Vývojář NFS: Bez mikrotransakcí by se hry prodávaly dráž
Novinka Vývojář NFS: Bez mikrotransakcí by se hry prodávaly dráž

Vývojář NFS: Bez mikrotransakcí by se hry prodávaly dráž

Michal Burian

Michal Burian

30

Bylo by zajímavé sledovat, jak by hráči reagovali na zvýšení ceny hry, kdyby neobsahovala mikrotransakce.

Reklama

V posledních dnech, týdnech a měsících se velmi často diskutuje o mikrotransakcích. Stále častěji ve velkých singleplayerových hrách narážíme na mikrotransakce a jejich nejnovější inkarnaci v podobě loot boxů. Proč k tomu dochází?

To se nám snaží vysvětlil výkonný producent Marcus Nilsson ze studia Ghost Games, kde nedávno dokončili Need for Speed: Payback. Nilsson tvrdí, že se s mikrotransakcemi ve hrách setkáváme stále častěji z důvodu drahého vývoje, který je nákladnější než kdykoliv předtím. Vydavatelé a tvůrci v mikrotransakcích našli alternativní cestu, jak vydělat další peníze a zároveň nezvyšovat prodejní ceny hry.

„Je velmi těžké najít zlatou střední cestu. Děláme hry, které se prodávají za 60 dolarů a někteří si myslí, že by měly být za 40 dolarů. Jaká je ale jejich skutečná hodnota?“ ptá se výkonný producent a srovnává rozsáhlé Grand Theft Auto V, které obsahuje navíc multiplayer GTA Online, se survival thrillerem The Last of Us, který projdete za deset hodin.

Podle jeho slov je takové srovnání velmi složité, zároveň bychom se o tomto problému mohli bavit hodiny a hodiny, ale pravděpodobně bychom žádnou zlatou střední cestu nenašli. Mikrotransakce ve hrách zkrátka budou a my se s tím musíme smířit a nejlépe je ignorovat. Tak to dělá spousta hráčů, ale zároveň se najdou skupinky, které neváhají a utrácí další a další peníze za nákup in-game věcí.

Bylo by zajímavé sledovat, jak by hráči reagovali na zvýšení ceny hry, kdyby neobsahovala mikrotransakce. V takovém případě bychom se dostali o mnoho let zpátky, kdy se u nás hry běžně prodávaly za cenu přes dva a půl tisíce korun. Byly byste ochotni dát tolik peněz za hru?

Mimochodem, i Need for Speed: Payback má mikrotransakce, ve formě karet. Po dokončení závodu si vyberete jednu z trojice karet, kterou získáte a můžete ji následně použít, nechat na později, prodat nebo recyklovat. Pokud budete chtít ušetřit čas, tak si lze tato vylepšení koupit za reálné peníze, ale ke všemu se dostanete klasickým hraním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama