyčejní lidí je ale nevidí, nebo je nedokážou rozeznat, nicméně každý může spatřit projevy jejich činností. Právě takto vznikají nevyřešené záhady, nepřirozené katastrofy a také městské legendy.

Přes den budou hráči žít normální středoškolský život, navštěvovat školu, nakupovat a večer zamíříte do Other Worldu, kde prožijete akční části hry, prostřednictvím kterých se bude dál posouvat i příběh.

Pro zajímavost ještě uvedeme, že v roce 1985 vydal Falcom hru s názvem Xanadu, což byl vlastně druhý díl v série Dragon Slayer. Tato hra byla ale žánrově klasicé fantasy, kdežto tento nový titul se celý odehrává v dnešním moderním prostředí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama