Tvůrci Ratcheta & Clanka: Rift Apart o výhodách PS5
Novinka Tvůrci Ratcheta & Clanka: Rift Apart o výhodách PS5

Tvůrci Ratcheta & Clanka: Rift Apart o výhodách PS5

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10
Platformy PlayStation PlayStation 5

Hra bezpochyby využije výhody SSD, bezdrátového ovladače DualSense a prostorového 3D zvuku.

Reklama

Po nedávném představení hry Ratchet & Clank: Rift Apart promluvil kreativní režisér Marcus Smith o využití síly konzole PlayStation 5, u které hra využije sílu SSD, možnosti bezdrátového ovladače DualSense a prostorového 3D zvuku.

Podle Marca Smithe je Rift Apart po dlouhé době novou hrou série Ratchet & Clank a tvůrci jsou z prací na ní nadšeni. Titul vypráví příběh, ve kterém do města přichází nové zlo, náhodně poškozující časoprostorovou kontinuitu, způsobující po celém světě trhliny mezi dimenzemi.

"Série Ratchet & Clank se pyšní průzkumem exotických světů a přivede vás na místa, kde jste nikdy předtím nebyli. Právě to je něco, o co se ve skutečnosti snažíme a co nám umožňuje zvýšený výkon konzole PlayStation 5. Počet objektů v každém světě a různé věci, které je potřeba prozkoumat, nepřátelé ve vašem okolí, různé efekty, všeho je více, více, více. Snažíme se vytvořit svět, ze kterého získáte pocit reality a který vás vtáhne dovnitř. Budete prozkoumávat tyto zcela nové místa. A to je něco, co jsme nikdy na předchozích generacích nemohli udělat."

"Ratchet & Clank: Rift Apart je hrou, která využívá různé dimenze a dimenzionální trhliny, což by nemylo bez pevného SSD disku PlayStationu 5 možné. To nám dovoluje vytvořit světy a přesouvat hráče z jednoho místa na druhé téměř okamžitě. Je to pro hry neuvěřitelná změna hlavně v tom případě, že nyní můžeme hrát hru, kde jste v jednom světě a v další chvíli se ocitnete v jiném. Dokážeme načítat jednotlivé úrovně tak rychle přímo a v akci, že si to ani neumíte představit a co bychom předtím ani nemohli udělat tak, aby to vypadalo úplně přirozeně. Zapomeňte na načítání obrazovky. Teď jde o to přinést nová vzrušující dobrodružství."

Tvůrci Ratcheta & Clanka: Rift Apart o výhodách PS5

"Ovladač DualSense pro PlayStation 5 je přímo vytvořen na míru zbraní Ratcheta & Clanka. Použitím zbraní získáte zpětnou vazbu, která vám dovolí cítit se mnohem silnější a také díky tomu budete vědět, jak se která zbraň chová. Jedním z příkladů našich zbraní je Enforcer. Je to něco jako dvouhlavňová brokovnice s adaptivní spouští, což vám dovolí pocítit to pravé napětí. Když pohnete prstem dolů asi do poloviny, můžete vystřelit jen z jedné hlavně. Pokud jej stáhnete úplně dolů, můžete vystřelit z obou. Ale po celou tu dobu můžete cítit rozdíl mezi stlačením spouště. A přesně to můžete cítit u všech našich zbraní, vyvolají ve vás silnější pocity."

"Další věc, které se již nemůžeme dočkat až ji vyzkoušíte, je 3D prostorový zvuk. Je to zásadní rozdíl mezi poslechem zvuku z televize a mezi zvuky které slyšíte uprostřed lesa. Vtáhne vás to do různých světů takovým způsobem, jaký jste ještě nikdy předtím nezažili."

V Insomniac Games pracují na sérii Ratchet & Clank již téměř dvacet let. Jsou to postavy které skutečně mají rádi a Rift Apart má být vyvrcholením jejich veškeré práce a úsilí.

Ratchet & Clank: Rift Apart je vyvíjena pro PlayStation 5, ale datum vydání musí být ještě oznámeno.

Zdroj: Insomniac Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama