The Walking Dead: Episode 1 - A New Day
Blogy čtenářů Recenze The Walking Dead: Episode 1 - A New Day

The Walking Dead: Episode 1 - A New Day

Art.eX

Art.eX

Pokud Vás nedostal fenomén upíří ságy, tak jste určitě propadli šílenství chodících mrtvol v seriálu The Walking Dead. Tématika zombíků byla a bude…

Reklama

Pokud Vás nedostal fenomén upíří ságy, tak jste určitě propadli šílenství chodících mrtvol v seriálu The Walking Dead. Tématika zombíků byla a bude nadále zpracována v jakékoli formě, protože lidé tento druh zábavy milují. A výjimkou není adventurní hra, která vychází na motivy z komiksu.

Zda se jedná o hru či nikoli, zjistíte hned po odehrání úvodní scény, ve které se objevíte v roli odsouzeného vraha, kterého převáží do vězení. Nejedná se o žádný transport s ostrahou, jde jen o řadového policistu, který je navíc upovídaný a Vy odpovídáte na jeho otázky a tak rozplétáte příběh, který bude ovlivňovat příhody, do kterých se dostanete.

Jenže přátelství, s policistou nebude trvat dlouho a policejní vůz bude mít nehodu, kterou čirou náhodou přežijete (policista bohužel ne) sice spoutaní, ale dostat se ze zaklíněného auta bude Váš první úkol.  A tím se dostáváte do kolotoče plného nástrah a rozhodování.

Celá hra je založena na rozhovorech s ostatními přeživšími, se kterými se dostanete do kontaktu. Takových dialogů projdete opravdu hodně, vlastně nebudete dělat nic jiného než jen povídat a řešit problémy ostatních lidí. Možná si řeknete nuda, ale adventura s kreslenou grafikou a poutavým příběhem, která Vás chytne hned od prvního okamžiku si rozhodně, přívlastek nudná nezaslouží.

Pokud jde jen o rozhovory, zbývá vůbec čas i na hraní? Popravdě, ani moc ne, ale když už musíte ovládat svoji postavu pomocí kláves, většinou jde o souboje s nemrtvým, rozepři s člověkem ze skupiny nebo prolézání z jednoho bodu do druhého.

Dobrá adventura, není jen silný příběh, ale i hádanky a rébusy které musíte splnit cestou ke zdárnému konci. Ovšem tady narazíte, nečekejte louskání matematických úkolů, za které budete odměněni nějakou sladkostí. Jde spíše o řešení problémů, které jsou zcela logické, a najít daný předmět k vyřešení trvá několik sekund.

The Walking Dead nabízí rozhodnutí, která budou otázkou života a smrti Vašich přeživších přátel. Zachránit dva lidí na opačných stranách místnosti nejde a tak se rychle rozhodnout komu prodloužit život třeba i jen o pár hodin není jednoduché. Budou na Vás směřována rozhodnutí, která se vždy nebudou zamlouvat ostatním lidem, se kterými tuto dobrodružnou akci podnikáte.

 

 

 

V případě, že Vás hra bude bavit a dojdete, až na konec první episody určitě tušíte správně, že zde celé dobrodružství nekončí. Přece po dvou hodinách nebudete spokojeni s výsledným koncem? Tím jaké rozhodnutí uděláte, koho zachráníte a jak budete odpovídat na otázky zbytku přeživší družiny, Vás bude provázet celých 5 dílů.

Všechno má vždy svoji pozitivní i negativní stránku, jedna zbraň a jeden náboj a horda nemrtvých, co víc si přát. Rozhodnutí je na Vás, respektive na odsouzeném vězni, který se umí ohánět v životě, kdy obživlé mrtvoly chodí po ulicích a pojídají ty, kteří přežili.

The Walking Dead: Episode 1 - A New Day

Verdikt

Pro fanouška komiksu či seriálu je hra naprostou samozřejmostí

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Příběh
Grafika
Snadné řešení úkolů
Málo herního prostoru
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama