herni-navraty-deathspank-thongs-of-virtue
Blogy čtenářů Článek Herní návraty: DeathSpank Thongs of Virtue

Herní návraty: DeathSpank Thongs of Virtue

Wast

Wast

Dnes se spolu vrátíme do světa starších her a mrkneme se na pokračování jednoho parádně hratelného a neskutečně vtipného erpégéčka. Netrvalo to…

Reklama

Dnes se spolu vrátíme do světa starších her a mrkneme se na pokračování jednoho parádně hratelného a neskutečně vtipného erpégéčka. Netrvalo to dlouho a na úspěspěch akčního RPG DeathSpank se pokusilo hned za měsíc od jeho vydání navázat jeho druhé pokračování s podtitulem Thongs of Virtue. Konal se tak bleskový comeback stejnojmenného hrdiny sršícím nepřeberným množstvím vtipných hlášek a odvahou. Rek je to jak se sluší a patří, však on taky nějaký srábek do pořádného RPG rozhodně nepatří. DeathSpank má všeho kladného vrchovatě a navrch ještě pořádné silné charizma. Vrátil se zpět a s ním je tu i pokračování jeho fantastických dobrodružství. Nyní se tu společně podíváme jestli šlo o návrat triumfální a nebo jestli na nás vývojáři nenachystali nějaký ten podraz ve formě nastavované levné kaše. Bohužel i takové věci se na nás hráče dějí a je to poměrně častý jev. Samotní tvůrci hry přiznali, že pokračování připravovali současně s prvním dílem. Proto je od jejich vydání tak malý odstup. No aspoň jsme tak nemuseli čekat moc dlouho. Ještě, že doba co byla hra tzv. „u ledu" je už minulostí. To víte, časy se mění a kdoví jestli by jsme se pokračování ještě někdy vůbec dočkali. Navíc nikdo z nás neví, jestli šuplík Rona Gilberta nevydá ještě nějaké to další překvapení.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/PAP2m9O8y40" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nastal konečně čas abychom se společně podívali jak to s tím druhým DeathSpankem tehdy zhruba před 3 roky dopadlo a co nám hráčům erpégéček stále ještě i dnes může nabídnout. Věřte, že těch nových věcí vývojáři ze studia Hothead Games pro nás nachystali poměrně dost. Skvělá zábava je tak zaručena. Hra opět srší humorem na všechny strany. Což je samozřejmě pro nás všechny jedině dobře. Smích údajně prodlužuje život. Nyní se už honem podíváme na samotnou gamesu. Pokud jste původní hru nehráli, nevadí. Možná po předčtení tohohle skromného článku to ještě napravíte. Samozřejmě vše opět záleží jen na vás.

Pro pořádek zde jen připomenu, že akční RPG DeathSpank: Thongs of Virtue, není AAA titul, ale nezávislá casual hra. Jenž stejně jako o něco starší bratříček DeathSpank vyšla nejdříve pro konzole na Xbox 360 (Xbox Live Arcade) a PlayStation 3 (PlayStation Store), před pár týdny a 30. listopadu i pro PC. Je ke stažení na Steamu za nějakých těch 12,99€. U vydavatele nenastala žádná změna, stejně jako minule je jím americký gigant EA.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/WPVH7_l3fuc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tak co je nového?

Za prvé je tu samozřejmě zbrusu nové dobrodružství, v němž nás čeká o něco delší příběh než minule. Ono také jak by ne, mapa světa je zde mnohem větší než u předchůdce. Což znamená, že se nám natáhla i delší hrací doba a čeká na nás i větší množství questů atd. Více a nového je zde zkrátka všeho. Což je pro hru, vlastně pro pokračování hodně dobře. Opět nás čeká svérázný fantazy svět a spousta bojů s nepřáteli. Samozřejmě pro nás autoři nachystali i nový a poměrně i těžký hlavní quest. DeathSpankovovým prvořadým úkolem bude najít a zlikvidovat šest kousků jakéhosi spodního prádla. Autoři sice sami píší, že jde o pás cudnosti, ale kdoví. Odvrátit musí též hrozbu katastrofy a nastolit pořádek a klid na divokých planinách už jednou pro vždy. Nyní má za úkol zachránit nejen svůj svět, ale rovnou celý vesmír.

Při svém putování bude muset splnit přes 150 nových questů a prosekat se a prostřílet haldou nových nepřátel. Na rozjez si dáte útěkovou misi z drsného P.O.W (prisoner of war ). Což znamená, že se musíte probít ven z nefalšovaného vojenského zajateckého tábora. Přitom je to jen začátek vašeho dlouhého putování a časem navštívíte i jiná různorodá místa jako zamrzlé planě, žhavé peklo, nevěstinec, moderní továrnu, podíváte se k pirátům, či nebezpečným banditům. Prolezete labyrintem z válečných zákopů, ve strašidelném lese vám možná naskočí husí kůže, mrknete se k jeptiškám do kláštera a překvapivě si užijete i nefalšovaný zápaďácký westernem. Připomenete si svérázným způsobem atmosféru Divokého západu, když si zde projdete malé kovbojské městečko. Hlavně tohle není zdaleka vše, je to jen malá ochutnávka. Víc už z obsahu prozrazovat nebudu, to by byla škoda. Rozhodně tu vás čeká několik parádních překvapení a kopec zábavy jak se už na DeathSpank patří. Jen abych nezapoměl hrací doba hry se pohybuje přibližně mezi 12-15 hod. Záleží jen na tom kolik vedlejších úkolů se odhodláte splnit.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pEhDVCriGwQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Autoři Ron Gilbert a výtvarník Clayton Kauzlaric popustili uzdu své bohaté a bujné fantazie ještě mnohem dále než u předchůdce. DeathSpank se tentokrát tak trochu pocestuje časem a podívá se do různých epoch historie. Tedy svým osobitým humorným přístupem. Žádné úplné reálie z minulosti to nebudou. Spíš takový pestrá různorodá směs. Tomu taky bude odpovídat i nová nabídka zbraní a to včetně i těch nejmodernějších kousků. K  meči a ohnivé sekyře, či kladivu dostanete do pracek hrdiny různé bouchačky jako např. kulomet, raketomet a granáty.Ty mu umožní držet si nepřátele pokud možno dál od těla. Právě střelné zbraně davají novému DeathSpanku nový rozměr i co se týče hratelnosti. Ta je stejně jako minule přímo vynikající.

Hrdina vybavený samopalem, pistolí, koltem, či neodmyslitelně starou známou brokovnicí v ruce zatočí s nepřáteli zkrátka s mnohem větším důrazem a grácií. Jejich použití dodá hře novou krev do žil. Hra má tak neskutečné grády a místy se z ní stane až střílečka. Samozřejmě úměrně k tomu tu budou i odolnější nepřátelé. Ti jeho palebnou sílu svým způsobem vyrovnají. Hra opět veškerý postup ukládá a pokud vás sejmou objevíte se na posledním uložení místě hry tzv. checkpointu. Takže to chce klid. Pokud se rozhodnete pro klasický boj s meči a pod. nic vám v tom nebrání. Na výběr toho zde máte opravdu dost. Ke krytí můžete použít opět štít, stačí jen stisknout mezerník, k léčení různé barevné lahvičky s lektvary a samozřejmě jídlo.

Chladné zbraně tu nejsou nic nového, ty byly už v prvním díle. Opět se dají vybavit kouzly, která přidají na jejich na elementárních útocích jako je mráz či oheň. Po nabití „power" ukazatele jsou schopny vypustit účinný speciální útok či je složit do podoby defektního komba. To pak se rozjede mazec nad mazec, který nepřátele roztrhá na cimpr campr. Fandové hack and slash rubaček budou slintat blahem. Naštěstí se to vše nezvrhne jen do nějaké primitivní přiblblé rubanice. Dojde i na spoustu humorných rozhovorů. Cestou si DeathSpank pokecá s celou plejádou zajímavých NPC postav. Znalci angličtiny si zde zkrátka přijdou na své. Skutečnou otázkou je jestli se jedná o datadisk, či regulérní druhý díl. Tak na to si musí odpovědět každý sám.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_77rBhDmsfo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Už první DeathSpank bodoval u hráčů svým povedeným grafickým stylem a humorem jaký tu už dlouho nebyl k mání. Tentokrát si dokonce autoři vzali na paškál i ikonu amerických vánoc, samotného Santu Clause. Podobných výstřelků je tam ale více. No aspoň to není nuda. Vydání Diablo 3 je stále pro nás hráče akčních RPG hodně, hodně daleko a tak kdo by si rád nezahrál nějakou tu povedenou akční sekačku. Druhý DeathSpank opět nabídne sbírání nepřeberného množství vybavení. Zkrátka stará známá klasika alá Diablo.Takže kšeftování si tu ním si užijete vrchovatě. Prodej opět probíhá jednoduše. V inventáři stačí přiložit na prodávanou věc starý známý mlýnek na maso a je prodáno. Jak jednoduché, prosté a hlavně zábavné, stejně jako celá hra.

Mapa světa je tentokrát poměrně obrovská a všechna prostředí až na malé výjimky různorodá. Vše je velice přehledné, hráč se nemusí obávat nějakého toho zmateného pobíhání sem a tam. K zrychlení cestování jsou tu opět teleporty dřevěné latríny, dobře známé z prvního dílu. Technické zpracování celého je na velmi vysoké úrovni. Však taky Gilbert a spol. nejsou žádní začátečníci. Graficky se stále hra vyvedena v kombinaci 2D a 3D. Změn se jí dostalo jen minimálně, přesto je na RPG podobného ražení vynikající. Zvláštní pochvalu zaslouží parádní efekty a celkové ozvučení hry z něhož bych tu vypíchl profesionální vtipný dabing hlavního hrdiny.

Požadavky na HW zůstaly stejné jako u prvního dílu.

Minimální:procesor 1,7 GHz nebo vyšší, 1 GB RAM, 1,5 GB (Vista a Windows 7) Grafická karta: ATI Radeon X1800 a nebo Nvidia GeForce 6800 Ultra s 256 megabajty karty, se Shadery 2.0. Běží bez problémů na Windows XP,Vista a nebo Windows 7.

 

U druhého DeathSpanku jsme se převratných věcí nedočkali, ale stále je to super zábava.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama