Laser Game - Star Wars na vlastní kůži?
Blogy čtenářů Článek Laser Game - Star Wars na vlastní kůži?

Laser Game - Star Wars na vlastní kůži?

LakilukCZ

LakilukCZ

Nedávno byl zde na blozích článek o Laser Game. Musím říct, že mě to nadchlo a tak jsem si vyhledal nejbližší možnou arénu. Pro mě je to v Brně, kde…

Reklama

Nedávno byl zde na blozích článek o Laser Game. Musím říct, že mě to nadchlo a tak jsem si vyhledal nejbližší možnou arénu. Pro mě je to v Brně, kde jsou celkem tři. Zastřílel jsem si v té na ulici Hybešova 46. Stojí to za to? Je to lepší než Airsoft? Dozvíte se v článku.

 

Klid před bouří

 

Aréna se nachází v průjezdu s poměrně velkým parkovištěm. Jako rozvička vám poslouží dvě patra, která hravě vyběhnete. Pokud tento test zvládnete, vstoupíte do prostorné místnosti s modře podsvícenými stoly a pohodlnými pohovkami. Uvítání obstará příjemná obsluha za barem. Můžete si zde koupit chlazené nápoje či drobné občerstvení. O tom, že je bar potřeba se záhy přesvědčíte. Nesete-li něco s sebou, můžete využít šaten a uzamykatelných skříněk(sprchy bohužel chybí). Když už jsem u šaten, důrazně doporučuji vzít si tričko na převlečení. Pojďme však k samotné hře.

 

Dva v jednom

 

Pokud navštívíte stejnou lasergame, vězte, že budete mít k dispozici hned dvě arény. Akční(6-10 hráčů) a taktickou(8-14) hráčů. Vybavení se liší, ale nebojte, personál vám vše ochotně vysvětlí. V akční dostanete relativně težkou vestu, která má senzory na břiše, zádech a na ramenou. Navíc mi přišlo, že dost omezuje pohyb. Displej ukazující skore je v přední části vesty. Zajímavou featurkou je možnost zvolit si vlastní nick do hry. Zbraň pro akční arénu je podobná ruční pistoli, ovšem má nevýhodu. Jestliže budete chtít střílet, musíte kromě spouště mačkat i další tlačítko, které se nachází u hlavně. Takže jí musíte stejně držet obouruč. Přiznám se, že mi to dost ztěžovalo střelbu, protože jsem levák a držím zbraň v obráceném gardu.

Taktická aréna je jiné kafe. Dostanete pohodlnou vestu a promakanější zbraň. Připomíná Blaster ze Star Wars a vydává i podobný zvuk. K dispozici jsou dokonce dva režimy střelby. Blaster(:D), jenž funkčně připomíná brokovnici. Dostřel na 5 metrů s rozptylem a Phraser, který se chová jako sniperka. Dostřelí přes celou arénu, ale musíte mít přesnou mušku. Zbraň nemá žádné další tlačítko, stačí se dotýkat předpažbí, takže je dojem o mnoho lepší. Displej ukazující skóre je přímo na zbrani. Dost mi připomínal Halo, přezdívky jsou přednastavené. Já byl Catwoman.

 

3..2..1..Fight

V obou arénách jsem si zahrál mód Team Deathmatch, ačkoliv provozovatelé nabízí i různé další. Například: Zombie, Hunter, Agenti... Cena za jednu patnáctiminutovou hru je 95,-, pro studenty pak 80,- a pro školy 60,- Samotný boj je dost frenetický, jakmile vás vpustí do arény, oba týmy se rozeběhnou každý jiným směrem a po zaznění mortalkombatovského fight, může sranda začít. Při bitvě hraje jakási hudba, ale v té akci ji nejspíše stejně jako já nebudete vnímat. Jediné, co jsem zaregistroval bylo Two Steps From Hell. Místnosti jsou spoře osvětleny, vlastně jen překážky(pozor na srážky). Na atmosféře se značně podílí i kouřové efekty. Celková stylizace evokuje Far Cry Blood Dragon. V akční aréně je něco jako bunkr, kde se sem tam aktivuje bonus. Pokud ho získáte(rozstřílíte), dostanete nesmrtelnost na 20 sekund. Friendly fire je tam zapnutý, za zásah do spoluphráče, bude následovat odpočet bodů. Klidně se může stát, že hru zakončíte s mínusovým skóre. V akční aréně to opravdu není o taktice, je to spíš deathmatch a zásahy zezadu jsou na denním pořádku. V taktické je to o něčem jiném. Aréna nabízí více chodeb, střílen a je tam i vyvýšené místo ze kterého jde dobře odstřelovat. Bohužel se to v mém případě i tam zvrhlo do frenetické akce. Přisuzuji to nesehrané školní tříde, hrály i holky. Někdy si tento zážitek určitě zopakuji s partou kamarádů a pak se uvidí. Friendly fire byl v taktické aréně vypnutý. Dojem ze střelby je dobrý. Díky laseru vidíte přesně, kam střílíte. O zrak se bát nemusíte, laser by měl být neškodný. Paprsek připomíná turrety z Portalu. Zajímavé je, že po každé hře dostanete několik výtisků vyhodnocení bitvy, takže si můžete v klidu prohlédnout, jak jste si vedli.

<iframe width="600" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/5TLla1Nr5Qc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Shrnutí

Lasergame opravdu doporučuji vyzkoušet. Je to neuvěřitelná sranda. Nepotřebujete žádné speciální vybavení. Mírnou výhodou může být tmavé oblečení, avšak apeluji na to, aby jste si vzali i nějaké náhradní. Z bitvy vyjdete spocení, ani nebudete vědět jak. Zvlášť teď v těch vedrech. Mám-li to srovnat s airsoftem v lese, tak tady je to rychlejší, není třeba mít svoji zbraň a nebudou vás obtěžovat komáři. Musím říct, že mě to bavilo více. Někdy si dám opáčko s kamarády. Zkuste to, fakt to stojí za to!

 

Užitečné odkazy: Arény v ČR Lasergame Brno

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama