burnout-paradise-ultimate-box
Blogy čtenářů Recenze Burnout Paradise: Ultimate Box

Burnout Paradise: Ultimate Box

Art.eX

Art.eX

Poslední dobou nevyšlo moc závodních her na PC. Nepřišly na trh žádné zábavné a propracované hry, které by chytli hráče už od začátku. Právě teď…

Reklama

Poslední dobou nevyšlo moc závodních her na PC. Nepřišly na trh žádné zábavné a propracované hry, které by chytli hráče už od začátku. Právě teď přichází hra, která se to snaží změnit. Burnout Paradise se stává pro všechny milovníky městských honiček splněným snem. BP nabízí bouračky a rychlost jako na německých dálnicích.Pokud máte rádi realistické provedení a nelze rozeznat skutečnost od virtuality, tak tady budete muset ubrat ze svých zásad, protože BP je spíš arkádovou záležitostí, která je dokonale provedena ve všech směrech. Těžko by jste ve hře sháněly nějaké značení kde se nachází místo na které se musíte dostavit. Hra nabízí volnost, takže jak se dostanete na konkrétní místo je jen na Vás. Automobil sice během závodů sám ukazuje pomocí blinkrů kde odbočit, ale tohle jde lehce přehlednout a pokud máte vlastní rozhodnutí tak je dobré občas jezdit podle sebe. Paradise City ve kterém se odehrávají všechny závody je místo kde nechybí horské trasy a krkolomné zatáčky, ale hlavně město, které je spíše centrem zábavy.Už od začátku hraní je Vám zpřístupněno celé město takže nebudete nuceni hledat nové místa, která by se při odjetí daného kola otevřela. Pro někoho novinka, ale podle mě dobrá věc, která spíše přijde vhod než aby uškodila.Po městě i mimo něj jsou umístěny billboardy, které jsou tu od toho aby byly zničeny a skokánky, na které když najedete tak Vás odmrští do vzduchu.Když už o těchhle místech víme, je dobré si ji zapamatovat, protože v plnění mísí v kaskadérské jízdě se budou hodit. Pokud máte auto zdevastováno, není nic jednoduššího než zajet do autoservisu kde bude opraveno rychleji než v F1.

A co vlastně hra nabízí? Je toho tolik, že dlouhé sezení u Pc je zaručeno.Zběsilá jízda znamená, že musíte během časového limitu odrovnat svoje soupeře. Konkurenty na dráze můžete vlastním způsobem odstranit nejlépe z nich udělat nepojízdnou kopu šrotu.Závod je asi všem známý pojem, stačí se dostat z jednoho konce na druhý a být první, ostatní pozice nejsou započítány.Kaskadérská jízda je otevřená pro příznivce driftování, skákání a různých otoček, která Vám přinášejí body. Dobrá znalost města v přibývajících levelech je více než nutná, protože se budete muset rychle otáčet aby jste dosáhly potřebných bodů.Pokud si myslíte, že se stanete králem silnic hned o začátku tak jste na velkém omylu. S terčem v zádech je dá se říct opak zběsilé jízdy. Budete mít jasný úkol. Přežít! A kdo na Vás bude útočit? Závodníci, kterým se asi moc nelíbí něco na vozidle, které jste si vybrali.Takovou třešničkou na dortu je disciplína žhavá dráha ve které budete moc jet pouze daným vozidlem a dostat se v časovém limitu do daného místa. Vaší odměnou se stane vozidlo ve vylepšení verzi, kterým jste závod jeli.Obtížnost jednotlivých závodů s postupem hrou narůstá a Vám nezbude než se pekelně soustředit na cestu, protože sebemenší vychýlení z trasy Vám může zaručí, že danou výzvu si budete moci zajet znovu.Co Vás může udělat rychlejším a nepřemožitelným na trati? Samozřejmě nitro. Žhavení se postupem závodu samo doplňuje, v některých kategoriích ho využijete více a někde pro změnu zase méně.Vozidel je opravdu hodně, objeví se tu i zástupci starších modelů, kteří budou mít, ale slušivější kabátek. Auta budete moci získávat odjetými závody nebo dostanete hlášku, že se ve městě objevilo nové žihadlo a Vašim úkolem je odrovnat jo jako při zběsilé jízdě. Poté se stane jeho vlastníkem. Vozy si budete moci vyzvedávat na vrakovišti, které tu představuje parkoviště.Ve hře jsou všechny modely smyšlené, ale to vůbec nevadí, protože jsou velice vydařené.Při řízení tak poznáme jak se každé auto jinak chová.Hratelnost této hry je víc než dobrá, všechno sedí tak jak má a není nic k vytčení.Burnout Paradise: The Ultimate Box nemá v této kategorii konkurenci snad jen za zmínku stojí Flatout: Ultimate Carnage, ale tyhle hry se moc nedají ani srovnávat.Přítomnost multiplayeru v tomhle titulu nezanechá nikoho klidným.

Hra poběží i na slabších strojí takže všichni, kteří mají rádi závodí mají možnost vyzkoušet co Burnout Paradise nabízí.Burnout Paradise: The Ultimate Box má jen jednu zásadní chybu, která lze, ale prominout a to je řešení hlavní nabídky.Než se někam proklikáte uběhne tolik času, že by jste klidně stihli zajet alespoň jeden závod. Další drobností se stává komentátor, který je na vše sám a po celou dobu hraní uslyšíte jen jeho hlas.Závěrem by se snad dalo jen říct že majitelé počítačových zařízení můžou jen jásat, protože tahle hra nabízí až kolem 70 hodin hraní takže zábava snad nikdy nekončí.

Burnout Paradise: Ultimate Box

Verdikt

Konečně závody, které si užijí majitelé PC.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Hodně zábavy
Dlouhá herní doba
Nepřehledné menu
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama