Aperture Science 2.díl
Blogy čtenářů Článek Aperture Science 2.díl

Aperture Science 2.díl

Dev Un-42

Dev Un-42

V minulém díle jsem psal historii založení Aperture, výzkum gelů, experiment v Borealis a vývoj Aperture samotné kde jsem to zakončil Rattmanem, pokud…

Reklama

V minulém díle jsem psal historii založení Aperture, výzkum gelů, experiment v Borealis a vývoj Aperture samotné kde jsem to zakončil Rattmanem, pokud jste minulý díl minuly tak si ho můžete přečíst zde.

V dalším díle navážu na dobu kdy do GLaDOS pokusili nainstalovat jádro svědomí i přes to že Rattman tomu nedůvěřoval, když pak GLaDOS spustili tak se je nakonec nepokusila zabít a dokonce i řekla, že po přijetí jádra svědomí už nemá zájem o zabíjení a že se začala zajímat jenom o vědu, hlásila že má už všechny subjekty a ostatní věci které pro vědu potřebuje ale potřebovala ještě jednu věc a to trochu neurotoxinu, vědci ji bohužel uvěřili s tím že to potřebuje pro vědecké účely a dali ji i přístup k neurotoxinu a výsledkem nakonec bylo že usmrtila všechny živé kteří se nestihli včas evakuovat nebo se schovat.

Jediný známý přeživší, který unikl řádění GLaDOS ale byl uvězněn v komplexu Aperture je právě ten Doug Rattman, týdny unikal před zadržením a GLaDOS mu neustále říkala že jestli bude sobecky nadále unikat že to bude vnímáno v jeho spisu, tím si Rattman vzpomněl na spisy a dostal nápad, v místnosti se spisy tam byl seznam všech testovacích subjektů, mezi ně tam byla i známá Chell a v její spisu stálo že je tvrdohlavá, houževnatá a že se nikdy nevzdá, proto nejspíš byla i zamítnuta z testování ale pro Rattmana byla poslední nadějí jak zničit GLaDOS takže ji v záznamech zařadil na první místo jako vhodný kandidát na testování a tím vlastně začala hra Portal 1.

Zatím co Chell absolvovala jeden testchamber za druhým ve kterém se převážně testovalo hlavně s krychlí, tlačítky a quantové koule čisté energie, Rattman se stále skrýval a začal být už hodně paranoidní a pomalu už i měl slyšiny že slyšel i svojí Companion Cube mluvit a řídil se podle její rad, začal vylepovat a malovat různé obrazy a snažil se Chell varovat známým slovem The cake is a lie aby si Chell dala pozor že úmysly GLaDOS rozhodně nejsou čisté. Po splněný všech standartních vědeckých testů a útěku před upálením Chell úspěšně vyřadila GLaDOS z provozu a tlaková vlna ji vynesla na povrch. Rattman tím pádem už mohl bez problému odejít ven pryč z toho pekla jenže když si všiml že robotická eskorta na párty odtáhla Chell zase zpátky do Aperture Rattman zahodil veškerou šanci na svobodu a vrátil se zpátky, aby ji zachránil.

 

Našel ji nakonec v relaxation room což je taková podobizna motelového pokoje případně pokoje na školních intrech a tam zjistil, že veškeré stázové funkce byli vlivem výbuchu GLaDOS mimo provoz, pokusil se tedy dostat se k ní, ale v cestě mu blokovali turretky a nezvládl projít proud jejich kulek, ale jakoby zázrakem přežil a jeho Companion Cube nebo spíše jeho hlava mu radila, že ji stále může zachránit tím, že nahodí nouzový zdroj pro stázové pole protože ale nebylo určené datum probuzení tak bylo i riziko že ji může uvést i do takzvaně věčného spánku ale Rattman neměl na výběr a nouzový zdroj tedy zapnul, nakonec byl z toho všeho unaven a šel si taky vyspat v hybernátoru identickém na začátku Portalu 1, co se s ním pak stalo už ale zůstává záhadou.

Ve třetím díle probereme doby kdy Aperture byli už ruiny a zarostlé plevelem zrození GLaDOS i roli Chell z Portalu 2.

Protože jsem v Portalu 1 moc nenafotil jelikož ještě nebylo umožněno fotit na Steamu, tak galerie bude v tomto díle chudší, takže to napravím tím že vás odkážu na dva díly komiksu Portal 2 The Lab Rat 1.díl a 2.díl v češtině z něhož jsem to i čerpal.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama