SimCity - moje první recenze
Blogy čtenářů Recenze SimCity - moje první recenze

SimCity - moje první recenze

Po několika letech jsme se dočkali dalšího dílu dnes již kultovní hry SimCity.Nové SimCity s pořadovým číslem 5 se dočkalo mnoha změn, které poznáte…

Reklama

Po několika letech jsme se dočkali dalšího dílu dnes již kultovní hry SimCity.Nové SimCity s pořadovým číslem 5 se dočkalo mnoha změn, které poznáte hned na první pohled. Jedna velká a zásadní změna je, že při hraní hry je potřeba být neustále připojen k internetu. Můžete si vybrat, na jakém serveru budete hrát. Ze začátku hry vás tutoriál seznámí s hrou, je dobré tutoriál nepřeskakovat, ale hezky ho shlédnout (on ani přeskočit nejde).

 

 

Dále postavíme zóny pro obchody a různé podnikatelské subjekty a jako poslední vytvoříme zóny pro továrny, které je dobré stavět dál od těch obytných. Kdo by taky chtěl bydlet vedle továren, že?  Další co je nutné, je postavit elektrárnu, aby si mohli vaši Simíci posvítit, když jdou v noci na záchod. Jako další věc je vodárna. Vodu buď můžete dovážet z ostatních měst v regionu, nebo udělat vrt ve vlastním městě. Kupovat z regionu se dá mnoho věcí (voda, elektřina). Naopak vy zase můžete pomoci sousedům třeba s ukládání odpadu. Postupně se začne město rozrůstat. S  dalšími obyvateli  budeme muset postavit i první budovy záchranného systému (nemocnice, policejní stanice a hasiči). Teď před námi ale stojí velká zásadní otázka. Jakým směrem chce naše město mířit? Mámě opět na výběr. Hazard, turistika nebo obchod. Já jsem tedy vždy preferoval spojení hazardu a turistiky. No řeknete sami, nezajeli by jste se podívat do měst kde vedle sebe stojí  Socha svobody, opera v Syndey a hned vedle se nachází kasino?

 

Naopak obchod vám totálně naruší město, protože když musíte postavit několik ropných vrtů, uhelných dolů, tak nejenže se vám zmenší  plocha pro budování města, ale i vám to hyzdí krajinu. Co by to bylo za město, aby ho nepostihla nějaká katastrofa. Mě zatím potkaly tedy dvě řádění Zombie, kdy mě vymřelo skoro ¾ obyvatel. Další katastrofa byla to, že se mi po městě prošel dinosaurus, který poničil několik budov (samozřejmě těch nejdůležitějších jako je elektrárna). Další katastrofou je úder meteoritu, zemětřesení, útok potvor z vesmíru a tornádo, na tyj sem ale ještě nenarazil. Jestli si lámete hlavu s tím, že se vám nepodaří udržet ekonomiku města v kladných číslech, tak se bojíte oprávněně. Ze začátku je skoro každé město v mínusu. Z této šlamastiky vám pomůže krásně rozepsaný chod města, kde vidíte, za co platíte nejvíce a na čem  naopak vyděláte. Zde si  můžete zahrát na Řecko a půjčit si peníze, ovšem dluh je také nutné za nějaký čas splatit. Do plusu se můžete  dostat i zvýšením daní, ovšem to může mít za následek demonstraci  Simíků  před vaším domem a radnicí. Prakticky se dá říct, že celá hra závisí jen a jen na Vás, jak si s ní pohrajete. Chcete mít chytré Simíky? No tak jim postavte školy! Chcete, aby nebyli zácpy na dálnicích? Stačí postavit tramvajové nebo autobusové depo. Opravdu je celá hra závislá na Vás jako na starostovi a Vy si sní vyhrajete od začátku až do konce. Hra SimCity je zkrátka opět hrou pro tvořivé hráče a nídherná grafika tomu dává ten správný impuls.

SimCity - moje první recenze

Verdikt

Hra je krásným pokračováním již tak známe hry. Pro její skalní fanoušky určitě dobrý přírůstek do rodiny :)

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Grafika
Rozmanitost
Možnost hraní s přáteli
Nutnost připojení k internetu
Malá plocha na výstavbu
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama