Ys VIII: Lacrimosa of Dana bude k dostání ve třech verzích
Novinka Ys VIII: Lacrimosa of Dana bude k dostání ve třech verzích

Ys VIII: Lacrimosa of Dana bude k dostání ve třech verzích

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

NIS America nakonec budou při vydávání her spolupracovat i s Falcomem.

Reklama

Tak jsme se dočkali. O osmém Ys se na stránkách Zingu bavíme už skoro rok, ale až o víkendu díky tiskové konferenci společnosti NIS America jsme dostali potvrzení, že lokalizovaná verze vyjde na západě. Koncem roku můžeme čekat digitální i krabicové verze Ys VIII: Lacrimosa of Dana pro PlayStation 4 a PS Vitu, ale západ se může těšit také na PC verzi, distribuovanou přes Steam.

Online obchod NIS America nabízí pro PS4 a PS Vitu limitovanou edice, obsahující kopii hry, artbook The Codex of Adol Christin: Periplus of the Goethe Sea Writing Materials v měkké vazbě, zarážky na knihy, plátěný plakát, steelbook a sběratelský box.

Série Ys se tak na naše obrazovky vrátí po dlouhých 8 letech se zbrusu novým dobrodružstvím. Adol se tentokrát probouzí po ztroskotání na prokletém ostrově. V místě, kde je posádka zachráněna vesničany, je místní městečko napadeno hrůzostrašnými bestiemi a tak utíkají do tajemných zřícenin. Uprostřed toto zmatku Adol usíná a začne snít o tajemné dívce Daně, žijící v neznámém světě.

Dana se Adolovi zjevuje ve snech. Její krásný vzhled je často v rozporu s povahovými rysy, protože je velmi smělá a nápaditá, což od ni nikdo nečeká. Na kontinent Eresia, odkud pochází Adol, se nikdy nedostala a žije v místě, které obývá velmi pokročilá civilizace. Hráči vdechnou této dívce život právě pouze díky Adolovým snům.

Dungeony, kterými budete s Danou procházet, obsahují spoustu pastí a hádanek. Abyste jimi prošli, budete využívat systém změny herního stylu: Iclucian, Gratica a Luminous. Iclucian je vodní, výchozí a všestranný styl s vyváženou útočnou sílou a rychlostí. Při tomto stylu získáváte velké množství SP a můžete při něm navíc hasit oheň.

Gratica je styl země. Je hodně silný, poskytuje velkou obranu a velké množství různých útoků. Pohybujete se při něm pomalu, ale když zasáhnete nepřítele, máte velkou šanci jej omráčit. Může ničit popraskané stěny a můžete se díky němu také pohybovat v oblastech, kde to jinak nejde. Třeba v místech, kde vane silný vítr.

Luminous je styl světla, fungující na bázi "rozdej rány a zmiz". Obrana je při něm velmi nízká, a většina schopností je spíše zvláštních. Dokážete při něm třeba vidět neviditelné objekty a můžete pomocí světla nechat rozpustit led.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama