V květnu se hry neprodávaly
Alan Wake Novinka V květnu se hry neprodávaly

V květnu se hry neprodávaly

Michal Burian

Michal Burian

10

Pochmurné čtení nám dnes zajistí květnové prodeje. Odnesl to nejen Alan Wake, nýbrž i Blur, Split/Second a Prince of Persia: The Forgotten Sand. A jak si zmíněné hry vedou u nás?

Reklama

Všechny čtyři zmíněné tituly debutovaly v květnu letošního roku a nenašla se ani jedna výjimka, která by zaznamenala prodeje přes 200 tisíc kusů. Dokonce se tři hry nedostaly ani nad 100 tisíc prodaných kusů.

Remedy se s Alan Wake prozatím zastavilo na čísle 145 tisíc kusů, zatímco Ubisoft u PoP: The Forgotten Sand je pod 100 tisíc kusů, a to i navzdory tomu, že nový Prince of Persia byl vydán na pěti platformách, zatímco Alan Wake exkluzivně pro Xbox 360.

Mnohem méně se však dařilo závodním hrám. Destrukční závody Split/Second zaznamenaly pouhých 86 tisíc kusů a elektrizující Blur ještě méně – 31 tisíc kusů.

O to více může slavit Rockstar. Jejich westernová akce Red Dead Redemption vyšla až 18. května (v Evropě 21.5.) a má na svém kontě 1,5 milionů prodaných kopií.

U nás je situace podobná. Z pohledu internetového obchodu Xzone se Split/Second prodává o trochu lépe než Blur. Bude to nejspíš tím, že Blur je dělán pro Xbox 360 a proto se prodává méně na ostatní platformy. Otestovali jsme PC verzi a konverze je úplně stejná a bez problému, tedy až na maličkosti, jako nefungující avatary v menu. Ty nemůže hra převzít z Xbox účtu.

U Alan Wake a Prince of Persia je to poněkud jiné. U nás se prodávají lépe Zapomenuté písky, ale to je pochopitelně PC verzí, na kterou poblouzněný spisovatel od Microsoft bohužel nevyšel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama