UDK-Tvoříme hry díl 2 (tvorba místnosti,základní osvětlení a otexturování)
Blogy čtenářů Článek UDK-Tvoříme hry díl 2 (tvorba místnosti,základní osvětlení a otexturování)

UDK-Tvoříme hry díl 2 (tvorba místnosti,základní osvětlení a otexturování)

Chtěl bych vás přivítat v dalším dílu tutorialu pro udk.V tomto dílu se budeme zabývat tvorbou místnosti následným nasvícením a otexturováním.

Reklama

Chtěl bych vás přivítat v dalším dílu tutorialu pro udk.V tomto dílu se budeme zabývat tvorbou místnosti následným nasvícením a otexturováním.

 

Tvorba místnosti

 

Takže nejdříve spustíme udk a jako v minulém díle zavřeme content browser.

Následovně klikneme pravým tlačítkem na kostičku pod nápisem brushes a nastavíme jeji parametry do osy x napíšeme 512 to samé do osy z a y potom ještě zaškrtneme hollow což bude mít za následek že čtverec bude dutý jako místnost.Jako následek přenastavení parametru os vidíte jak se červená kostička uprostřed udk mění svůj tvar, to jsme chtěly.

 

Tak když jsme změnili parametry kostky dáme CSG ADD.Pokud nevíte kde se nachází koukněte se na obrázek z minulého dílu ktery se nachází i zde:

 

Potom co jsme klikli na CSG ADD by se nám měla vytvořit dutá místnost viz obrázek.

 

 

 

Nasvícení:

 

Tak pokud máme hotovou místnost tak se vrhneme na nasvícení místnosti.Klikneme pravím tlačítkem do prostřed místnosti,následně dáme "add actor" a poté klikneme na "add light (point)".

Potom posuneme světlo do prostřed místnosti pomocí posuvných šipek zobrazujících se při přidání světla.

 

Otexturování místnosti:

 

Otevřeme content browser (viz obrázek nahoře)e položku "UDK Cool Materials" a vybereme texturu dle výběru (pokud nevidíte textury klikneme na "all assets").Vybranou texturu přetáhneme na vnitřek stěny a to sáme uděláme s ostatnímy stěnami (pozor aby vám šla přetáhnout textura ,musí mít nad obrázkem v content browseru napsáno material) .

 

Tak a všechno si schrneme v následujícím videu.

[embed]http://www.youtube.com/v/WlrBSeJ_HX0[/embed]

Doporučuji video shlednout na youtube v hd jinak moc z textu nepřečtete.

Děkuji za to že jste se dočetli až sem, pokud by vám bylo cokoliv nesrozumitelné pište na moje icq nebo skype ktere naleznete po rozkliknutí mého profilu.

 

Autor:Vixi,David Novák

Korekce:AndyX7,Michal Morkes

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama