Wasteland 2 se na konzolích neobjeví
Wasteland 2 Novinka Wasteland 2 se na konzolích neobjeví

Wasteland 2 se na konzolích neobjeví

Michal Maliarov

Michal Maliarov

2

Studio inExile Entertainment si mne ruce z dobré finanční situace projektu a již plánuje, na jaké platformy novodobou klasiku vydá.

Reklama

Hned zkraje tedy musíme zklamat majitele konzolí, jelikož je Wasteland 2 nejspíše vynechá. Projekt nasbíral již téměř 1,5 milionu dolarů a vše tedy může pomalu ale jistě startovat. Vývojáři navíc předpokládají, že kromě základní PC platformy ještě titul budou portovat na Mac a Linux.

To ale samozřejmě neznamená, že bychom měli zcela vyloučit možnost příchodu hry na Xbox Live Arcade či PSN, na což poukazuje i vedoucí studia Brian Fargo.

„Je důležité, abychom přinesli základní zážitek z PC platformy, na který se plně soustředíme a nechci, aby nás rozptylovaly jiné aspekty vývoje,“ řekl Fargo. „Konzolové uživatelské prostředí je velmi odlišné a trvalo by dlouhou dobu vše přizpůsobit. Naopak Mac a Linux jsou prakticky identické PC platformě. Rozhodně budeme uvažovat o konzolových verzích a možná se hry dočkáte i na tabletech, zatím je to ale ve hvězdách.“

Fargo se také podělil o jeden zajímavý příběh uživatele, který novému projektu daroval deset tisích dolarů. Ve svém emailu poznamenal, že jako dítě původní Wasteland ilegálně stáhl a tímto krokem by se chtěl studiu omluvit. Respekt.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama