Vychází Sakura Wars a nový díl Utawarerumony
Novinka Vychází Sakura Wars a nový díl Utawarerumony

Vychází Sakura Wars a nový díl Utawarerumony

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation Vita Vita

Těšit se můžete i na Katanu Kami, Dead or School, AeternoBlade II na PC a třeba na demo Langrisseru I & II.

Reklama

Sakura Wars

3D akční adventurní drama Sakura Wars, které se do japonských obchodů dostalo jako New Sakura Wars (dříve také jako Project Sakura Wars), vyjde 28. dubna pro PlayStation 4 v Severní Americe a v Evropě. Podle společnosti Sega bude západní verze obsahovat japonský dabing s anglickými, německými, francouzskými a španělskými titulky.

Fyzická verze Sakura Wars bude obsahovat kopii hry, oboustranný přebal krabičky s původním japonským boxartem a sadu nálepek s hlavními postavami.

Tento nový díl Sakura Wars navazuje na, v Japonsku oblíbenou, sérii, jejíž poslední díly pochází až z roku 1996. New Sakura Wars pak vyšla poprvé v Japonsku pro PlayStation 4 v prosinci roku 2019 a v současné době se do vysílání chystá anime série, která bude přímo vycházet z příběhu hry. Na televizní obrazovky má dorazit ještě v dubnu.

Sakura Wars je zasazena do silně romantizované verze Tokia 40. let minulého století, do fiktivní éry Taisho. V císařském hlavním městě Tokiu začala bitva zvaná Great Kouma War a bojové jednotky Combat Revues of Tokyo, Paris a New York se odvážně rozhodly čelit této nové hrozbě a zachránit svět. Jenže všechny tyto hrdinské Combat Revues byly kompletně zničeny.

Po jejich ztrátě byly úspěchy ve válce připsány městským Combat Revues a byla založena World Combat Revue Federation (WLOF) a Combat Revues tak byly vytvořeny ve městech po celém světě. WLOF začala organizovat Combat Revue Competition, kde proti sobě soutěží Combat Revues každé země a navzájem si zvyšují sílu a reputaci. A diváci z celého světa se nejvíc těší na bitvy mezi mladými dámami, na které dochází jen jednou za dva roky a říká se jim Great Combat Revue World War.

Hlavní postavy hry Sakura Wars jsou navrženy Tite Kubou, který je známý hlavně jako autor mangy z Weekly Shonen Jumpu Bleach. Jako skladatel se vrací Kouhei Tanaka a příběh má na starosti Jiro Ishii, který pracoval na několika hrách, anime a filmech.

Více se o hře Sakura Wars můžete dovědět v našich předchozích zprávách nebo z oficiálních stránek Segy.


Utawarerumono: Prelude to the Fallen

Nový díl série Utawarerumono s podtitulem Prelude to the Fallen vyjde v Evropě 29. května fyzicky i digitálně pro PlayStation 4 a pouze digitálně pro PS Vitu. V Severní Americe titul vydá NIS America již 26. května.

Titul je zasazen do blíže nespecifikované země, ve které můžete najít mnoho lidí s ušima a ocasy šelem. Vytvořili si tak vlastní osady a žili na venkově odříznuti od ostatních národů.

Na samotném začátku se ocitnete poblíž vesnice Yamayura, která se nachází na severovýchodním okraji území jednoho silného národa. Mladá dívka jménem Eruruu našla polomrtvého mladého muže a přinesla jej do své vesnice. I když byl vážně zraněn, její rodina ho dokázala ošetřit a uzdravit. Bohužel přišel o vzpomínky na svou minulost, ale protože jej nějak potřebovali oslovovat, dostal jméno Hakuowlo.

Po svém zotavení se Hakuowlo rychle přizpůsobil životu ve vesnici a zatímco osamotě bojoval se svou minulostí, využil znalostí a pomohl vesnici prosperovat. Právě asi díky jeho laskavosti a usilovnému pracovnímu zápalu, se na něj všichni z vesnice začali spoléhat.

Netrvalo dlouho a přišel čas na sklizně, která byla díky tvrdé práci každého vesničana a pomoci Hakuowla, nečekaně hojná. Zvěsti o tomto úspěchu se ale donesly až k uším feudálního pána a ten do Yamayury poslal své vojáky, aby se úrody zmocnili. Tento jediný incident z úplného okraje země se ale stal předehrou ke konfliktu, jehož následky ovlivnily úplně celou zemi.


Katana Kami: A Way of the Samurai Story

Spin-off série Katana Kami, za jehož vývojem stojí lidé z Acquire, nakonec vyjde na západě ve stejný den jako v Japonsku. Na Katana Kami: Way of Samurai Story se sice můžete těšit pouze v digitální podobě, ale hned ve verzích pro PlayStation 4, Switch a pro PC (prostřednictvím služby Steam). Spike Chunsoft plánuje vydání na západě na 20. února (tedy ve stejný den jako v Japonsku) za cenu 29,99 dolarů. První týden po spuštění budou k nákupu na všech platformách přidány dvě DLC zdarma (viz níže) a na Switchi a Steamu se bude prodávat s 10% slevou.

DLC Five Famous Swords Set obsahuje Dojigiri Yasutsuna, Nagasone Kotetsu, Heshikiri, Bizen Osafune Nagamitsu a Fudo Masamune a DLC Wanderer Set nabídne Wanderer Outfit, Wanderer Hat, Wanderer Cape, Wanderer Itachi, Kabra’s Blade a Kabra Reborn.

Zahrajete si za rónina, který během období zavádění série reforem Meidži, japonského císaře Meidžiho (začaly po roce 1869 měnit feudální zemi v moderní civilizaci). Mistr meče Dojima však v této době upadá do dluhů, které mu pomůžete splatit. Ve dne budete vyrábět meče a v noci se pustíte do průzkumu tajemných labyrintů jeskyně Ipponmatsu, abyste získali cenný materiál.

Overview trailer


Dead or School

Už samotný název hack'n'slash akce Dead or School je podivný, ale shrnuje úplně vše důležité. Odehrává se v post-apokalyptickém Tokiu, kde se lidé uchýlili do izolace pod zem a žijí ve strachu z napadení zombiemi, pohybujícími se nad zemí. Jenže naše hlavní hrdinka Hisako ráda poslouchá příběhy své babičky o životě na střední škole a sní o tom, že na vlastní kůži někdy zažije tento tajemný a energický životní styl. Oblékne si proto babiččinu starou školní uniformu a pustí se do Tokia zamořeného zombiemi, rozhodnutá získat zpět město a možnost chodit do školy.

V rámci hry se sice budete přes Tokio pohybovat pomocí podzemního systému chodeb, ale každá mise je umístěna na nějaké známé tokijské místo. Budete se tak procházet a prozkoumávat místa jako jsou Šindžuku, Asakusa, Akihabara a Roppongi a likvidovat hordy nemrtvých. Abychom Hisace pomohli, budete moci upgradovat zbraně a zlepšovat dovednosti. A časem také odemknout zcela nové zbraně, které zajistí, že mrtví zůstanou skutečně mrtví.

Vydavatelství Marvelous Europe hodlá Dead and School vydat v Severní Americe a v Evropě pro PlayStation 4 a Switch již 13. března. Hra od Studia Nanafushi ale již vyšla celosvětově ve verzi pro PC (přes Steam) v červnu roku 2019 a v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch v srpnu 2019. Jenže japonské konzolové verze, které jsou v současné době dostupné fyzicky i digitálně, již obsahují podporu anglického jazyku.


AeternoBlade II

PC verze hry AeternoBlade II bude patrně "brzy" vydána přes Steam. Sice ještě neznáme datum, ale protože ji vývojáři z Corecell Technology oficiálně oznámili, a pro konzole PlayStation 4, Xbox One a Switch připravují, bezplatnou aktualizaci Director's Rewind, bude to skutečně v nejbližší době.

AeternoBlade II: Director's Rewind má nabídnout nový a výrazně vylepšený zážitek. Spouštěčem pro vytvoření této aktualizace byla zpětná vazba od fanoušků a mezi novými funkcemi najdete třeba výrazně vylepšené uživatelské rozhraní a prostředí, kompletně přepracovaný bojový systém nebo další skryté lokace. Zároveň byly jednotlivé úrovně přepracované a upraven celkový průběh hry, chování monster a NPC. Přibyly nové strategie z time skillů a přidána byla i podpora klávesnice a myši.

Konzolové verze AeternoBlade II z října loňského roku pro PlayStation 4, Xbox One a Switch obdrží bezplatnou aktualizaci na AeternoBlade II: Director's Rewind prostřednictvím patche.

Vychází Sakura Wars a nový díl Utawarerumony

Arcade Spirits

PlayStation 4, Xbox One a Switch verze romantického komediálního vizuálního románu Arcade Spirits od Fiction Factory Games vyjde prostřednictvím PQube 1. května. Tato hra byla na PC vydána v únoru loňského roku přes Steam.

Arcade Spirits se odehrává někdy v roce 20XX a sleduje alternativní časovou linii, ve které nešlo v roce 1983 k velkému videohernímu kolapsu. Za jeho původem stála obrovská poptávka po nových hrách, díky které vzniklo hodně vývojářských společností, ale hry pak začaly vycházet v takovém množství, který normální smrtelník neměl šanci stihnout hrát.

Díky tomu, že v historii hry Arcade Spirits ke krachu nedošlo, získáváte zaměstnání v populární akrádové herně Funplex, kde sídlí celá řada originálních osobností a také zákazníků. Na vás bude zjistit, kam vás toto nové zaměstnání zavede, koho všechno potkáte a taky samozřejmě jestli prožijete tu pravou romantiku.


Forward to the Sky

Akční adventura z pohledu třetí osoby Forward to the Sky vyvinutá studiem Animu Game sice již na západě vyšla přes Steam pro PC v lednu roku 2015, ale vydavatel Chosen se ji chystá přivést také na konzoli Switch. A to ještě v tomto roce.

Cosen navíc do 23. února přijímá žádosti na nadabování čarodějnice ze hry. Žadatelé, kteří mají zájem, mohou přejít na odkaz @COSEN_NET, odpovědět na tento tweet a následně obdrží všechny potřebné dokumenty.

Pojďme si trochu Forward to the Sky přiblížit. Ve světě hry byla v minulosti na obloze velká věž. Během dnů velké prosperity lidé těžili krystaly, ale pak došlo ke katastrofě nedošlo, na kterou již lidé ze současnisti raději zapomněli. Jenže nyní se znovu z mraků vynořila nebeská věž.

Forward to the Sky je akční adventurou, viděnou z pohledu třetí osoby, zasazená do trosek nebeské věže. Budete se snažit shromáždit všechny kousky krystalů, které postupně pospojují střípky příběhu a jakmile dojdete do nejvyšší úrovně, odhalíte skutečnou pravdu.

Hra v sobě spojuje prvky logických titulů pomocí směsice různých hádanek, akce a adventur. Příběhem se táhne velmi pohodová, až relaxační nálada, působená zvoleným uměleckým vzhledem, doprovázeným dobrodružnou, ale klidná hudbou a jednoduchým ovládáním. Dokonce ani boj není složitý a tak vládnou Forward to the Sky dokončit úplně všichni a hardcore hráči ji mohou brát jako jednoduchou zábavu.


Langrisser I & II

NIS America hodlá vydat demo ke hře Langrisser I & II. Pro PlayStation 4 vyjde prostřednictvím PlayStation Store a pro Switch samozřejmě prostřednictvím eShopu Nintenda.

Demo je celkem rozsáhlé a obsahuje kapitoly 1, 2 a 3 ze hry Langrisser I a kapitoly 4, 5 a 6 z pokračování Langrisser II. Můžete si vyzkoušet přepínání mezi klasickým a remastrovaným uměleckým vzhledem a pokud si necháte na konzoli uložená data z dema, získáte do plné verze hry bonus v podobě 5 000 zlatých a 2 CP.

Langrisser I & II vyjde v Evropě pro PlayStation 4, Switch a pro PC (pouze digitálně přes Steam) už 13. března. Více se o hře dovíte z našich předchozích zpráv.


Rune Factory 4 Special

Předposlední novinka se již nebude týkat samotného vydání hry, ale spíše nalákání na ni samotnou. Společnost XSEED Games totiž vydala dvojici trailerů k RPG Rune Factory 4 Special, představující postavy Bachelors a Bachelorettes. Zároveň se můžete podívat na profil prvního kandidáta na manželství, který využijete při hraní v režimu Earthmates. Nic ale neberte úplně vážně, jde spíše o určitý druh parodie.

První Earthmate profil představuje Vishnala a pokud vás to pobavilo, budou Earthmates profily pravidelně uveřejňovány denně na Twitteru a Facebooku XSEEDu ve 12:00 PT (tedy ve 21:00 našeho času).

Rune Factory 4 Special vyjde v Evropě na Switchi 28. února a my už pro vás připravuje recenzi.

Bachelors trailer

Bachelorettes trailer

 

Zdroj: Sega, NIS America, Spike Chunsoft, Corecell Technology, XSEED Games, Animu Game, Marvelous Europe a Koei Tecmo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama