V Atelieru Lydie & Suelle můžete syntetizovat během boje
Novinka V Atelieru Lydie & Suelle můžete syntetizovat během boje

V Atelieru Lydie & Suelle můžete syntetizovat během boje

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Představujeme funkce Battle Mixes a Combination Battles a nový trailer se zaměřuje na hlavní postavy.

Reklama

Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings pokračuje v nastoleném trendu série Atelier, kterým je dvojice hlavních hrdinů. Tentokrát jde dokonce o sestry, ale na průzkum se nevydáme do okolí jejich atelieru, ale do obrazů visících na zdech.

Tam sestry Lydie a Suelle narazí na celou řadu nepřátel, se kterými si budou muset poradit. V předchozích dílech jste si museli dopředu připravit všechny bojové prostředky a následně je v bitvě použít. Když vám došly, byli jste častokrát nahraní. Tentokrát to bude ale jinak. Na cestě po pestrobarevných světech z obrazů budou muset dívky využít úplně všechno, aby si se soupeři poradily, včetně alchymie. V sérii Atelier teď půjde úplně poprvé syntetizovat předměty během bitvy a rovnou je okamžitě použit díky funkcím Battle Mix a Extra Mix, což vám otevírá celou řadu nových strategických možností.

Battle Mix se zaměřuje na vytváření speciálních bojových receptů, které zvyšují účinnost zbraní nebo pomocí nich můžete drasticky upravit podmínky bojiště. Třeba pokud se ocitnete v úzké rokli a postaví se vám do cesty nepřítel, využívající ledové schopnosti, budete moci svou zbraň rozšířit o ohňové atributy nebo dokonce roztavit na bojišti led a získat ideální výhodu. Při používání Extra Mixu musíte využívat vámi předem nasyntetizované předměty. Prostě jim pak při boji navýšíte množství jejich schopností nebo dokonce přidáte nové vlastnosti takovým způsobem, kterým to dříve nešlo.

Alchymie ale není jediným způsobem, kterým může Lydie a Suelle vyhrát bitvy. Na výběr budou mít až osm společníků, se kterými v boji můžete použít nové mechaniky Combination Battle. Opět si můžete vytvořit partu osmi postav, podobně jako v předchozích dílech Atelieru, ale teď bude síla jednotky ovlivněna i tím, koho a jak vedle sebe seřadíte. Ten, koho budete mít nablízku, vám třeba poskytne v boji na blízku dostatečnou podporu.

Skupinu rozdělíte na dvě čtveřice, vepředu jsou vždy postavy, které se zaměřují na rozdávání úderů a skupina vzadu zase nepřátele oslabuje, analyzuje útoky a případně své spojence brání a podpoří je. Správný výběr ideální dvojice, stojící za sebou, je klíčovým prvkem hry. Správně párované postavy mohou vytvořit devastující kombinované útoky.

Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings se v Evropě začne prodávat pro PlayStation 4, Switch a pro PC (pouze prostřednictvím Steamu) od 30. března.

Zdroj: Koei Tecmo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama