Zing.cz na Gamescomu 2017
Speciály Článek Zing.cz na Gamescomu 2017

Zing.cz na Gamescomu 2017

Filip Němec

Filip Němec

18

Co máme v plánu, jaké hry si zahrajeme a na co se od nás můžete těšit <strong>+ jízdní řád konferencí</strong>.

Reklama

Začátek největší herní výstavy v Evropě se rychle blíží, a zatímco návštěvníci teprve plánují, jak se do Kolína nad Rýnem dostanou, přípravy v naší redakci začaly už o měsíc dříve. Klasický kolotoč domlouvání schůzek s vydavateli mnohdy připomíná chaos při obchodování na burze v minulém století. Ani významnost média někdy nezaručí, že se dostanete všude tam, kam chcete. Vzhledem k zanedbatelnosti našeho trhu totiž čeští distributoři mají velmi omezené možnosti, a proto je boj o nejrůznější schůzky a prezentace občas velmi výživný. V současnou chvíli už máme dobojováno a pouze dolaďujeme drobnosti, proto je tu také tento článek, ve kterém vám shrneme, na co se od nás můžete v průběhu Gamescomu a po jeho skončení těšit.

První den výstavy začnu návštěvou stánku Activison Blizzard, pojem stánek však není úplně na místě. Již tradičně si tento moloch zamluvil největší možný prostor v byznys halách, a pokud se vám podaří dostat dovnitř (Activison Blizzard si hlídá vstup jako nikdo jiný), naskytne se vám pohled na poměrně velké prostranství včetně restaurace, kde si byznys návštěvníci mohou dát oběd. Zde se zajdu podívat na chystané novinky do StarCraftu II a ihned poté se svižnou chůzí vydám ke stánku Focus Home Interactive, kde si pobudu na hodně dlouhou dobu. Vyzkouším si totiž hned trojici her – Call of Cthulhu, Vampyr a také doposud neoznámenou hru. Dále mě také čeká dvojitá návštěva v Bandai Namco, kam si jdu především zahrát Project Cars 2, ale nechám si povykládat i o tom, jak plánují v Namcu ovládnout svět mobilního hraní. Project Cars 2 však nebude jediná závodní hra, kterou si ten den vyzkouším.

Čeká mě také hodinový test off-roadových závodů Gravel, kde se mi podařilo dojednat rozhovor přímo s tvůrci hry, jež se mi doufám podaří doplnit také o vlastní záběry z hraní. A nebyl by to Gamescom, kdybychom se nepodívali do Warner Bros. Těším se na spojení mých dvou oblíbených značek – Marvelu a kostičkového Lega, poté už se ale z tohoto stánku musím poroučet. Jistě mnozí z vás vykřiknou cosi o tom, že jsem zapomněl na aktuálně největší WB pecku – Shadow of War. Pokud jsem v úvodu naznačoval, že naši čeští distributoři to mají mnohdy velmi těžké dostat nás na prezentace některých her, v případě Shadow of War to bylo prakticky nemožné. Ale nemusíte smutnět. Celý den totiž zakončím Shadow of War party, kterou pořádá WB společně s Microsoftem, což znamená, že to bude poprvé, co bude na podobné akci tento titul hratelný na konzoli Xbox One X. Jedinou špatnou zprávou na tom celém je to, že akce se koná mnoho kilometrů od výstaviště a cesta v pozdních nočních hodinách zpět na hotel nebude zrovna příjemná, co bychom však pro vás neudělali.

Druhý den začínám pořádně nadupanou (až dvouhodinovou!) hratelnou ukázkou z nového Wolfensteina a poté se podívám na celou hodinku na stánek Nintenda, kde si zaměřím především na Nintendo Switch. Poté si zahraji Espace from Tarkov, abych se posléze na celou hodinku zavřel do stánku Segy, kde si nejprve vyzkouším nadcházející druhý díl real-time strategie Total War: Warhammer a posléze vyzpovídal jednoho z vývojářů. Středeční odpoledne jsem si trošku vyhradil na menší ale o to více zajímavé hry, z nichž mám zatím na pevno domluvenou hratelnou ukázku velmi zajímavě vypadající real-time strategie Frostpunk.

To ale nemusí být vše. Přímo na místě se budu snažit dostat na prezentace dalších her, které se chystají.

Pokud sledujete moji tvorbu na Zingu pravidelně, nemusím snad ani zdůrazňovat, že se dočkáte i několika videoblogů, které shrnou čerstvé dojmy z vyzkoušených titulů. Podobně jako při poslední návštěvě Gamescomu bych rád i tentokrát formou videa přiblížil i jak to na výstavišti vypadá, popřípadě jak to funguje v byznys zóně vyhrazené pouze pro novináře a byznys návštěvníky. Samotná výstava startuje 22. srpna, o dva dny později se brány výstaviště otevřou i pro běžné návštěvníky. Novináři a byznys návštěvníci tak mají po celé dva dny výstaviště pouze pro sebe, ovšem i po uplynutí těchto dnů zůstává i nadále byznys část výstaviště návštěvníkům nepřístupna. Letos do této oblasti spadají již tradičně tři dvoupatrové haly, veřejnosti je poté určena šestice podstatně větších hal, kde se však rok od roku daleko hůře pohybuje a strach z ušlapání davem bývá mnohdy na místě. Držte nám palce, abychom to v pořádku přežili, my se vám na oplátku odvděčíme sérií článků nejen přímo z místa činu, o všem ostatním vás totiž bude informovat zbytek redakce. Čeká nás totiž několik tiskových konferencí, které budete moci na Zingu sledovat živě.

Jízdní řád konferencí

V neděli večer odstartuje tiskové konference Microsoft se svou Xbox konferencí, která započne ve 21:00 našeho času. Je více než jisté, že se společnost zaměří na blížící se výkonnou konzoli Xbox One X a bude na ní prezentovat své připravované novinky, zejména závody Forza Motorsport 7, pirátské Sea of Theives a tento týden odloženou akci Crackdown 3. Krom Xboxu má ale dojít i na počítače, Microsoft totiž chystá překvapení pro fanoušky Age of Empires.

V pondělí bude pokračovat Electronic Arts. Od 18:30 uvidíme konferenci zaměřenou na chystané pecky. V Kolíně nad Rýnem se určitě hodně předvede FIFA 18 s Ultimate Team, pokračováním příběhového režimu Cesta (The Journey), novými funkcemi a nejspíš i Switch verzí. Chybět ale nebude ani Star Wars: Battlefront 2 s vesmírnou bitvou, nový obsah do Battlefieldu 1, Need for Speed: Payback, NHL 18 a NBA Live 18.

To Blizzard slibuje novinky od pondělí do středy. V pravidelných intervalech od 18:00 by měl vysílat novinky pro World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo 3, StarCraft 2 a Heroes of the Storm.

V Nintendu se opět rozhodli pro livestream, na středu si naplánovali dva. Od 15:00 se nám představí Super Mario Odyssey a poté o půlnoci Metroid: Samus Returns. Během Gamescomu se ale dozvíme i o dalších hrách této firmy, řeč by měla přijít na Fire Emblem Warriors, Xenoblade Chronicles 2, Pokkén Tournament DX, ARMS, Splatoon 2, Mario a Luigi: Superstar Saga či Monster Hunter Stories.

Ostatní vydavatelské společnosti neplánují žádné velké tiskové konference. Místo toho se zaměří přímo na návštěvníky a novináře v Kolíně nad Rýnem. I přes tuhle skutečnost se na internet dostanou nové informace. Očekáváme novinky o Destiny 2, Call of Duty: WW2, Wolfenstein 2: The New Colossus, The Evil Within 2, Assassin's Creed Origins, The Crew 2, Far Cry 5, Mario + Rabbids Kingdom Battle, South Park: The Fractured But Whole, Middle Earth: Shadow of War, PES 2018, PlayerUnknown's Battlegrounds a dalších.

Velký otazník máme u Sony. Ta sice bude mít své hry na výstavišti, ale tiskovou konferenci si schovává na říjen do Paříže. Předpokládáme tak, že Sony si novinky o svých exkluzivitách pro PlayStation nechá právě na říjen a nebude je prezentovat během Gamescomu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama