SimCity 2013 dojmy, popis mého postupu
Blogy čtenářů Článek SimCity 2013 dojmy, popis mého postupu

SimCity 2013 dojmy, popis mého postupu

Dominikanos

Dominikanos

Jak již z názvu vyplývá dnes vám zde vyblábolím všechny nebo aspoň většinu svých poznatků z obou beta testů SimCity 2013.

Reklama

Jak již z názvu vyplývá dnes vám zde vyblábolím všechny nebo aspoň většinu svých poznatků z obou beta testů SimCity 2013.

Čím bych asi tak začal? No asi tím, že hned po zadání kódu na mě vybaflo, že si mám stáhnout 12GB, což mi u beta testu přišlo celkem neobyklé, ale budiž, byl jsem připraven stahovat 6 hodin (internet 670Kb/s). Po chvilce jsem zjistil, že se mi již zmíněných 12GB stáhlo asi za 5 minut i s následným "patchem" ve spouštěči hry. Vybral jsem server, updatnul hru a konečně jsem klikal na velkou zelenou šipku.

Hra se zapla, uvítala mě malá animace s logem MAXIS a následně i EA, poté jsem se objevil v menu hry. Zde nic moc zajímavého nebylo, snad jen že je se 3D budovamy v pozadí, ale to mě v tu chvíli moc nezajímalo, ihned jsem kliknul na tlačítko pod textem, který mě upozorňoval, že mám jen jednu hodinu.

Po chvíli načítání jsem se dostal do výukového města, tady jsem byl seznámen s dodávkami vody, elektřiny, jak se zbavovat splašků apod. Po ukončení tutorialu, jsem opět skočil do menu hry a kliknul na tlačítko pro začátek hry. Oběvil jsem se na prázdné parcele a po malém porozhlédnutí po okolí začla stavba. Napojil jsem se na dálnici a udělal první ulice a ejhle ,první problém, nemohl jsem postavit žádné zóny pro budovy, s tím, že prý stavím na vodě. Po chvilce nechápavého výrazu jsem skákal po mapě se silnicemi a lítajícímy baráčky, nacož jsem hru restartoval a začal od znovu.

Opět se dívám na prázdnou planinu a stavím první část ulicí, vše už funguje. Hru jsem měl z 90% na "cheat" rychlost, abych toho stihnul co nejvíce. Už si nepamatuju čísla, ale po nějakých prvních domech a obchodech jsem si mohl postavit městskou radnici, rozhodl jsem se ji udělat nějaké to majestátní umístění, takže byl postaven hezký bulvár, na jehož konci jsem umístil již zmíněnou radnici. Město vzkvétalo a já jsem nenašel téměř žádné větší bugy, maximálně problémy s texturami moře, ale to jsem nějak neřešil. Vše běželo tak jak má, po určité době a s více lidmi jsem měl možnost si po daném milníku vylepšit radnici, a takhle to bude fungovat i s mnoha jinými budovami (až od plné verze). Ze specializací se mi odemkla pouze kasína, ostatní byli v betě zamčené (škoda). Když už jsem měl ve městě přes 30 000 lidí a několik kasín zjistil jsem, že můj výdělek z hazardu je čím dál menší, bylo to způsobeno tím, že jsem neměl žádnou možnost jak transportovat turisty z jíných regionů, a to byl další prolém bety, není možnost si postavit meziregionální spoje, taky škoda.

Podobným stylem jsem si stavil asi ještě další 4 města, pokaždé s o kus vetší populací, už jsem se dostal i na 50 000, ale podle žebříčků jsem si zjistil že jsou i maníci se 100 000.

V betě s číslem 2 se dají už získat "úspěchy" neboli achievementy, které já mám moc rád, jsou tu například i za to, že máte všude odpadky, nebo že jste propustil určítý počet vězňů, protože nebylo místo ve věznicích.

To mě přivádí k tomu, že je možnost téměř každou "nezónovou" budovu vylepšit, to jsou policejní stanice, kasína, autobusová depa apod., například u policie můžete přidávat policejní vozy a přistavovat vězeňské bloky, u radnice to jsou zase odbor financí, dopravy atd.

Většinou to zvětšuje dosah i účinnost urč. budovy. Například u kasín, to zvětšuje místa pro hráče, s tím že každý modul vám přídá něco trochu jiného. Jeden třeba + 80 míst pro nízkou vrstvu a druhý třeba +80 pro střední vrstvu simů.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/IVUO1cklon0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Ve hře je spousta overlayů, kde zjistíte mnoho informací od hodnoty půdy až po znečištění vody. A pokud si nehodláte lámat hlavu s tím jestli máte nedostatek elektřiny nebo vody, tak vás na to hra sama upozorní, buďto formou zčervnání ikonky v panelu stavby nebo demonstrací u radnice. Hra je to hezká, ale podle mě až moc ulehčená, vše je rychlé (s cheat rychlstí se ai není čemu divit) a za 10 minut není problém vydělávat třeba 4 000 za hodinu.

 

Tohle je asi vše co dnes napíši, byl to můj první blog, a když ho tak zrekapituluji, nic jste se vlastně nedozvěděli :D, spousta omáčky, ale jinak nic moc. Berte to jako pokus. Jinak díky jestli jste to dočetli až sem a gratuluji.

 

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama