spisy-z-ergonu-cast-ii
Blogy čtenářů Článek Spisy z Ergonu Část II

Spisy z Ergonu Část II

Martin Patkoš

Martin Patkoš

Takže,další část mé fantasy je tu. Nejdřív jsem si myslel že to sem dám až zítra, ale chtěl jsem, aby měl Bela něco k ranní kávě :) . Těšte se na…

Reklama

Takže,další část mé fantasy je tu. Nejdřív jsem si myslel že to sem dám až zítra, ale chtěl jsem, aby měl Bela něco k ranní kávě :) . Těšte se na nějaké menší boje a začátek příběhu :) . Přeji hezké počtení a doufám že se vám to bude líbit :)

Jakmile Ogar uviděl ve dveřích zagghije tak se trouchu vyděsil, ale ihned se vrátil do reality a zareagoval.vyskočil z postele, sklouzl se po podlaze až k truhle, naučeným pohybem ji otevřel a tam našel potřebné věci. Rychle popadl meč, skočil až k protivníkovi a jedním seknutím ho zabil.Vrátil se k truhle, rychle si oblékl brnění a vyrazil chodbami paláce za Margem a Igrimem.  I když věděl že se o sebe Marg dokáže postarat sám. Všude se válela těla stráží, které to odnesly jako první.

Do Igrimova pokoje dorazil právě včas, protože se právě dva zagghijové snažili otevřít velkou dřevěnou skříň. Potichu, ale rychle se k nim přiblížil zezadu.Prvnímu zabodl meč zezadu tak silně že se skoro celý jeho meč objevil na druhé straně těla. Snažil se vytáhnout meč z bezvládného těla, protože zagghijská čepel dalšího nepřítele byla už nebezpečně blízko jeho obličeji. Na poslední chvíli se mu ho podařilo vyprostit takže dal meč rychle před sebe na obranu. Nepřátelský úder dopadl tak silně až to trhlo s celým jeho tělem.Ogar rychle udělal otočku a jedním sekem mu usekl hadí hlavu. Příbližil se ke skříni a uslechl vyděšené pípnutí.S trochou síly otevřel skříň a tam našel dřepícího vyděšeného Igrima ,,ÁÁÁÁÁÁ!!'' vykřikl Igrim aniž by otevřel oči. ,, Jo to jseš ty. Sakra no to mě nebudeš věřit, já si tady klidně spim a najednou mě vzbudí rána.Tak jsem se instinktivně schoval tady do skříně a škvírou jsem se díval co se bude dít.No a najednou se tady před skříní objevilo snad padesát zagghijů! Co tady sakra dělaj ? Neměli by být náhodou na východě a přetvářet elfské krajiny ? Sakra říkám ti tohle je celý nějaký divný!''

Ogar a Igrim se rozhodli jít do Hlavního Sálu, do místnosti nejcitlivější na magii v tomto paláci. Tam také našli Marga, který právě zabíjel posledního zagghije. ,, Štěstí že žiješ Margu!'' ,, To víš pár malejch háďátek si na mě nepřijde ''Dodal s úsměvem Marg. Ano,sice už byli všichni tři pohromadě,ale nemohli tu přece jen tak nechat napospas všechno to obyvatelstvo které snad ani nevědělo co se děje. A tak naši tři hrdinové opustili už ztracený palác a začali dávat dohromady domobranu.,, Proboha co budeme dělat ?'' Ozývalo se každou minutu z davu. ,, Lidi, já vím že jste vystrašení, ale když tady budeme jen tak stát a ptát se co uděláme, tak se za náma objeví armáda zagghijů a začnou nás tady masakrovat, protože jsme nezareagovali a nezačali se chystat na protiútok!''Řekl poněkud rozzuřeně Ogar. ,, Prostě se jim vzdáme a oni nás nechají být ! '' Řval někdo nepoučitelně ,,Vy si opravdu myslíte tohle ?! Je vidět že jste celý život leželi doma na posteli a vylejzali jste z domu jen, když jste šli do hospody na panáka se sousedama!''Ihned jak to však Marg dořekl se přímo za jeho zády doslova roztříštila brána do pálace a z ní se vyhrnula armáda zagghijů. Někteří lidé stihli zareagovat a vzít si nějakou zbraň z hromady kterou tam nashromáždili obchodníci se zbraněmi. Většina však byla na místě zmasakrována.Ogar a Marg měli zbraně nachystané už pochvách a tak se ihned pustili do lítého boje z armádou nepřátel. Igrim po čase také zareagoval,vzal si řemdich z hromady zbraní a pro jistotu začal mlátit mrtvolu zagghije... Co kdyby ještě žil ? myslel si.

Ogar a Marg už za sebou měli pěknou řádku zagghijských mrtvol, byli opření zády o sebe a zabíjeli jednoho zagghije za druhým. Když vtom se v této válečné vřavě objevil člověk v temné kápi, kvůli které mu nebylo vůbec vidět do obličeje. Nikdo si ho ani nevšiml. V ruce držel velkou železnou hůl.Zvedl ji nad hlavu a zakřičel nějaké nesrozumitelné slovo. Z jeho hole ihned potom vystřelil červený blesk do nebe a od té chvíle Ogar, Marg i Igmir viděli jen... tmu.

I když se Ogar vzbudil asi deset minut od toho podivného momentu, připadalo mu to, jako několik dní. Po té co se vzbudil, to první co viděl bylo, jak zjizvený zagghij asi jen 3 metry od něj právě zabodával ležícího hospodského, který byl jakžtakž při smyslech.Ogar usoudil, že to je asi nějaký kapitán, protože měl mnohem lepší výzbroj než ostatní zagghijové. Kapitán se začal se zlomyslným úsměvem blížit k Ogarovi, a už pomalu začínal zvedat meč, aby jej také dorazil, když tu náhle do kapitána udeřil výboj blesků.Bolestivý, ale neškodný. ,, Budeme ho potřebovat,Zarrane. '' Řekl tajemný člověk v kápi. Určitě mág. Zagghij, zjevně naštvaný, se zamračil a odešel. Po chvíli ho koutkem oka viděl, jak si vybíjí zlost na jiném zagghijovi, jak poznal Ogar, na mladém a nezkušeném.To poslední co uviděl, bylo, jak Marga a Igrima nakládají na nějaké dřevěné vozy a pak hlavou opět bouchnul o zem. Ztratil vědomí.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama