Tron Evolution – Disney jede!
Preview TRON: Evolution Článek Tron Evolution – Disney jede!

Tron Evolution – Disney jede!

Marcus

Marcus

7

Filmové hry většinou za moc nestojí, ale Disney by tento trend mohl výrazně narušit. Povede se herní odnož novodobého Tronu?

Reklama

U příležitosti vydání nového filmu Tron: Legacy, což je předělávka známé klasiky z 90. let, připravuje studio Disney svůj vlastní titul Tron Evolution. Pracují na něm vývojáři ze studia Propaganda Games, kteří mají na svém kontě zatím jen nového Turoka, což rozhodně nebyla špatná hra a lidé z Disney určitě vědí, co dělají.

Doplňujeme mezery z filmu

Příběh Tron Evolution bude předcházet událostem z filmu a měl by plynule zapadat do celého „Tron“ konceptu. Ve hře narazíme i na známé postavy a události představené ve filmu. Tron Evolution vysvětlí pozadí událostí, které vedly k uvěznění Kevina Flynna ve světě Tron a stejně tak vypraví, jak se svět v průběhu několika let změnil.

Hráč bude ovládat postavu jménem Anon (nikoli Onan), což je zkráceně Anonymous. Tvůrci vybrali tento název cíleně, kvůli lepšímu vžití do postavy. A sehraje jednu z důležitých rolí, pro kterou byl ostatně „vyroben“ samotným Flynnem a zjistí, kdo stojí za spiknutím ve světě Tronu.

Zatancujeme si!

Samotná hra se bude odehrávat ze 3. pohledu a půjde o akční hru s RPG prvky, díky nimž si hráč v průběhu hry může odemykat pokročilejší schopnosti. Hlavní vlastnosti se zaměřují na akrobacii a boj. Pohyb samotný hojně čerpá ze současnosti velmi oblíbeného parkouru, avšak dosud příliš nevyužívaného ve videohrách (až na výjimky). Můžeme se tedy těšit na divoké běhání po zdech a další podobné divoké kousky. Akční složka pak bude využívat pohyby tanečního bojového stylu capoeira. Mezi hlavní a zřejmě i nejoblíbenější zbraně bude bezesporu patřit vrhací disk. Jeho sílu a další možnosti si hráči mohou odemykat zlepšováním a dalším postupem ve hře. Podobné disky budou využívat i nepřátelé.

První Tron se stal kultovním i díky svým futuristickým vozidlům, kdy se ve směru jízdy tvořila barevná stěna, kterou se nedalo projet skrz. Tyto futuristické motorky se objeví krom kampaně i ve speciálních arenách. Zatím jsme měli možnost vidět motorky na rozpadávající se dálnici, kdy hráč musel uhýbat padajícím troskám. Snad tvůrci vymyslí i originálnější využití, možností mají dost.

Krom zajímavé kampaně nabídne hra také multiplayer mód. Vývojáři připravili 4 mapy a stejný počet herních modů. Dva z nich se zaměří na boj a druhá polovina pak na závodění v populárních vozítkách, ale na řadu přijde i lehčí tančík. Počet hráčů na jedné mapě se zastaví na číslovce 10, což je více než dostačující.

Dosud nevíme, zda bude Tron mezi ostatními herními rivaly v oblasti adaptací něčím vyčnívat. Ať už se totiž na něj díváme z jakékoliv strany, zatím se řadí do čistého průměru. Pokud by hru mohlo něco vytáhnout z této šedi, měly by to být variabilní úkoly a hlavně neopakovatelné grafické ztvárnění z rukou mistrů svého oboru. Přecejen, Tron se nestal legendou pro nic za nic.

Disney v současné době dělá většinou dobré až výborné hry, a tak se o budoucnost Tron Evolution nebojíme. Naopak čekáme povedenou akční hru, okořeněnou zábavnými závody, i když nás dosavadní trailery o vyjímečnosti nikterak nepřesvědčily. Hra vychází na všechny hlavní platformy 7. prosince letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama