warez-na-dva-druhy
Blogy čtenářů Článek Warez.. Na dva druhy

Warez.. Na dva druhy

I když by se mohlo zdát že Warezáky házíme všechny do jednoho pytle, není to tak rozdělujeme je totiž do dvou skupin.

Reklama

Ještě než začnu, chtěl bych říct že tímto článkem nepodporuju Warez v žádném úhlu pohledu!

I když by se mohlo zdát že Warezáky házíme všechny do jednoho pytle, není to tak rozdělujeme je totiž do dvou skupin.

 

1. skupina: Mentálně nezralé děti

V první skupině jsou desetileté děti, které moc nechápou podstatu hry. Nechápou že ten člověk, který tu hru udělal stím měl práci a že tím že si hru stáhne ho "podkopne".

Jejich mentalita si nechce připustit že dělají něco špatně a právě tady se dostáváme ke klasické větě "Vždyť tím že něco stáhnu nikomu nic nevezmu, ani nikoho neokradu", ale to je chyba milé děti, tím že si hru stáhneš sice z obchodu nic nezmizí, ale příjdou o zákazníka, který si mohl hru koupit. Z těhto dětí se buď to stanou čestní hráči (jako mi), nebo warezáci. Ale do té doby dokud nevyrostou, jim prostě nijak nevysvětlíte, že to co dělají je špatné.

 

2. skupina: Lidé pro které je 300 korun moc (Warezáci)

Když se zeptáte Warezáků proč to dělají, téměř všichni odpoví že kvůli penězům, ale pokud si stáhnou například Crisis, kde vezmou peníze na počítač kde by hru rozjeli?

A proto na mne výmluvi o penězích neplatí. V této skupině jsou nejčastěji lidé ve věku 16 - 25 let, kteří se tím buďto baví, a nebo tím chcou získat uznání od svých "spoluwarezáků".

Asi nejznámější skupinou Warezu je Razor, který ale warez přenesl do úplně jiné roviny a to do těžení peněz. Na takové warezáctví jsou už naštěstí zákony, které jej ve značné míře eliminují.

Ale buďme k sobě upřímnní, kdo z nás nikdy v životě nestáhl nějakou hru?

 

Na závěr tu máme co nám na slovo WAREZ řekla wikipedie:

Warez je termín počítačového slangu označující autorská díla, se kterými je nakládáno nelegálně, zejména v rozporu s autorským právem. Slovo bylo vytvořeno z anglického slova wares (zboží, zřejmě v souvislosti se slovem softwares) způsobem tzv. leetspeaku. Podle druhu bývá někdy warez rozdělován na gamez (počítačové hry), appz (aplikace), crackz (cracky) a také moviez (filmy). Nejčastějším způsobem šíření warezu je dnes hlavně Internet.

S warezem je spojena dosti výrazná internetová subkultura a slovo warez se kromě označení samotných dat používá i pro tuto kulturu.

Lidé, kteří zacházejí s warezem, bývají označováni jako počítačoví piráti. Toto expresivní označení prosazují zejména organizace zastupující zájmy držitelů autorských práv, ale identifikují se s ním i uživatelé warezu.

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama