Série Assassins creed hodina plná dějepisu
Blogy čtenářů Článek Série Assassins creed hodina plná dějepisu

Série Assassins creed hodina plná dějepisu

lenuska28

lenuska28

Série Assassins creed se zrodila z dílny Ubisoft. Její první díl vyšel v roce 2007 na všechny platformy. Mohli jste se kochat nádhernou scenérií která…

Reklama

Série Assassins creed se zrodila z dílny Ubisoft. Její první díl vyšel v roce 2007 na všechny platformy. Mohli jste se kochat nádhernou scenérií která vypadá lépe než ve filmech. Její jedinou vadou na kráse byl stereotyp ale s tím jste se mohli setkat jen v jedničce v dalších dílech už to vývojáři napravili.

 

Assassins creed I

Píše se rok 1191 našeho letopočtu a král Richard I. zvaný Lví srdce v čele již třetí Křížové výpravy právě vyplenil Kypr a podrobil si zpět celé palestinské království. Tedy až na svatý Jeruzalém, který stále ovládá islámský vládce Saladin. V této době přichází na scénu tzv. hašašíni. Nebojovali politicky ale aby se dostali do vysněného ráje. Tito bojovníci pod vlivem návykové látky (hašišem podle něho je i odvozeno jméno později převedeno na asasíni) páchají atentáty bez ohledu na svůj život. Rázem se jich bál celý islámský svět.

Jedním z nejlepších hašašinů (asasinů) je Altair hlavní hrdina této akční adventury. Altair má odčinit své dřívější pochybení z nařízením svého mistra má zabít devět mužů zapletených do války mezi křesťany a muslimy. Jedna z dalších postav této adventury je Desmond Miles jenž je potomkem Altaira a tudiž má jeho vzpomínky které se dokáží dešifrovat pomocí stroje Animu. Desmond je unesen společností Abstergo a následně využít pro zničení světa. Jeho genetické vzpomínky mají dát Templářům mapu k chrámům s kusy ráje

Svůj život zasvětil studiu vražedného umění. Útočí bleskově a znenadání, přičemž dokáže zabít kohokoli a kdekoli. Jeho jméno je Altair a o jeho skutcích se bude povídat ještě po dlouhá staletí…

Navštěvovat během hry můžete hned několik metropolí Damašek, Jeruzalém, Acre a jednu malou vesnici kde dostáváte úkoly a kde také sídlí vaše sekta Masyaf. Tyto města jsou věrnou replikou této doby. Cesty k jednotlivým městům jsou lemovány úbočními cestami a různých vojenských stanovišť, vesnicemi a nemůžeme zapomenout na rozhledny. Svoje úkoly si vyzvedáváte u svého mistra v Masyafu.

Assassins creed II

Tentokráte nás příběh zavál o 300 let dále do nedaleké renesanční Itálie přesně do Florencie. Hlavní postavou je Ezio Auditore který si užívá života v proslulé Florencii. Jeho pouť zažíváte už od jeho narození až po jeho 40 let. V pouhých 17 letech se stává asasínem a jeho rodina je vyvražděna (až na matku a sestru) spikleneckou Florencií. Se sestrou a matkou uprchnou do nedaleké strýčkovy vily v Monterigioni. Také se znovu dostáváte do kůže Desmonda Milese který s pomocí Lucy Stilmenové asistentky Varena Vidica (muž který ho uvěznil) uprchne s Absterga.

Můžeme se nechat kochat městy jako např. Florencií, Monterigioni, Toskánskem, Benátkami a Vatikánem to vše v nejlepší kvalitě. Jako novinkou přidali vývojáři různe hádanky subjektu 16, který vám odhalí skutečnou pravdu. Ezio stárne a odhaluje pravdu o své rodině bratrstvu asasínů a o templářích. Jeho hlavním cílem je Rodrigo Borgia, který nechal vyvraždit jeho rodnu a stal se papežem.

 

 

Assassins creed Brotherhood

Nyní můžeme navštívit zchátralý Řím. Přijeli jste do centra korupce do Říma. Váš úkol je prostý pokusit se město zpravit a jak tomu bylo ve dvojce získávat zisk. Jak tomu bylo i v minulých dílech dostanete se znova do kůže Desmonda kde budete dešifrovat jeho vzpomínky na oběvení dalšího kusu ráje.

Nic není pravda vše je dovoleno!

Poprvé se můžete setkat v sérii s multiplayerem a můžete jezdit po městě na koni. Jedním z plusů je v novém díle ovládání bratrstva. Bratrstvo posíláte do různých měst aby vraždili svoje cíle a pak jim můžete rozdělovat xp a vylepšovat jejich zbroj atd. podle vaší libosti. Bratsvo vám také pomůže při bojích když jich je na vás trochu víc jednoduše je označíte a zabijáci si s nimi už poradí.

P.S: Opět jsem čerpala z internetu adresa: http://hledej.tiscali.cz/games/?q=assassins+creed

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama