Ve hře Tokyo 42 půjde plnit mise různým způsobem
Tokyo 42 Novinka Ve hře Tokyo 42 půjde plnit mise různým způsobem

Ve hře Tokyo 42 půjde plnit mise různým způsobem

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Hra inspirována prvním GTA v novém videu.

Reklama

Už je to víc než půl roku, co v loňském roce vydavatelská společnost Mode 7 a studio Smac Games představily hru inspirovanou prvním dílem série Grand Theft Auto a hrou Syndicate. Jde o izometrickou akční hru jménem Tokyo 42, vyvíjenou pro PlayStation 4, Xbox One a pro PC. Dočkat se ji máme někdy začátkem tohoto roku.

I když jsme většinu informací prozradili v první novince, je nasnadě připomenout, že samotní tvůrci popisují Tokyo 42 jako "akční hru až do morku kostí". Každá vystřelená kulka a odhozený granát reagují podle fyzikálních zákonů a hráč tak musí dopředu volit takový postup, aby nepřišel k moc velké újmě. Co se týče zbrojního arzenálu, bude opravdu z čeho vybírat. Najdete v něm pistole, odstřelovací pušky, kulomety, katany a mnoho dalšího.

Stejně jako série GTA, nabídne Tokyo 42 otevřený svět a v režimu pro jednoho hráče i kompletní příběhovou linii. A desítky vedlejších questů. Příběh se odehrává ve světě plném zabijáků a vy budete také jedním z nich. Pohybovat se budete v Tokiu budoucnosti, ale tento otevřený svět nabízí hodně možností ke zkoumání. Pokud znáte logickou hru Fez, budete mít při průzkumu výhodu, protože hodně míst najdete jenom díky manipulace s herní kamerou.

Sami si ale rozhodnete, jak se na vrchol "potravinového řetězce zabijáků" dostanete. Jestli zvolíte stealth cestu nebo styl "rambo". Příkladem stealth způsobu je infiltrace pevnosti gangu, kdy musíte najít cestu po střechách, skákat z jedné na druhou a při úniku nebo se úplně vyhnout odhalení a odejít nepozorován. Nebo můžete nepřátele postřílet z dálky z vrcholu protější budovy, nebo dokonce ze vzduchu, pokud jste na to dost vycvičení.

Své postavě můžete změnit barvu kůže, aby lépe splynula s davem, abyste se dostali nepozorovaně ke svému cíli. Nebo když bude třeba setřást nepřátelského vraha, který byl poslány, aby vás dostal.

Multiplayer v Tokyu 42 je arénový. Vy a váš soupeř budete vhozeni do malého prostoru a budete mít za úkol eliminovat svého protivníka dříve, než odstraní vás.

Dnes nás ale bude zajímat hlavně nové video, ve kterém je předvedena jedna z misí ze hry. Jde o část Twin Punks, kde se máte nepozorovaně dostat do pevnost gangu a eliminovat jejich vůdce. Ve videu jsou předvedeny různé způsoby, jak si s tímto problémem poradit. První způsob je stealth styl. Tady si můžete všimnout umělé inteligence NPC postav, když se jeden z vývojářů snaží dostat nepozorovaně do základny. UI je naprogramována tak, aby se pohybovala a jednala podle určitých vzorců a funkcí. Druhý způsob je samozřejmě agresivnější, takzvaný run-and-gun přístup. Tady si můžete všimnout, že není problém ze hry udělat pravé peklo, plné létajících nábojů a mrtvol.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama