Super Mario Land 1,2 (Virtual Console 3DS)
Blogy čtenářů Článek Super Mario Land 1,2 (Virtual Console 3DS)

Super Mario Land 1,2 (Virtual Console 3DS)

Po delší době se vracím k recenzi a moje volba padla na hry z Game Boye, které jsou k dispozici na Virtual Console na Nintendu 3DS. Vůbec první hry,…

Reklama

Moje volba

Po delší době se vracím k recenzi a moje volba padla na hry z Game Boye, které jsou k dispozici na Virtual Console na Nintendu 3DS. Vůbec první hry, které jsem si stáhl byly první dva díly Super Mario Land.

Co je Virtual Console a jak funguje

Virtual Console, jak si můžete z anglického názvu odvodit je virtuální konzole. Nintendo skrze tuto službu distributuje své starší tituly ze starších konzolí (ne každý má staré konzole). Na Wii nabízí tato služba desítky titulů, ale na 3DS je zatím pár titulů (hlavně z Game Boy). Hry obsahují vlastní, kde si děláte restore pointy (savy) nebo resetnete hru od začátku. Kdykoli však hru vypnete úplně, tak když se vrátíte jste tam, kde jste skončili. Restore point je jen, kdyby si chtěl zahrát známý a vy nechcete, aby vám to pokazil.

Super Mario Land

První Mariovka na Game Boy byla hned moji první volbou. Zatím jsem měl možnost porovnal jen s 2. dílem a s Super Mario Bros. Přirovnal bych ji spíš k Super Mario Bros., ale s dostatečnými inovacemi. Příběh je zde, jak již bývá zvykem, v pozadí a je k němu minimální počet dialogů (opravdu málo). Zajímává vás jen jak zachránit Daisy. Fungují zde 2 power-upy: zvětšení a střílení fire ball. Procházíte levely a světy stylem jako klasická Mario plošinovka. Zpestřením jsou levely, kdy s Marie lítáte a střílíte. Když už hru dokončíte ocitnete se na herní době kolem 3 hodin. není to moc, ale od plošinovky na handheld z 90. let jsem moc dlouhou dobu nečekal. Dokončením základní hry se otevře těžší mód, ale nevrhl jsem se na něj. Očekávám však, že se herní doba těžším režimem minimálně zdvojnásobí.

Cena: 3.60£

Hodnocení: 8/10

Verdikt: Super Mario Land mě za přijatelnou cenu nadmíru zabavil. Chtěl jsem zkusit starší Mariovky a tahle hra mi ukázala styl Maria. Má své mouchy, ale splnila má očekávání, proto jsem udělil takové hodnocení hodnocení.

Super Mario Land 2

Po dokončení 1. dílu byl již pro mě připraven díl 2. s podtitulem 6 Golden Coins. V prvních minutách jsem žasl nad vylepšenou grafikou oproti 1. dílu a docela pěkným počtem inovací. Přibyla zde hlavně možnost mapky na vybírání světů a levelů. Pěkným zpestřením je i automat, kde můžete vyhrát životy nebo power-upy za své mince. U power-upů se přidal jeden nový, křídélka na pomalejší padání. Jak již bylo u jedeničky příběh moc nevnímáte, ale je zde. Vaším úkolem je získat všech 6 zlatých mincí a otevřít vchod do Wariova hradu. Herní doba je trochu delší než u jedničky. Znova jsem nelitoval peněz touhle koupí. Znova jsem se bavil, když jsem jel do školy a zpět. Cena je stejná jako u jedničky a pokud máte rádi Maria kupte je rovnou spolu.

Cena: 3.60£

Hodnocení: 9/10

Verdikt: Znova perfektní počin z minulosti od Nintenda. Zároveň bych označil Super Mario Land 2 jako jednu z nejlepších her na 3DS Virtual Console v současnosti. Jinak je to o dost vylepšená jednička, které bych neměl co vytknout. Pro majitele 3DS je to jasná koupě na Virtual Console.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama