V nové expanzi Army 3 zažijeme první kontakt s mimozemským životem
Arma 3 Novinka V nové expanzi Army 3 zažijeme první kontakt s mimozemským životem

V nové expanzi Army 3 zažijeme první kontakt s mimozemským životem

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4
Platformy Windows PC

Rozšíření Contact nabídne singleplayerovou kampaň, terén, pět zbraní či dvě frakce a vozidla.

Reklama

Když tvůrci Army 3 na začátku týdne začali lákat na odhalení nové expanze, vyrojila se celá řada divokých spekulací. Koho by ale napadlo, že ta nejčastější, avšak zároveň na pohled nejšílenější teorie se stane skutečností? Včera okolo 23. hodiny tudíž došlo na plnohodnotné představení projektu Arma 3: Contact, v němž zažijeme první kontakt s mimozemským životem. Při vývoji základní Army 3 se koneckonců původně počítalo se sci-fi zasazením, takže se zjevně vývojáři tak trochu vrací ke kořenům.

Jelikož na expanzi pracuje studio Bohemia Interactive v Amsterdamu, v němž vzniklo chválené, na singleplayerový obsah zaměřené DLC Laws of War, není překvapením, že Contact slibuje zejména singleplayerovou kampaň s názvem First Contact, v níž se ujmeme role Aidena Rudwella, specialisty na ovládání dronů v řadách NATO. S ním zažijeme příběh zasazený do jakési alternativní časové linie univerza série Arma. Kampaň se zaměří na hrozící konflikt na pozadí vstupu mimozemské entity do zemské atmosféry, přičemž nás čeká polní věda, elektronické válčení a bojový průzkum při snaze zjistit, co se to vlastně na obloze objevilo.

Kampaň je zasazená do prostředí zcela nové mapy východoevropské, polsky mluvící země Livonia o rozloze 163 kilometrů čtverečních. Tato mapa je bohatá nejen na lesy, ale i na čerstvé stavby a objekty, stejně jako na některé objekty viděné na ostatních mapách v sérii Arma. Nejen na území Livonie přitom mohou operovat dvě nové frakce, konkrétně Livonian Defense Force a ruští Spetsnaz, a jestli vám nebude stačit singleplayerová kampaň, můžete se pustit do multiplayerových scénářů pro módy Zeus Game Master, Combat Patrol a Warlords.

Expanze nabídne také pět nových zbraní, konkrétně útočnou pušku Promet, lehký kulomet RPK-12, karabinu AKU-12, loveckou pušku Mk14 a brokovnici Kozlice. Nová vozidla pak čítají dron ED-1 Mini UGV v různých variantách a také traktor, který je zjevně vylepšenou verzí nezapomenutelného vehiklu z Army 2. Počítá se i s novým, převážně kosmetickým vybavením a bezplatným obsahem pro každého majitele základní Army 3. Konkrétně jde o lesní kamufláž pro frakci NATO, civilní oblečení, rozšíření herního soundtracku a více než 100 dekorativních a s terénem spojených objektů.

Arma 3: Contact vyjde 25. července 2019, přičemž si jej budete moci koupit přes Steam nebo v online obchodě Bohemia Interactive. Základní cena je stanovena na 24,99 euro/539 Kč (cena v korunách je s dočasnou 10% slevou), k dispozici je také Contact Edition zahrnující základní hru i expanzi, jež vás vyjde na 52,98 euro/799 Kč. Specialitou obchodu Bohemia Interactive je pak sběratelská edice za 3990 Kč, která kromě základní hry v Deluxe edici a rozšíření Contact nabídne několik fyzických bonusů, a to polní kufřík, dvojici vysílaček, ocelový box, topografickou mapu Livonie, plakát, dvě samolepky a dvě čepice z alobalu. Ty budou samozřejmě standardně k dispozici i v samotné hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama